News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
Odp: Touhou 13.5 Hopeless Masquerade
« Reply #240, on April 27th, 2013, 05:42 PM »
żółta sylwetka. Dół wygląda jak nogi trzymane razem (jak na baczność) w szerokich spodniach takich jak ma Mokou. Góra to ogień i coś co wygląda jak długie włosy... jak u Mokou xD Nie mówię że to będzie ona bo to idiotycznie śmieszne ale to widzę póki co xD

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #241, on April 27th, 2013, 05:55 PM »
Ja tam widzę pelerynę i wysoką postać trzymającą coś w ręku w stylu latarni Shou, ponad to otoczoną płomieniami (wszyscy to chyba widzą).
W sumie mi się trochę z Byakuren kojarzy (ale także wątpię by to mogła być ona, najpewniej to będzie jakaś nowa postać)

Roxiee

• Rage Quitter
  • Lullaby of the Forgotten Hell

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #243, on May 1st, 2013, 05:43 PM »
Rzeczy wyglądające jak płomienie, to najprawdopodobniej mogą być maski otoczone aurą (hanya, albo te używane w teatrze noh). Ciekawe, że pozycja postaci (wygląda jakby miała skrzyżowane nogi i palce dłoni skierowane w górę), może być odniesieniem do tańca "kagura", który jest ważną częścią rytuałów shinto. Z kolei roślina w logo to liść kashiwa, kojarzony z najwyższej rangi kapłanami i kapłankami shinto.
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #244, on May 1st, 2013, 07:01 PM »
Czyli wychodzi na to, że to jakaś the highest miko. Albo jakaś ascetka. Mnie się to kojarzy wszystko z kolejną personą typu Miko czy Byakuren ale tym razem na czele shinto w Genso.

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #246, on May 17th, 2013, 02:29 PM »Last edited on May 17th, 2013, 02:41 PM by critz
http://www.tasofro.net/touhou135/

(click to show/hide)
Quote from pasyw
Super-human lineage

Byakuren needs to do some spell chanting before she can use her specials.
By inputting a special command once, she will do the chanting to charge up; then by inputting it again, she will charge down and do the special.
Each special has its own charge, and so in order to use another special, you will need another chanting.
Because of the chanting, using properly the specials is hard, but to make up for that the specials themselves are powerful.
More incoming :3

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #247, on May 17th, 2013, 03:00 PM »
martwi mnie ta prawa ręka, ale prócz tego jest..... ho ho ho ho :3
ciekawe, co trzyma w lewej ręce, bo na scroll to nie wygląda~

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #249, on May 17th, 2013, 03:22 PM »
No i Byakuren potwierdzona ^^ .
Mam tylko nadzieję że teoria mówiąca że postacie z tła plansz nie będą grywalne jednak nie okaże się słuszna gdyż oznaczało by to zapewne grywalny skład w postaci Reimu ,Marisy ,Sanae ,Kanako ,Byakuren i Miko :/ .

Szyna

• Scarlet Meister
  • Zamrożona Żaba
  • Trickster Devil!

Official Remilia-tard of Touhou.pl

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #251, on May 17th, 2013, 05:22 PM »
>Byakuren
>Nie Kogasa, Shou, Nazrin, Nue ani Murasa

Nice try, próbując złapać graczy na (za?) cycki. Mam nadzieję, że postacie z teł jednak będą grywalne. Grałbym taką Shou, oj, grałbym.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #252, on May 17th, 2013, 05:55 PM »
Quote from Sephi on May 17th, 2013, 03:22 PM
Mam tylko nadzieję że teoria mówiąca że postacie z tła plansz nie będą grywalne jednak nie okaże się słuszna gdyż oznaczało by to zapewne grywalny skład w postaci Reimu ,Marisy ,Sanae ,Kanako ,Byakuren i Miko :/ .
Oby nie, nawet pierdolone Skullgirls miało większą listę postaci przy debiucie, o IaMP nie wspominając. Musi być jednak trochę tej różnorodności by grę można było nazwać bijatyką (może z wyjątkiem Divekick :V). No i na miejscu fanów Shou obraziłbym się za fakt, że Ichirin się dostała, a ona nie.

Prawda, całkiem zapomniałem o ich blogu. Bardzo zadowolony jestem z faktu, że Byakuren najwyrażniej podłapała trochę stylu od Meiling :V. Also:
Last Word: Angiras Veda

A combo attack that first knocks off the opponent with a charge, then burns her with concentrated laser irradiation.
The super fast charge can penetrate the opponent's danmaku, instantly capturing the opponent even across a long distance. With its strong pressure and disheartening high power, this can be said to be a demonstration of her superhuman abilities.
Z: http://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,14013.msg974513.html#msg974513

Shou swoją drogą, ale mi szkoda byłoby gdyby Kogasa została pozostawiona w tle '3'. A tak przy okazji:

Albo Tasofro nie chciało wkurwić ludzi przesadną ilością nazwanych postaci w tle i copypastują losowych NPC albo te dwie odrobinę za bardzo lubią oglądać naparzanki. Ciekawe.

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #253, on May 17th, 2013, 06:05 PM »
Quote from critz on May 17th, 2013, 05:55 PM
Quote from Sephi on May 17th, 2013, 03:22 PM
Oby nie, nawet pierdolone Skullgirls miało większą listę postaci przy debiucie, o IaMP nie wspominając. Musi być jednak trochę tej różnorodności by grę można było nazwać bijatyką (może z wyjątkiem Divekick :V). No i na miejscu fanów Shou obraziłbym się za fakt, że Ichirin się dostała, a ona nie.

Prawda, całkiem zapomniałem o ich blogu. Bardzo zadowolony jestem z faktu, że Byakuren najwyrażniej podłapała trochę stylu od Meiling :V. Also:
Last Word: Angiras Veda

A combo attack that first knocks off the opponent with a charge, then burns her with concentrated laser irradiation.
The super fast charge can penetrate the opponent's danmaku, instantly capturing the opponent even across a long distance. With its strong pressure and disheartening high power, this can be said to be a demonstration of her superhuman abilities.
Z: http://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,14013.msg974513.html#msg974513

Shou swoją drogą, ale mi szkoda byłoby gdyby Kogasa została pozostawiona w tle '3'. A tak przy okazji:

Albo Tasofro nie chciało wkurwić ludzi przesadną ilością nazwanych postaci w tle i copypastują losowych NPC albo te dwie odrobinę za bardzo lubią oglądać naparzanki. Ciekawe.
Niezależnie kto by był na planszach dalej dziwnie się czuję widząc męskie postacie w Touhou :/

arhus

• Zamrożona Żaba
  • TEWI INBA!