News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Sąd Ostateczny Yamy (osądzana: RUMIA)

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
Odp: Sąd Ostateczny Yamy (osądzana: KAGUYA HOURAISAN)
« Reply #60, on August 4th, 2012, 08:52 PM »
Quote from Dziobak on August 4th, 2012, 08:33 PM
Pewnie chodzi o słynny tekst "jestem dobra tylko w swoim seksapilu".
Nie no, ja wiem, że Critzowi się podoba, okay. Sęk tylko w tym dlaczego to można napisać ot tak, a dezaprobatę trzeba od razu uzasadniać? To jeszcze nie temat o Reisen, więc nie ma co się rozpisywać. Jak dla mnie laska z elementami ciała królika jest podniecająca mniej więcej tyle samo co Rinnosuke, przy czym nawet homoseksualizm jest lepszy od zoofilii.
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #61, on August 4th, 2012, 09:21 PM »
"Podoba mi się z wyglądu" oznacza dokładnie to. Dla mnie jest ładna (głównie za piękne włosy i oczy, dobry dobór stroju, z elegancką koszulą i krótką spódniczką i mundurkiem w wariancie INowym, oraz dodające figlarności królicze uszy), podczas gdy odpowiedź na to że to jest najgorsza postać w Touhou nie mówi nic (z wyglądu, zachowania?). Tak tylko dla ścisłości.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #63, on August 4th, 2012, 11:36 PM »
Przyznaję Ignacemu rację. Obydwoje piszecie bzdurnie nie uzasadniając tej jednej wypowiedzi dobrze. Nie lubi to nie lubi, lubi to lubi. Mniejsza z tym. Tak czy inaczej Kaguya pod wieloma względami jest zajebista. No nie?

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
Odp: Sąd Ostateczny Yamy (osądzana: CHEN)
« Reply #66, on August 5th, 2012, 03:25 AM »Last edited on August 5th, 2012, 03:54 AM by critz
ちぇえええええええん!

06. CHEN

(click to show/hide)

Quote from Zasady
-Znajomość kanonu niewymagana, piszemy o osobistych odczuciach do danej postaci. Każdy z nas ma listę faworytek i antyfaworytek i wie, za co je lubi, dlatego nie narzucam ram typu charakter, wygląd, karty zaklęć czy rasa.
-Dla wzmocnienia swojej opinii można dodać ocenę numeryczną czy wypunktować listę wad i zalet, jak wam się chce.
-Nie trzeba bynajmniej owijać opinii do których mamy prawo w bawełnę ze względu na innych uczestników, choć wskazane byłoby uznać, że inna osoba może mieć odmienne zdanie. Szczerość opinii i dyskusja z polemiką bardzo mile widziana...
-...Aczkolwiek upraszałoby się o możliwe powstrzymanie od ataków ad persona, inaczej nie mogę odpowiadać za poparzenia w wyniku ewentualnej interwencji sił wyższych♥.
Jako nekomata, to jest youkai-kot, oraz shikigami (służący duch) Ran Yakumo, mała Chen jest najmłodszą członkinią "rodziny" Yakumo. Poznajemy ją w PCB, gdzie chroni wioskę Mayohiga przed wtargnięciem głównych bohaterek, a potem w Extra Stage, gdzie szuka rewanżu. Od tamtego czasu widzimy ją pomagającą i ucztującą z Ran i Yukari, używaną przez obie mistrzynie w charakterze karty zaklęć czy nieudolnie próbującą złożyć sobie armię kotów-podwładnych.

Czen jest postacią, co do której nie potrafiłbym ukatrupić w sobie sympatii. Mimo powiązania mocy z Yukari, Chen używa głównie błyskawicznych ataków fizycznych i prostej magii, a mimo jej umiejętności i możliwości mówienia ludzkim językiem jej intelekt pasuje do małej dziewczynki, na jaką wygląda. Nie jest także z natury agresywna, broni wioskę przed bohaterkami. Poza tym jej charakter jest tak uroczy, jak tego można się spodziewać z owego wieku z wyglądu - ma swoje fanaberie, co widać po tej sytuacji z kotami i mocno próbuje dążyć do celu, choć jest za słaba by wzbudzać respekt i nimi dowodzić.
Energiczna i beztroska, nie jest osobą, którą możnaby za coś winić moralnie. Tak jak z normalnymi dziewczynkami, zaprzyjaźnienie się z nią zapewne byłoby łatwe przy odpowiednim podejściu. Tym bardziej, że nieraz zachowuje się jak faktyczny kot i ostrzy sobie pazury albo śpi pod ogrzewanym stołem. Zdecydowanie jedna z najfajniejszych postaci "niższego poziomu", na równi z faworytkami jak Wriggle, Kogasa czy Hina.

Z wyglądu możnaby ją schrupać. Dziewczynkowa, czerwona sukienka, fikuśna zielona czapka, długie pazury, dwa ogony i kocie uszy świetnie syntetyzują urok dziewczynki z urokiem kota. W typowych sytuacjach, jak zabawianie się z kotami albo bezmyślne latanie po okolicy po przyzwaniu jako spellcard taki image idealnie jej pasuje, dodaje wdzięku i zapewne faktycznie powoduje napady hugania u fanów kotów, ze mną włącznie.

+Nieskomplikowany, beztroski charakter
+Olbrzymi urok
+Idealnie pasujący wygląd

-Brak

Werdykt: 10/10

Devvy

• Guest

Dziobak

• Nowomysza

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #69, on August 5th, 2012, 09:56 AM »Last edited on August 14th, 2012, 06:41 PM by Ignacy Przybylski
Jedna z moich najbardziej nielubianych postaci. A pointless person, jak powiedziała Marisa. Mam awersję do dziewczynek-zwierząt, są dla mnie bardziej odpychające nawet od transwestytów i innych tego typu zboczonych "postaci". Motyw muzyczny tak nie razi, ale też mnie nie zachwyca. Za jej patternami nie przepadam. Jedyna rzecz jaka jest w niej okay to ubranko. Podsumowując, też bym ją schrupał, ale razem z miską ryżu.

+ Ubranko

- Nekomata
- Patterns/Gameplay
- Wygląd

15/99

Xoth

• Użyszkodnik

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #71, on August 5th, 2012, 11:07 AM »
Do teraz w sumie nie wiem czy Chen jest słodkim kotkiem czy raczej kocim mordercą. Jest dla mnie czymś między jednym a drugim. Rozumiem, że taka moe może być całkiem fajna ale w kanonie bardziej mi przypominała morderce niż kociaka ;< Chodź wielokrotnie muszę przyznać, że rozbawiło mnie:
(click to show/hide)
Ogólnie jednak rzecz biorąc jest to dla mnie ciut randomowa postać. Niczego takiego specjalnego w niej nie ma. Chodź jest zdecydowanie mniej randomowa od Letty. Może być całkiem fajna jako całokształt, ale w porównaniu do większości postaci z Touhou wypada u mnie dość nisko.

5/10

___
Quote from Xoth on August 5th, 2012, 10:36 AM
Nie dam 10/10 bo na to zasługuje jedna postać...
Yep, zgadzam się z tobą. Wszyscy wiedzą, że chodzi o Satori.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #73, on August 5th, 2012, 11:51 AM »
Chen jest dla mnie taka troche nudna...
ale motyw muzyczny ma zaiste dobry.
no i nie pozwala nam grabić :c
No i plus to to ze należy do Ran
+Cheeeen
+wafel ran
+słodka

-Ciapowatość
-nijakość
-co z niej zrobil fandom

ocena 5/10