News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 14; przypuszczenia i spekulacje.

Piscilla

• Rage Quitter

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
Odp: Touhou 14; przypuszczenia i spekulacje.
« Reply #361, on August 15th, 2013, 01:59 AM »
Quote from Scooter Fox on August 15th, 2013, 12:52 AM
Nie pamiętam tak odpychającego ostatniego bossa wśród strzelankowych Touhou. Nawet Futo była lepsza. Mam jednak nadzieję, że mi się moje uprzedzenie z czasem zmniejszy.
Tu trochę się zgodzę, aczkolwiek nie oceniam aż tak surowo. W każdym razie ni to facet, ni dziecko, ni baba...
Sakuya A na Extra to easy mode, można większość walki przejechać na bombach.
na YT nawet już ktoś wrzucił filmik jak przechodził nią, właśnie w podobny sposób~

Scooter Fox

• Malkontent/maruda
  • Wróżek
« Reply #362, on August 15th, 2013, 12:57 PM »
Quote from Mayuki on August 15th, 2013, 01:59 AM
Nie pamiętam tak odpychającego ostatniego bossa wśród strzelankowych Touhou. Nawet Futo była lepsza. Mam jednak nadzieję, że mi się moje uprzedzenie z czasem zmniejszy.
Tu trochę się zgodzę, aczkolwiek nie oceniam aż tak surowo. W każdym razie ni to facet, ni dziecko, ni baba...
Chodziło mi bardziej o walkę, a nie wygląd. :)

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #363, on August 15th, 2013, 03:54 PM »
Well, gusta i guściki. Osobiście uważam Shinmyoumaru za jedną z najciekawszych (ale nie najlepszych :V) last bossów i pod względem tego jaką jest postacią i pod względem czysto mechanicznym.

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #364, on August 15th, 2013, 04:44 PM »
Co do wyglądu, to nie można zapominać, że jest "kobito" (i to ostatnią bodajże żyjącą ze swej rasy) powiększoną za pomocą mocy młota, dlatego wygląda tak lolitkowato. Co do walki, była dobra jak na ostatniego bossa, chociaż spelle takie jak "Shining Needle Sword", albo "Attack on Kobito" to dla mnie koszmar nie do zdzierżenia.

Also ciekawostka, w opisie Extra Story Mode przeczytałem, ze po wydarzeniach DDC Seija spierdoliła po angielsku... mam przeczucie, że jeszcze się z nią spotkamy...
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Arisu

• Rage Quitter
  • (」・ω・)」うー! (/・ω・)/にゃー!

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #369, on August 15th, 2013, 07:39 PM »Last edited on August 15th, 2013, 10:04 PM by Mayuki
Quote from Małyszeq on August 15th, 2013, 04:44 PM
Co do wyglądu, to nie można zapominać, że jest "kobito" (i to ostatnią bodajże żyjącą ze swej rasy) powiększoną za pomocą mocy młota, dlatego wygląda tak szotowato
raczej : D
Co do walki, była dobra jak na ostatniego bossa, chociaż spelle takie jak "Shining Needle Sword", albo "Attack on Kobito" to dla mnie koszmar nie do zdzierżenia.
Zgadzam się w połowie. Pierwsze to udoskonalona, a raczej piekielniejsza wersja drugiej części ostatniego nonspella Kanako jako 6 boss w MoFie - czyli czasami nie ma już gdzie uciekać a jak już się złapię ją, to marny bonus. A co do "Attack on Kobito" to...serio ? Tylko raz nie złapałem tego spella O: Wg mnie najłatwiejszy - wystarczy od razu podlatywać do tych większych kul, przez co zatrzymuje się je i nawet jeśli one potem latają za tobą to przez krótki czas, kiedy to zdąży się uciec do innych randomowych kulek. Już więcej trudności dla mnie sprawia jej pierwszy spell, bo jestem dość ślepy jeśli chodzi o micrododging :/ Tak samo wkurza mnie Mallet "You Grow Bigger!".
Also ciekawostka, w opisie Extra Story Mode przeczytałem, ze po wydarzeniach DDC Seija spierdoliła po angielsku... mam przeczucie, że jeszcze się z nią spotkamy...
też bym spierdolił, jakby mój zacny plan zrobienia chaosu wziął w łeb~

Drewko

• Rage Quitter
« Reply #370, on August 15th, 2013, 09:31 PM »
Małyszeq, z tego co rozumiem to pierwsza gra z nowej generacji Touhou. Każda z generacji poza pierwszą miała swoją powracającą postać (I co ciekawe, każda taka postać była bossem piątego stage pierwszej gry w danej generacji :V). Więc tak, stawiam że Seija pojawi się i to nieraz. Może nawet awansuje po jakimś czasie na playable, ale nic jeszcze nie wiadomo.

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #371, on August 15th, 2013, 09:33 PM »
Quote from Drewko on August 15th, 2013, 09:31 PM
Małyszeq, z tego co rozumiem to pierwsza gra z nowej generacji Touhou. Każda z generacji poza pierwszą miała swoją powracającą postać (I co ciekawe, każda taka postać była bossem piątego stage pierwszej gry w danej generacji :V). Więc tak, stawiam że Seija pojawi się i to nieraz. Może nawet awansuje po jakimś czasie na playable, ale nic jeszcze nie wiadomo.
Ja bym z chęcią pograł sobie Seiji :3

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #372, on August 15th, 2013, 10:08 PM »
Quote from Drewko on August 15th, 2013, 09:31 PM
jeśli liczymy pierwszą generację za 1-5
drugą za 6-9
trzecią za 10-13 (well, to może być podzielone jeszcze na 10-11 i 12-13 ze względu na mechanikę)
to co, z 14 rozpoczyna się już czwarta ? coś za szybko te generacje idą wg tego schematu :/

i...wg tego to jaką powracającą postać miała generacja trzecia ?

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~

Drewko

• Rage Quitter
« Reply #374, on August 15th, 2013, 10:14 PM »Last edited on August 15th, 2013, 10:18 PM by Drewko
Fretka mnie wyprzedziła, ale tak. Sanae.
Za szybko? Druga miała 4 główne gry (EoSD, PCB, IN, PoFV). Trzecia trzy też cztery (MoF, Ufo, SA, TD), ale pomiędzy tym było dużo więcej pobocznych gier przez co była dłuższą generacją. Teraz jakby nie patrzeć ZUN wyzerował mechanikę, pozbył się Sanae, w końcu zakończył wojny religijne... Yeah, nawet jeżeli nie powiedział tego wprost to nie trudno zauważyć że to koniec trzeciej generacji.