News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
GATES OF HELL
[EXSesja 2.2] Black Works »

Phor Cillic

• Rage Quitter
  • Głuchy na Wszystko prócz Pieśni
Odp: GATES OF HELL
« Reply #45, on December 22nd, 2012, 10:06 PM »
Chyba pojąłem, więc u mnie postać już zrobiona i nie zamierzam więcej edytować. Chyba, że w formie rozdawania bonusów.

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.
« Reply #46, on December 23rd, 2012, 03:58 PM »
Takie pytanie. Jeśli postać korzysta z mocy duchów, to statystyka wpływająca na tą moc to będzie Siła Woli? Czy jednak Mądrość?
Bo wydaje mi się, że Siła Woli, skoro musi nakłonić duchy do współpracy i kontrolować je.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #47, on December 23rd, 2012, 06:41 PM »
Quote from Ignuss on December 23rd, 2012, 03:58 PM
Takie pytanie. Jeśli postać korzysta z mocy duchów, to statystyka wpływająca na tą moc to będzie Siła Woli? Czy jednak Mądrość?
Bo wydaje mi się, że Siła Woli, skoro musi nakłonić duchy do współpracy i kontrolować je.
Zależy, na jakiej zasadzie. Jeżeli naginasz ich wolę do swojej, ekhem, siła woli, to siła woli. Jeżeli jakimiś talizmanami czy innym Shitme, to chyba jednak mądrość.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #48, on December 23rd, 2012, 07:02 PM »
Nigdy się nie uczył żadnych oficjalnych technik i jego zdolności polegają raczej na kontakcie z duchami i wykorzystywaniu ich do swoich potrzeb, bez żadnych znaczków, inkantacji ani niczego takiego. Czyli raczej siła woli.
Ok, dzięki.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #49, on December 24th, 2012, 12:36 AM »Last edited on December 24th, 2012, 12:38 AM by critz
A w przypadku poltergeista używającego telekinezy do manipulowania obiektami i napełniania ich energią duchową by (do pewnego stopnia) odpierały one ataki tudzież wyładowywały tą energię na przeciwniku po trafieniu (ta sama energia działająca przy jednej z kart Yuyuko, ale powodujące niewielki wybuch energii już przy uderzeniu wroga obiektem)? O ile dobrze rozumiem umiejętności magiczne niewyuczone, a podległe danej "klasie" używają siły woli jako wartość odpowiedzialną za moc tych technik?

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Ignuss

• あやややや~
« Reply #50, on December 24th, 2012, 12:57 AM »
Mnie to wygląda bardziej na coś związanego z siłą woli niż z jakąś wiedzą, skoro to nie jest zaklęcie jako takie, tylko po prostu kontrola energii. Więc Siła Woli i Energia, przynajmniej moim zdaniem. Nie wiem jak inni.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #51, on December 24th, 2012, 01:19 AM »
patrz na warhammera i inne rpg - sila woli

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #52, on December 24th, 2012, 05:50 PM »Last edited on December 24th, 2012, 09:46 PM by Ekkusu
Fretka
Kosiek
Koinucian
Kaito
Raion
Ignacy Przybylski
Losik
Phor Cillic
Piscilla
AllStarsky
Ignuss
HERUBIM

Ja pierdole, 12 osób. Jestem wzruszony. A nie policzyłem jeszcze Critza, który pewnie też by sie pisał.

Muszę pomyśleć jeszcze troszkę nad sesjami, czy ruszyć dwie po sześć czy trzy po cztery, bo jest więcej osób niż przypuszczałem. Ale sesje ruszą, i to pewnie jeszcze w tym roku.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
« Reply #53, on December 24th, 2012, 06:57 PM »
kurde musze znalezc chwilke na rozpisanie postaci

Piscilla

• Rage Quitter

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #55, on December 24th, 2012, 09:47 PM »
Wybacz, z LoLem mi sie kojarzy :x + dawno nie byłem modem to edytłem Twoją wiadomość, sorry

Phor Cillic

• Rage Quitter
  • Głuchy na Wszystko prócz Pieśni
« Reply #56, on December 25th, 2012, 07:47 AM »
sugeruję nawet 4 sesje po 3 osoby. Mniej osób w danej sesji = nieco dynamiczniejsza rozgrywka ;p

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
« Reply #57, on December 25th, 2012, 11:24 AM »
Ekkusu, masz gdzies karty zaklec ktore kiedys ci podsylalem?

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #58, on December 25th, 2012, 12:02 PM »
@Phor

Ahahahaha... sesja się zbliża. Czterech sesji mogę nie uciągnąć.

@HERU

Hm, mogę poszukać popołudniu jak będę miał dostęp do main kompa, ale wątpię.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
« Reply #59, on December 25th, 2012, 12:29 PM »
mu gadu sie sypnelo kilka razy i nie mam archiwow

[EXSesja 2.2] Black Works »