News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 14.3: Danmaku Amanojaku ~ Impossible Spell Card

4fun

• Wróżek Mniejszy
  • Najlepszego wszystkim
Odp: Touhou 14.3: Danmaku Amanojaku ~ Impossible Spell Card
« Reply #120, on May 12th, 2014, 05:09 PM »Last edited on May 12th, 2014, 05:14 PM by 4fun
Żeby być bardziej szczegółowym:
1 dzień nie mam tylko sceny z tymi spadającymi ścianami pocisków
2 To 1 scena
3 2 i 3
4 tylko te miliard motylków które lecą z dołu

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #123, on May 12th, 2014, 08:30 PM »
@UP:
>"Wysłano za Tobą list gończy. Mamy zatrzymać Cię
najbardziej niemożliwym danmaku jakim tylko się da."
>Grzecznościowe pisanie zwrotów z wielkich liter w dialogach z gry

Like, seriously?

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #127, on May 12th, 2014, 08:57 PM »
^ Dziękuję i do usług. Zawsze możesz je poprawić, wiesz? W końcu to narzędzie dla każdego, komu się chce tłumaczyć. Ewentualnie podaj błędy to poprawię, możliwe że coś sknociłem bo to tłumaczenie z takiej angielskiej wersji, jaka teraz jest do dyspozycji.

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #128, on May 12th, 2014, 09:17 PM »
Tłumaczenie jest zrozumiałe, nie wiem o co wam chodzi... jak chcecie narzekać tylko dla narzekania to lepiej skończcie. Nikt z was lepszego tłumaczenia nawet nie zaczął robić.
Critz ma u mnie piwo. Albo nawet dwa...

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #129, on May 12th, 2014, 09:27 PM »
Derp, ja zwróciłem tylko uwagę na bezsens stosowania zwrotów grzecznościowych w dialogach z gry. Stylistyczny mankament, który nie ma związku z jakością tłumaczenia (w które ntabene się nie wgłębiałem i nie zamierzam, bo już od dawna mam raczej wyjebane na dialogi z tołczów).

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #131, on May 12th, 2014, 09:42 PM »
Quote from Małyszeq on May 12th, 2014, 08:50 PM
To tłumaczenie dało mi raka, powinno się odcinac dostep do internetu za coś takiego :/
Raczej miałem na myśli słowa pana administratora głównie, jestem strasznie przewrażliwiony co do braku szacunku do czyjejś pracy. Jeśli czyjakolwiek wypowiedź w tym temacie miała by dać komukolwek raka to właśnie Twoje Małysz...
(click to show/hide)
I tak pewnie skwitujesz to "Bo Drewko zawsze musi narzekać" jak to ostatnio masz w zwyczaju, dlatego Ciebie uprzedzę - Tak, jeśli ktoś zachowuje się jak Ty w tym momencie to nie mam zamiaru siedzieć cicho.

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #132, on May 13th, 2014, 06:57 AM »
Quote from Sephi on May 12th, 2014, 02:08 PM
Osobiście odnośnie muzyki dodał bym że motyw muzyczny 1 i 2 dnia ( szczególnie pod koniec ) bardzo przypomina mi  " True Administrator " ( analogicznie także końcową część utworu )
Mi dni 1-2 śmierdzą na kilometr "Alice in Wonderland". Nic innego poza tym tam nie słyszę. Muzycznie się zawiodłam, ale może poza dniem 3 będzie jakiś godny uwagi utwór.
Gra póki co aż tak nie przypadła mi do gustu (to zgadywanie, którego przedmiotu użyć w danej karcie, jest bardziej wkurwiające niż robienie zdjęć trudnym kartom w zdjęciówkach). Musiałabym skądś wytrzasnąć manual, żeby dowiedzieć się, co robi część przedmiotów i jakie bonusy dają po włożeniu na drugi slot. Angielskie tłumaczenie też by mi się przydało.

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Tribell

• Dragon's Palace Messenger
  • Zamrożona Żaba
  • Addicted From Danmaku

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #134, on May 13th, 2014, 10:37 PM »
Ty, Ty... kutasiarzu!

Niektórzy tak narzekają na itemki, a mi się wydaje, że właśnie o to chodzi, że niektórymi jest łatwiej złapać jednego spella, a drugiego - trudniej. W ten sposób robiąc daną kartę można w miarę intuicyjnei wyczuć, czym zrobić ją najłatwiej, jak również ustanowić sobie challenge złapania jej z użyciem jakiegoś niezbyt nadającego się do tego itemka. Tak sobie przynajmniej dumam.