News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
Odp: Touhou 13.5 Hopeless Masquerade
« Reply #435, on June 1st, 2013, 09:13 PM »
Tydzień po premierze nadal nie grałem w Maskaradę, ale oglądałem parę repków. Postacie w tłach są śmieszkowe. Zwierzątka w Palace of The Earth Spirits są warte ich własnych reaction image'ów, Prismriverki mają czkawkę o różnym natężeniu, a cycki Byakuren powiewają na wietrze (balony sobie pod kieckę wsadziła czy jak?). Generalnie wszechobecne herp i derp + zdziwaczała mechanika gry nie zachęcają mnie ani odrobinę, nawet story mode nie chce mi się robić.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #436, on June 1st, 2013, 09:28 PM »
Pooky, wiele tracisz. Gra jest świetna pod względem gameplayu. Przynajmniej dla mnie jest lepsza od hisoutensoku. Mechanika gry jest świetna, tylko potrzeba dłuższej chwili na ogarnięcie, aby nie walić ślepo w klawisze mając nadzieję, że coś wyjdzie.

@Chris, Idź z tym tematem do krzyczpudła. Bo śmiecisz i gówno nie prawda.

Siara

• Momiji's Henchman
  • Rage Quitter
  • so lonely~~
« Reply #437, on June 1st, 2013, 10:31 PM »
Quote from Raion on June 1st, 2013, 09:28 PM
Pooky, wiele tracisz. Gra jest świetna pod względem gameplayu. Przynajmniej dla mnie jest lepsza od hisoutensoku. Mechanika gry jest świetna, tylko potrzeba dłuższej chwili na ogarnięcie, aby nie walić ślepo w klawisze mając nadzieję, że coś wyjdzie.
jest dużo prostsza przez co szybko się nudzi...
wolałbym zostać przy dwanaście czy
ale pani "upiór w operze" trzyma wysoki poziom więc 8/10 :P

Pussy in a pussy's pussy in a room of pussy plushy

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #438, on June 1st, 2013, 10:58 PM »
Quote from Siara on June 1st, 2013, 10:31 PM
Quote from Raion on June 1st, 2013, 09:28 PM
jest dużo prostsza przez co szybko się nudzi...
wolałbym zostać przy dwanaście czy
ale pani "upiór w operze" trzyma wysoki poziom więc 8/10 :P
Soku o wiele lepsze, ale Maskarada nie jest aż taka zła jak myślałem. Z jednej strony system prosty jak jasny gwint, a z drugiej przekombinowali z systemem atencji. Obstawiam, że chodzi tutaj o bardziej fair rozgrywanie pojedynków (Że niby stałe trzymanie poziomu ma być lepsze od fartownych ruchów) jednak sprowadza się to do tego, że latanie jak po$%#@% po planszy i spamowanie jednego ruchu jest kluczem do sukcesu ze względu na to, że postacie po tej planszy pływają i czasami ma się problemy z walnięciem postaci która jest trochę niżej od Ciebie/jest nieco oddalona.

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Siara

• Momiji's Henchman
  • Rage Quitter
  • so lonely~~
« Reply #441, on June 2nd, 2013, 06:40 PM »Last edited on June 2nd, 2013, 06:42 PM by Siara
^shan tsung win
a co do rin to nie widzę nic... dziwnego w tym jej tańcu godowym

Roxiee

• Rage Quitter
  • Lullaby of the Forgotten Hell

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #443, on June 2nd, 2013, 09:33 PM »
Właśnie zauważyłem co w tej grze zostało skiepszczone :< O ile memy były wepchnięte do gry to jedno, ale dali oni dla Orin 2 ogony. Nigdy wcześniej w ludzkiej formie nie była pokazana z ogonami. To jej pierwszy raz. I nie zrobił tego ZUN więc stawiam na to, że Tasforo skiepściło.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~

Siara

• Momiji's Henchman
  • Rage Quitter
  • so lonely~~

gorgiasz

• Wróżek
  • Firestarter-chan
« Reply #446, on June 2nd, 2013, 10:23 PM »
Quote from Siara on June 2nd, 2013, 09:59 PM
a ja się pytam dzie momiji??
nie dostała przydziału nawet jako postać tła DYSKRYMINACJA
Ty widzisz dyskryminację, ja widzę możliwości. Brak postaci w tle i rozpisce grywalnych dziewczynek może oznaczać jej występ w ewentualnym rozszerzeniu.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #447, on June 2nd, 2013, 10:36 PM »
Quote from gorgiasz on June 2nd, 2013, 10:23 PM
Quote from Siara on June 2nd, 2013, 09:59 PM
a ja się pytam dzie momiji??
nie dostała przydziału nawet jako postać tła DYSKRYMINACJA
Ty widzisz dyskryminację, ja widzę możliwości. Brak postaci w tle i rozpisce grywalnych dziewczynek może oznaczać jej występ w ewentualnym rozszerzeniu.
To samo miałem napisać. Być może wyjdzie rozszerzenie z nią. Chociaż jak dla mnie to równie dobrze może być przeoczenie Zuna. Tyle dziewczynek już wyprodukował, że ho ho, można się machnąć tu i ówdzie.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #448, on June 2nd, 2013, 10:43 PM »

Mauki, wątpię by to ZUN je wyprodukował. ZUN prawdopodobnie dał fabułę, pomysły na postaci, muzykę. Ale jestem w 100% pewien, że postaci graficznie nawet trochę przez niego nie były przez niego produkowane.
W końcu: 1. nie mają nic z ZUNartów 2. Orin ma 2 ogony ;< 3. Postaci mają czasami cycki
ZUN w tym palców nie maczał na pewno.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #449, on June 2nd, 2013, 11:04 PM »
Chodziło mi o to, że on wymyślił wszystkie dotychczasowe dziewczynki. I to raczej on wpadł na koncept, żeby dawać w tle te, które nie będą playable. I umieszczając je wszystkie, przeoczył Momiji. Tutaj projekty postaci nic nie mają do rzeczy.