News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
Odp: Touhou 13.5 Hopeless Masquerade
« Reply #315, on May 20th, 2013, 08:07 PM »
Właściwie Nitori mogą przypisać do konfliktów religijnych.
Z tego co wiemy należy ona do "youkai mountain" gdzie znajduje się świątynia Moriya. Więc możliwe jest, że dadzą jeszcze kogoś z Moriya do pary dla niej, oraz Nitori dostanie do fabuły dodatek udziału w wojnie religijnej.
Tak przynajmniej ja to widzę :< chociaż wolałbym to o czym pisze Mayuki, że dodadzą może jeszcze jakieś postaci nie związane z konfliktem religijnym.

Jeżeli nadal będą ujawniać jedną postać nową dziennie, to kto wie czy nas nie zaskoczą i jeszcze z 5 postaci nie dodadzą? :D

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #316, on May 20th, 2013, 08:24 PM »Last edited on May 20th, 2013, 08:27 PM by Mayuki
Już bardziej mi Aya pasuje do youkai mountain. Nitori to trochę za nisko jeszcze. Dlatego jestem skłonny opcji takiej, że Nitori jest jedną z "bezpartyjnych".
No ale pożyjemy, zobaczymy. Nie no, jak dla mnie, z 16 postaci to minimum jak na bijatykę, więc mam nadzieję, że coś jeszcze się znajdzie prócz newbiesów.

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #317, on May 20th, 2013, 09:43 PM »
Aya stalkuje w tle na stage'u Nitori, zasłonięta niemal przez timer. A co do grywalnych postaci - obecnie wszystkie przewidywania idą w łeb. Chyba, ze postacie niepowiązane z frakcjami, to takie, które można powiązać z przebierankami, ukrywaniem się itp. czyli tytułową maskaradą - wtedy nie wykluczyłbymk np. Koishi i Mamizou...
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

Nashi

• Rage Quitter
« Reply #318, on May 20th, 2013, 10:05 PM »
Quote from arhus
Skoro Nitori jest grywalną postacią, to może będzie też Hina :D (w tle jej nigdzie nie zauważyłam, więc jest nadzieja)
do bijatyki bardziej by mi pasowała Momiji, ale ładne nóżki Hiny bardzo chętnie

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #319, on May 20th, 2013, 10:07 PM »
Quote from Małyszeq on May 20th, 2013, 09:43 PM
Chyba, ze postacie niepowiązane z frakcjami, to takie, które można powiązać z przebierankami, ukrywaniem się itp. czyli tytułową maskaradą - wtedy nie wykluczyłbym np. Koishi i Mamizou...
(click to show/hide)
...i Nue *___*

Piscilla

• Rage Quitter
« Reply #320, on May 20th, 2013, 10:10 PM »
(click to show/hide)
Nue jest już tle
a mi się śniły Mamizou i Parsee xD
tak, śniły
i Parsee miała skilla odwrotnego do tego od Miko xD

Szyna

• Scarlet Meister
  • Zamrożona Żaba
  • Trickster Devil!

Official Remilia-tard of Touhou.pl

arhus

• Zamrożona Żaba
  • TEWI INBA!

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #323, on May 21st, 2013, 12:56 PM »

Nie wierzę w to, ile inspiracji do tworzenia OC dostarcza mi ta gra jeszcze przed premierą. xD

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #324, on May 21st, 2013, 12:58 PM »
Ciekawe, jak będzie wyglądać walka z dziewczynką, której nikt nie dostrzega :3
jest Last Word nosi nazwę Brie Blanc Rose Garden.

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Roxiee

• Rage Quitter
  • Lullaby of the Forgotten Hell
« Reply #325, on May 21st, 2013, 01:00 PM »
Ale co się stało z jej białymi włosami? Ten psychowzrok fajny, ale włosów to mi szkoda.
Chociaż w sumie na sprajcie już takie żółte nie są.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #327, on May 21st, 2013, 01:12 PM »
Ahh miałem nadzieję, że jeżeli dodadzą Koishi to w końcu się dowiem czy to co nosi na nogach to są skarpety czy czarne buciki jednolitego koloru. Ale nowy art nie daje nadal jednolitej odpowiedzi :<

Ale w sumie to mi się całkiem podoba... Jestem w sumie dość ciekaw jak wygląda gra Koishi, sądząc po tych kwiatkach może mieć też całkiem ładne inne ataki.

Tilval

• Wróżek
  • Tengufag
« Reply #328, on May 21st, 2013, 02:07 PM »
Jeszcze wczoraj ją wykluczyłem w pewnej rozmowie, jak na złość.

To, że się pojawiła to bardzo intrygujące. Mało kogo się tak nie spodziewałem i jest to jak najbardziej przyjemna niespodzianka. Teraz tylko czekać aż pojawi się Mystia.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #329, on May 21st, 2013, 02:59 PM »
Quote from PookyFan on May 21st, 2013, 01:01 PM
Może zrobi się atencyjna? W sumie oh wait, pasowałoby jak ulał do systemu atencji. ;]
w sensie, że zrobi się atencyjna przez brak atencji ? to by było ciekawe~
design jest zajebisty, przypomina mi trochę Parsee, soł... :3
i jeszcze puszcza różyczki spod pach xD

teoretycznie powinna mieć zdolność do tego, by ukrywać swoje ruchy i ataki przed przeciwnikiem, ale to sprawiałoby, że byłaby strasznie trudną do opanowania postacią...

czyli co, mamy Nitori z 10, Koishi z 11...czy wszystkie postacie z 6-9 zostały już wykorzystane w tle ? bo jak nie to łatwo przewidzieć, kto jeszcze będzie...