News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou-jaka część najlepsza?

Zombitch

• Użyszkodnik
« Reply #15, on February 19th, 2010, 11:58 PM »
Quote from Kreton
Zajebisty system punktacyjny, Spell Practice, dobrego Ex, Last Wordy i niezłą muzykę. Ogólnie system gry jest świetny.
FUCK YES

Drewko_x_Flandre moim zdaniem nie warto zaczynac od StB. Aya ma ze 3 możliwe prędkości,jak się przyzwyczaisz (jak ja ostatnio) to nie jest zbyt fajnie.

Kainti

• Nowomysza
« Reply #16, on February 20th, 2010, 12:19 PM »
EoSD i PoFV

Z normalnych (czyt. windowsowych i normal danmaku only):

EoSD > PCB > SA > IN > UFO > MoF

O trudnosci ciezko mi cos napisac, bo EoSD czy PCB jest dla mnie fajnie trudne, MoF i UFO irytujaco trudne, SA czasami fajne czasami irytujace, a IN nudne i blah.

Michał

• Zamrożona Żaba
« Reply #17, on March 13th, 2010, 03:52 PM »
Dla początkującego najlepsze jest Imperishable Night. Pociski są nieco wolne, a Extra można już odblokować na Easy. Ci, którzy zaczynają grę niech unikają:
-Subterranean Animism - Absurdalnie wysoki poziom trudności (tutaj juz Easy może być wyzwaniem), duża ilość przeciwników
-Shoot the Bullet - Normalnych ludzi doprowadzi do załamania nerwowego.
-Undefined Fantastic Object - patrz: SA

małpa

• Nowomysza+
« Reply #18, on March 13th, 2010, 07:01 PM »
UFO nie jest znowu takie trudne. Sam przeszedłem to na normalnym poziomie trudności za pierwszym podejściem, a nie jestem hardkorowym graczem. Pierwszym podejściem do pełnej wersji, rzecz jasna; pierwsze trzy levele tłukłem wcześniej na demie. Pozostałe 3 okazały się jednak stosunkowo łatwe.

Choć z drugiej strony, po SA każda inna gra wydaje się być  prosta...

Ishy

• Wróżek
  • ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Odp: Touhou-jaka część najlepsza?
« Reply #19, on January 16th, 2011, 11:51 PM »
Kurczę ciężko powiedzieć...
Najbardziej lubię klimat z EoSD i SA. Potem gdzieś jest IN, PoFV i MoF. Tak, nie wiem czemu ale lubię grać w 10-tkę. o_O
I oczywiście SWR i Touhou Hisoutensoku.

Pierwsza część w którą grałam to była IN a potem zagrywałam głównie w EoSD i SWR.

Gdyby SA nie była taka trudna to byłaby jedną z lepszych części imo.

A dla początkującego proponowałabym PoFV xD
IN do tej pory nie udało mi się przejść. Niestety. Zawszę ginę na ostatnim spellu Erin.

Kotori

• Rage Quitter
« Reply #20, on January 17th, 2011, 11:44 PM »
Ja tam najbardziej lubię IN,i wątpię,że coś to zmieni.
Ta część jest taka najbardziej klimatyczna.Dlatego ją uwielbiam.

BadApple

• Wróżek
  • Preire...

<<< sory, ale nie musicie mnie śledzić Saké! Saké! Saké!

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #22, on February 27th, 2011, 10:43 AM »
w sumie napisałem to w innym wątku, ale tutaj bardziej to rozbuduję...

do niedawna (jakiś rok temu) za najlepszą uważałem IN...największa grywalność, bardzo ciekawe oddanie tematyki fabuły...no i księżyc, przestrzeń kosmiczna oraz najlepsza IMO themka z TH - Voyage 1969 i przy okazji Voyage 1970, przy których aż chce się lecieć na księżyc ^^ Jednakże fakt, iż rozegrałem parę partii w UFO stan ten zmieniły. Owszem, nadal sądzę, że IN jest jedna z najlepszych, ale w UFO jest wszystko to, co lubię - nie ma postaci, której bym nie lubił, wszystkie są bardzo ciekawie stworzone, nie mają naciąganych motywów walki (jak to się zdarzało w przypadku np Alice w PCB), ma quite dobrą muzykę, poczynając od title screena, przez wszystkie stage'y, gdzie warto zwrócić uwagę na "Captain Murasa", które jest długo przeze mnie oczekiwaną melodią przypominającą trochę szanty (sic!) ^^ oraz na bardzo klimatyczne "Fires of Hokkai", "Emotional Skyscraper~Cosmic Mind" czy wreszcie moje ulubione "Romance in the night sky" i "Heian Alien", które tak zadziałały na moją wyobraźnię, że zacząłem mieć sny z nimi w tle :P Dodatkowo...Byakuren Hijiri - jedyny boss, który jest CAŁKOWICIE pozytywny, i w momencie, gdy bohaterki podejmują z nią walkę, to ONE stają się evil ones i to jest w sumie ciekawe rozwiązanie ;) No i na końcu bardzo ciekawy system zbierania punktów, dzięki ufosom, które skłaniają do żywszego latania po ekranie i nabijania pts'ów :)

tyle ^^

usagiaddict

• Zamrożona Żaba
>sugerując, że te forum nie schodziło na psy wcześniej

BadApple

• Wróżek
  • Preire...
« Reply #24, on February 28th, 2011, 10:09 PM »Last edited on February 28th, 2011, 10:14 PM by BadApple
J?l chdz kljn?? t n wybr?bym z wzgl?d n trdn?? l n jk?? zcz?? d tych z prstrz? grfk?/Trszczk? ct ct grszych (l tk wspn?ych)
Czyl (WD?G, PDKR?LM WD?G MN:
06 (t krt jdn z lpszych, l njmnj zwnswnych)
10 (chc? gr?m w n? m? w?c trdn kr?l?)
09 (2 krny jk? p prst m n wchdz?)
11/07 (trdny wyb?r)
08 (FB? P PLSK, dl cz?wk tk bznng z nglskm jk j t grmny pls- "(...)t wn lc, l trz zj?d?j dzwk"- fjny dlg, Df t ll bt Th Sng p prst mn z?lp?)

w m?dzyczs mdzy wszystkm Sht Th Bllt, Dbl Splr, Grt fry Wrs, pnw? s? prt n nwtrskch zsdch trdn przywykn??.
bjtykch nc n wm.

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes

Sulejman

• Biedna Kapłanka!
  • dat ass

Yuke

• Użyszkodnik
  • RemiFlan is wincest <3
« Reply #27, on April 15th, 2011, 09:17 PM »
EOSD, bo SDM i RemiFlany. (Also, nostalgia cian, pierwsze Touhou ever).
IN, bo się przyjemnie gra i jest Mokou.
MoF - jakoś mi się podoba, dunno why.

Piscilla

• Rage Quitter

Chris

• Guest