2. Keine (dokładniej Ex-keine) - bo ja tak twierdzę, oraz zmieniać potrafi wedle woli historię
Odp: Jaka jest najsilniejsza postać z touhou waszym zdaniem ?
« Reply #75, on August 14th, 2012, 11:26 PM »
2. Keine (dokładniej Ex-keine) - bo ja tak twierdzę, oraz zmieniać potrafi wedle woli historię
zauważ iż w walce teoretycznie Keine może sprawić by się przeciwnik nigdy nie narodził. Na to teoretycznie pozwala kontrola Historii. Ta moc właśnie dlatego jest OP.
Nie mówię o sile jej danmaku, a o sile i możliwościach jej mocy.
Ma tę moc której nie pokazuje tak samo jak Yama ma moc której tak nie pokazuję, tak samo jak każda inna najpotężniejsza dziewczynka ma moc której nie pokazuje.
Każda silna dziewczynka nie pokazuje pełni swej mocy w Touhou.
Yama jest tylko figurką która stała się Yamą a Keine jest tylko pół Hakutaku.
Może i ma jakieś tam ograniczenia ale ta moc wciąż jest większa od prawie każdej mocy w genso.
Jestem dziewczyną, myślałam, że to już oczywiste dla wszystkich - zwłaszcza że płeć mam wyszczególnioną w profilu xD
Jeśli Reimu nie umiałaby korzystać z mocy 8 milionów bóstw, ekipa od rakiety nie byłaby w stanie dolecieć na księżyc. Jak dla mnie Reimu umie się nimi posłużyć, tyle że jeszcze nieudolnie Miejscami ze względu na małą liczbę wierzących i odwiedzających świątynię Hakurei.
Akyu spisuje historię skompilowaną przez Keine, więc tu strzelasz sobie w stopę. Keine zajmuje się zbieraniem materiałów dla Akyu...
Keine vs. Yukari - Yukari przejrzała w IN ukrycie wioski i wspominała, że sztuczki Keine na nią nie zadziałają.
Keine vs. Flandre - Flan wystarczy tylko zacisnąć pięść, do czego nie trzeba specjalnych przygotowań, żeby zabić prawie każdą istotę w Gensokyo. I to nie tylko podczas pełni...
Keine vs. Mokou - Keine nie jest w stanie zmienić historii Mokou i cofnąć efektów wypicia eliksiru Hourai
Keine vs. Kaguya - jak wyżej, poza tym moc kontroli nad czasem w zakresie jaki posiada Kaguya, zdecydowanie przewyższa mozliwości Keine
Keine vs. Yama - bez jaj, Keine jest na tyle mądra, że nigdy nie zaczęłaby fikać do Yamy.
Keine vs. Yuyuko - Keine nie cofnie śmierci yuyuko, nie jest w stanie cofnąć tego, ze Yama nadał yuyuko tytuł władczyni zaświatów i kontrolę nad Hakugyokurou... Po prostu nie da rady...
Keine vs. Yuugi - Yuugi nie dość, że jest fizycznie tak silna, że gdyby pizgnęła parę strzałów w powierzchnię Księżyca, to pewnie by go rozwaliła, w dodatku potrafi kontrolować zjawiska nadprzyrodzone. Jesli manipulacja historią nie jest takim zjawiskiem, to nie wiem co nim jest. "Mówisz, ze zmieniasz moją historię? Lol, nope!"