News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 14; przypuszczenia i spekulacje.

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
Odp: Touhou 14; przypuszczenia i spekulacje.
« Reply #60, on May 13th, 2013, 09:16 PM »
Tak sobie dzisiaj kminiłem...
Marisa sama siebie nazywa "ordinary magician", a ZUN opisał magów jako rodzaj Youkai...
Do tego głównym celem Maryśki jest rozwijanie swoich umiejętności, a ludzki żywot jako taki dość by ją ograniczał...
W sumie Maryśka jako Youkai to dość prawdopodobna wersja jakby wziąć to pod uwagę.

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #61, on May 13th, 2013, 10:47 PM »
Nie mogę doczekać się dema , gra zapowiada się obiecująco ^^ .
Cieszę się także z powrotu Sakuyi po bagatela , prawie 10 latach xD .
Co do artów , należę chyba do mniejszości gdyż przypadły mi do gustu , widać w nich u ZUN'a pewną poprawę ( co szczególnie rzuca mi się w oczy w arcie Reimu z screenu z jej dialogiem ; jest tam naprawdę ślicznie narysowana ^^ ) .

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #62, on May 14th, 2013, 12:59 PM »
Jak dla mnie ZUN z artami raczej się nie poprawił, a raczej wrócił do korzeni. Dziewczynki wyglądają teraz jak kluski niemalże jak z czasów EoSD, tylko mają owadziej wielkości oczy i płaskie fryzury.
Ciekawi mnie, czemu Marisa ma typ strzału będący miotaczem ognia xD

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Chris

• Guest
« Reply #63, on May 14th, 2013, 04:25 PM »
Quote from fretka on May 14th, 2013, 12:59 PM
Ciekawi mnie, czemu Marisa ma typ strzału będący miotaczem ognia xD
Czytac jako:

*Ciekawi mnie, od kogo tym razem Marisa ukradla typ strzalu bedacy miotaczem ognia xD*

Jest tyle teorii spiskowych ze sa chyba ciekawsze niz sama gra. Taka powoli Touhou Creepy Pasta.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #64, on May 14th, 2013, 11:34 PM »
http://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,14315.msg954527.html#msg954527

Nie pamiętam czy to było wspominane tutaj, ale ZUN planuje wydać pełna wersję na C84, tj. 12 sierpnia.

Sprytnie z jego strony, 2 tygodnie później leci do Ameryki na AWA, więc rzuca wątki religijne na rzecz prostszej fabuły i wciska fan-favorite Sakuyę, dzięki której DDC rozejdzie się tam jak świeże bułeczki. To byłoby tylko śmieszniejsze gdyby wrzucił Mimę jako EX-bossa i załatwił jakiegoś znajomego by na szybkiego zrobił angielskie tłumaczenie :V.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Piscilla

• Rage Quitter
« Reply #65, on May 15th, 2013, 12:54 AM »
śmieszna rzecz, ta postać ze screena już ma trochę fanartów, ludzie kminią jej domyślny wygląd
(click to show/hide)
takie dwa przykładowe

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #66, on May 15th, 2013, 01:58 AM »
Quote from critz on May 14th, 2013, 11:34 PM
http://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,14315.msg954527.html#msg954527

Nie pamiętam czy to było wspominane tutaj, ale ZUN planuje wydać pełna wersję na C84, tj. 12 sierpnia.

Sprytnie z jego strony, 2 tygodnie później leci do Ameryki na AWA, więc rzuca wątki religijne na rzecz prostszej fabuły i wciska fan-favorite Sakuyę, dzięki której DDC rozejdzie się tam jak świeże bułeczki. To byłoby tylko śmieszniejsze gdyby wrzucił Mimę jako EX-bossa i załatwił jakiegoś znajomego by na szybkiego zrobił angielskie tłumaczenie :V.
Nie żartuj bo jeszcze okaże się to prawdą ;) .
Choć jestem ciekaw miny Herubima jeśli serio będzie tam Mima XD

Towarzysz Lenek

• Wróżek
  • Imperishable Cat

В бой, защитники Монолита! В бой! Отомстим за падших братьев наших!

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #69, on May 15th, 2013, 12:23 PM »
tagują jako "double_dealing_character" czy tam "nameless_boss_(touhou)", przynajmniej na gelbooru.

Trochę to dołujące dla rysowników powinno być, że gdy wyjdzie oryginalny wygląd tej postaci to stare stworzone arty będą pewnie mogły iść do śmieci ^^"

Chociaż nie zdziwił bym się gdyby ZUN narysował ją prawie tak samo, w końcu na tej miniaturce widać ją w miarę dokładnie choć nie ma pewnie większości detali
(click to show/hide)

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #71, on May 15th, 2013, 03:02 PM »
Oj tam , nie jest tak źle, widziałem dużo gorsze imitacje ZUN'artów ;) .
Zastanawia mnie zdolność tej nowej postaci ,ciekawe co ZUN jej wymyśli ^^ .

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #72, on May 16th, 2013, 08:10 AM »
Kiepska imitacja ZUNarta, chociaż jakby miała taką buźkę to nie mógłbym przejść pierwszego stagea bo zaliczałbym "Awww" ;_;

Sulejman

• Biedna Kapłanka!
  • dat ass

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #74, on May 22nd, 2013, 02:04 AM »
...

(click to show/hide)
[move]MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA~ (ノ〇Д〇)ノ[/move]

Owszem, tak będzie za każdym razem gdy wyjdzie nowa gra z main serii.

>po jednej opcji na postać, miłego spuszczania się.
>po jednej opcji na postać
>po jednej

ja się tak nie bawię ;_;