News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Problem z łącznością na hamachi

Wercik96

• Wróżek
Problem z łącznością na hamachi
« on June 19th, 2012, 05:18 PM »
Mój pierwszy post.
Gdy próbuję zagrać z pewną osobą w UNL`a występuje problem. Nie możemy się połączyć. Pingować także nie można. Co więcej, ona i ja możemy grać z innymi osobami, tylko gdy razem próbujemy to występują jakieś usterki. Macie jakiś pomysł na to?

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
Odp: Problem z łącznością na hamachi
« Reply #1, on June 19th, 2012, 07:59 PM »
Jakie usterki ? Macie to samo IP ? Kompy w tym samym miejscu ? Konfiguracje obu kompów i łącz ? Szczegóły, szczegóły.

Jak się da - pomożemy (at least spróbujemy), ale więcej informacji daj - jasnowidzów tutaj nie ma ^_^;

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #2, on June 19th, 2012, 08:01 PM »
Quote from Aya Shameimaru on June 19th, 2012, 07:59 PM
Jakie usterki ? Macie to samo IP ? Kompy w tym samym miejscu ? Konfiguracje obu kompów i łącz ? Szczegóły, szczegóły.

Jak się da - pomożemy (at least spróbujemy), ale więcej informacji daj - jasnowidzów tutaj nie ma ^_^;
Myślę, że wiem w czym rzecz, bo sam miewałem podobnie: mają różne IP, są w jednym kanale hamachi, ale jak odpalają grę to połączenie się nie nawiązuje bez względu na to kto jest hostem. Niestety miałem ten sam problem i nie wiem co z tym zrobić. to chyba jest zalezne od internetu obu osób.

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
« Reply #3, on June 19th, 2012, 08:08 PM »
Mi jeszcze przychodzi do głowy próba połączenia bezpośrednio po IP - tj. nie przez Hamaka.

Może być problem jeśli obie jesteście za NATem.

Towarzysz Lenek

• Wróżek
  • Imperishable Cat
« Reply #4, on June 19th, 2012, 08:14 PM »
Ja jestem za Układem Warszawskim, a mimo to jeszcze nigdy nie udało mi się połączyć z kumplem ani przez IP, ani przez hamaka. Ale to pewnie wina nerwostraty.

В бой, защитники Монолита! В бой! Отомстим за падших братьев наших!

Wercik96

• Wróżek
« Reply #5, on June 19th, 2012, 08:18 PM »
Tak jak powiedział Smoku. Miasta inne, IP też inne i nie działa. Czytałam gdzieś jeszcze, że rozwiązaniem tego może być wyłączenie zapor (firewalls) ale też bez skutku.
Quote from Aya Shameimaru on June 19th, 2012, 08:08 PM
Mi jeszcze przychodzi do głowy próba połączenia bezpośrednio po IP - tj. nie przez Hamaka.
Jak to zrobić? :o

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa

Wercik96

• Wróżek

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #8, on June 19th, 2012, 08:31 PM »
Jeśli jesteś za routerem i potrafisz, to odblokuj hamowe porty 12975 oraz 32976, mnie to pozwoliło pingować i łączyć się na hamachi po dniach katorgi. Bez hamachi odblokuj 10800, albo inny jaki sobie wybierzesz w grze. Jak nie umisz to wygoogluj po nazwie routera za przewodnikiem jak to się robi albo podaj model.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Okanii

• Nowomysza

Archi

• Zamrożona Żaba
  • Chcę zegarek panienki Izayoi ;_; Czasu tak mało...
« Reply #10, on August 25th, 2012, 11:26 PM »
Miałem identyczny problem. U mnie zadziałał twardy reset routera. Warto sprawdzić przed zabawą portami.