News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
Odp: Touhou 13.5 Hopeless Masquerade
« Reply #225, on April 14th, 2013, 01:46 PM »
Mam to samo, dziwne kreski i portrety postaci zakrywające cały ekran xD
Co do grywalnych postaci to nie rozumiem skąd ta pewność że postacie w tle nie będą grywalne, zawsze może być taki myk że jeżeli wybierze się postać z tła to nie będzie jej tam (ew. Wyjebane, to i tak mało ważny szczegół :V). A nawet jeżeli by tak było, to gra jest oparta na wojnach religijnych a tam mamy jeszcze OLBRZYMIĄ liczbę postaci. 2-3 od Miko, 2-3 od Byakuren, Sanae+Suwako albo Kanako, Jakieś niezrzeszone randomy jak Reimu czy Maryśka i 1-2 nowe postacie i wychodzi sporo :V.

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #226, on April 14th, 2013, 02:21 PM »
Quote from Drewko on April 14th, 2013, 01:46 PM
Mam to samo, dziwne kreski i portrety postaci zakrywające cały ekran xD
Co do grywalnych postaci to nie rozumiem skąd ta pewność że postacie w tle nie będą grywalne, zawsze może być taki myk że jeżeli wybierze się postać z tła to nie będzie jej tam (ew. Wyjebane, to i tak mało ważny szczegół :V). A nawet jeżeli by tak było, to gra jest oparta na wojnach religijnych a tam mamy jeszcze OLBRZYMIĄ liczbę postaci. 2-3 od Miko, 2-3 od Byakuren, Sanae+Suwako albo Kanako, Jakieś niezrzeszone randomy jak Reimu czy Maryśka i 1-2 nowe postacie i wychodzi sporo :V.
Drewko rację ma. Nie ma 100% pewnosci, czy osoby z tła sa niegrywalne. w końcu czekam i czekam na tę grę i doczekać sie nie mogę

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #227, on April 14th, 2013, 06:06 PM »
Okej, już wiem w czym problem. Tasofro najprawdopodobniej, albo zwaliło optymalizację gry pod XP, albo w ogóle nie zamierza umożliwiać poprawnego działania maskarady pod tym systemem. Trial działa poprawnie na Win 7, nie  wiem jak z ósemką.
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

Drewko

• Rage Quitter
« Reply #228, on April 14th, 2013, 06:52 PM »
Quote from Małyszeq on April 14th, 2013, 06:06 PM
Okej, już wiem w czym problem. Tasofro najprawdopodobniej, albo zwaliło optymalizację gry pod XP, albo w ogóle nie zamierza umożliwiać poprawnego działania maskarady pod tym systemem. Trial działa poprawnie na Win 7, nie  wiem jak z ósemką.
Hahahaha...

(click to show/hide)
Nosz kurwa, Tasofro co Ty odpierniczasz? :(
Nie dość że gra ma OLBRZYMIE jak na Touhou wymogi to jeszcze taki feler?

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #229, on April 24th, 2013, 03:04 PM »
http://www.tasofro.net/touhou135/index.html
■推奨動作環境
DirectX : DirectX9.0c以上
CPU : Intel Core i7 またはそれ相当のもの
メモリ : 2GB以上の搭載メモリ
ディスク空き容量:200MB以上(体験版)/1GB以上の空き容量
ビデオカード : DirectX9.0c、シェーダー2.0に対応したVRAM512MB以上のもの
(※オンボードグラフィックは動作保障対象外となります)
ディスプレイ : 1280×720の解像度を表示可能なもの
入力デバイス:キーボード・ゲームパッド
http://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,14013.msg968094.html#msg968094
Aside from the announcement, Twilight Frontier has also updated the recommended system specs on their site. The only changes are:
CPU has been changed from "Intel Core2Duo 2.6GHz and above, or equivalent" to "Intel Core i7 or equivalent".
The hard drive space requirement has been changed to "200MB or above free disk space (trial version); 1GB or above free disk space".
Co tu się odpierdala?

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #230, on April 24th, 2013, 04:59 PM »
No idea, ale na pewno gra nie będzie aż tak wymagająca.
Poza tym
>implikowanie że minimalne wymagania sprzętowe mają się jakkolwiek do rzeczywistości

Towarzysz Lenek

• Wróżek
  • Imperishable Cat

В бой, защитники Монолита! В бой! Отомстим за падших братьев наших!

Drewko

• Rage Quitter
« Reply #232, on April 24th, 2013, 05:27 PM »
Na moim kaszlaku ledwo-ledwo chodzi, FPS jest chyba koło 20...
Nie podoba mi się to że Tasofro robi grę pod nowsze kompy. Chociaż z drugiej strony  Japonii rozwój technologiczny jest kapkę do przodu w stosunku do nas, i u nich pewnie coś takiego to norma.
Miejmy nadzieje że ZUN nie odpierniczy czegoś takiego z Touhou 14.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #233, on April 27th, 2013, 12:22 PM »
(click to show/hide)

fake or what ?
hyh, nawet jeśli fake, to ładnie wygląda i jako fanowska postać może być, jak dla mnie :3

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #234, on April 27th, 2013, 12:29 PM »Last edited on April 27th, 2013, 12:32 PM by fretka
Polecam czytać komentarze do zdjęć na fejsbuku, to fejk.

Macie okładkę. Ponoć przedstawia jakąś roślinę, dziewczynkę i cień. Ja tam nic nie widzę xD

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #235, on April 27th, 2013, 12:36 PM »
Well, po prostu się podnieciłem i tyle :3

A co do oficjalnej okładki...widzę ową "dziewczynkę", która na razie mi przypomina fire elementala, ale cóż...

Drewko

• Rage Quitter

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #238, on April 27th, 2013, 02:26 PM »
Po przyjrzeniu się widzę bezkształtną masę. Wydaje mi się, że prawdziwy final boss pozostanie nieznany aż do premiery gry. ;p

arhus

• Zamrożona Żaba
  • TEWI INBA!