Te skrzypce już zadomowiły mi się w uchu *_*. Tołciu pełną gębą. Aczkolwiek klimatem bardziej przypomina mi przyspieszone stage 1 theme z Grief Syndrome... co bardzo aprobuję :3.
Przyznam że wolałbym bardziej coś w kierunku 12.3 czy nawet IaMP aniżeli Budokaiów czy Psychic Force, ale Tasofro już dawno wyjebało się na kanony mordoklepek, więc wierzę w nich.
Nie potrafię natomiast powiedzieć nic o pasku wiary, poza tym że rośnie przy okładaniu przeciwniczki, a spirit bar chyba żywcem wyciągneli z IaMP.
Przynajmniej nie ma chyba przesadnych komplikacji, a widok klasyków jak Hakurei Amulet, Ascension Kick, Cautionary Border, Witch Leyline, Radial Strike, Narrow Spark czy nieśmiertelny Fantasy Seal każe przypuszczać, że nie odcinają się kompletnie od poprzednich mordoklepek. Oby to oznaczało jak największy powrót z poprzednich postaci, bo szkoda byłoby zmarnować już takie pokłady wcześniejszej kreatywności (korzystając z okazji do jednoczesnego uproszczenia i ułatwienia dostępu nowym) :p. Zachowam ewentualny jad na moment po zobaczeniu finałowej listy.
Osobiście mam nadzieję, że Kanako trafi do listy postaci. Nie tylko skompletowaliby w końcu Moriyów, ale jej wiatrowe tunele miałyby zajebisty potencjał w walce stricte powietrznej. Natomiast niezbyt wyobrażam sobie przeniesienie UNLowego movesetu Suwako w takie realia, z błyskawicznymi drzewami i pływaniem w podłodze włącznie xD. Może kalka ze Sky Arena?