News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Poll

Na czym gracie?

Legend
Klawiatura
Votes: 40 (83.3%)
Pad
Votes: 7 (14.6%)
Inne
Votes: 1 (2.1%)

Total Members Voted: 48

rikoneru

• Nowomysza
Odp: Na czym gracie?
« Reply #15, on January 25th, 2011, 09:40 PM »
Quote from Lenin on January 24th, 2011, 05:15 PM
Niskoprofilowa klawiera master race reporting in.
+1

Niższy skok pozwala na przyspieszenie reakcji klawiszy na nacisk nawet o 0,05 sekundy co, jak wszyscy wiemy, może odgrywać decydującą rolę podczas utarczek z Dziewczynkami w Śmiesznych Czapkach (Lub Bez).

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #16, on January 26th, 2011, 02:55 PM »
Klawiatura. Nienawidze pada, nawet przy bijatykach. Po prostu wprawiałem się na hardych nawalankach, jak "Guilty Gear XX" i klawiatura jest dla mnie o wiele lepszym sterownikiem bijatykowym, niż pad.
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

deFco247

• Rage Quitter
  • Creeper clown
« Reply #17, on January 26th, 2011, 03:55 PM »Last edited on January 26th, 2011, 04:02 PM by deFco247
Zadziwia mnie liczba osób grających na klawiaturze w takie gry...
Może to wina mojego przyzwyczajenia, gdyż od zarania dziejów grywam tylko i wyłącznie na padach.
Przez moje ręce przeszły 4 pady do Pegasusa, od 15 do 20 do PSX-a i teraz 1-szy w kompie również powinien przejść na emeryturę - mam niszczycielskie ręce jak Flandre. xD
Przy tym przyzwyczajeniu na klawiaturze to mogę sobie co najwyżej palce poplątać.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #18, on January 26th, 2011, 04:25 PM »
@deFco247: ja mam to samo w stosunku do pada. Nie wyobrażam sobie, jak można precyzyjnie manewrować pomiędzy pociskami, mająd do dyspozycji cuś takiego. I nie to, że nigdy pada w ręku nie miałem, bo miałem, ale jako że sam konsoli i pada nie posiadam i nie używam na codzień, to nawet nie mógłbym się doń przyzwyczaić. Na klawiaturze natomiast już wyrobiłem sobie odruchy palców i choć też mi się czasem na strzałkach poplączą palce, jak zaczynam sesję grania, to gdy tylko widzę pierwsze pociski, wszystkie paluszki jakoś same zaczynają tańcować po klawiszach.
Nie mam czerwonego pojęcia, jak takie coś jest możliwe w wykonaniu pada. Po prostu nie mieści mi się to w głowie.

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...
« Reply #19, on January 26th, 2011, 04:58 PM »
Pd jst fjny l m 1 D?Y bbl. Trzymn plc p?w? pszk przycsk strz?,drg? p?w? fcsd, jszcz pznkcm pr?b wc?n?c bmby m? spwdw? skrcz w r?c grsz n? przy klkgdznnj fp sssn...

Oficjalny Wrigglefag

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
« Reply #20, on January 26th, 2011, 06:02 PM »
Quote from SuppaTenko
Trzymanie palca połową opuszka przycisku strzału,drugą połową focused, a jeszcze paznokciem próba wciśnięcia bomby może spowodować skurcze w ręce gorsze niż przy kilkugodzinnej fap session...
Słyszałeś o czymś takim jak Key Config?

Strzał na X, Focus na R1, bomba na L1 i jazda.

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #21, on January 26th, 2011, 09:53 PM »
Tylko casuale uzywaja pauzy.
Also, teraz lepiej bo wszystko pod reka.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #22, on January 26th, 2011, 10:45 PM »
Geez, czy nie lepiej, jakby wszystko było na kierownicy? I tak ma tyle dźwigienek i pokręteł...
Przekombinowane, koleś. ;p
A najlepiej to żeby shoot i bomb to były na pedałach, jeszcze wygodniej by było. WTedy to focus na jakiejś przyciskanej lekko przez palec dźwigience na kierownicy i można jecha... znaczy grać, no.

Meduz

• Wróżek
« Reply #23, on January 26th, 2011, 10:51 PM »
Ja nie potrzebuje focusa - graze Reimu C

Smutne wallscrolle ;_;

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
« Reply #25, on January 27th, 2011, 08:06 PM »
Ja testowałem graie na macie do DDR (lololol) oraz na kierownicy.

Kierownica w tym wypadku wypadła na testach lepiej (Kierownica - ruch lewo prawo, gaz - góra, hamulec - dol, Nitro (L1) - Bomba, Nitro2 (L2) focus, Nitro4 (R1) - strzal).

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #26, on March 10th, 2011, 01:00 AM »
Klawiatura oczywiście ;)
Po doświadczeniach z fanowskim Touhou na PSP nie potrafię spokojnie myśleć o graniu w Danmaku na padzie/ konsoli >_< .

usagiaddict

• Zamrożona Żaba
« Reply #27, on March 10th, 2011, 07:18 AM »
Lptpw klwk. W Dbl2 gr?m myszk?, n tchpdz nwt n tblc, l w dnmk n wybr?m sb czg? nng n? klwk. Nwt w DMC lpj m dz n klwtrz n? n pdz
>sugerując, że te forum nie schodziło na psy wcześniej

Phor Cillic

• Rage Quitter
  • Głuchy na Wszystko prócz Pieśni
« Reply #28, on March 10th, 2011, 05:47 PM »
Ja gram na klawiaturze z niskimi klawiszami. Jakoś się przyzwyczaiłem do gry w ten sposób.
Kiedyś grałem też na Joysticku, dzięki czemu miałem możliwość nawet mierzenia się ze starszym pokoleniem graczy w mojej familii.
Niestety - odkąd wymyślili "dżejstiki" nie wydające odgłosów przy zmianie nachylenia gałki, pozostaje mi kombinowanie, jak przekonać do TH pokolenie "dżejstików"... :/

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #29, on March 13th, 2011, 02:06 PM »
Próbowałem ostatnio grać w PCB na padzie...
All of my rage.

Chyba zostanę przy klawiaturze już na zawsze.