News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

Tribell

• Dragon's Palace Messenger
  • Zamrożona Żaba
  • Addicted From Danmaku
Odp: Danmaku Challenges thread (TD Spell Card 107)
« Reply #105, on August 1st, 2014, 05:05 PM »Last edited on August 1st, 2014, 05:09 PM by Tribell
Limit 9 milionów punktów zostaje zniesiony, ale konieczność złapania karty pozostaje. Limit punktowy chciałem wprowadzić jako pobieżny dowód na złapanie karty, lecz nie przemyślałem do końca kwestii wyniku końcowego i z tego powodu się kajam. :<

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #106, on August 1st, 2014, 05:34 PM »
Nadal kwestionuję w ogóle konieczność łapania karty jeśli nie ma limitu czasowego. Jeśli ktoś się walnie o pocisk po zdjęciu Nue połowy HP, to siłą rzeczy będzie miał mniejszy graze niż ktoś kto dłużej wytrzymał i złapał kartę.
Przy obecnych wymaganiach można po prostu zdjąć HP Nue do pazurka życia i zestrzelić ją gdy na liczniku czasu zostanie sekunda i wynik graze będzie taki sam jak przy timeoucie (ale już jebnięcie się o pocisk na 3 sekundy przed końcem czasu dyskwalifikuje wynik, nieważne jak byłby wysoki).

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Tribell

• Zamrożona Żaba
  • Addicted From Danmaku

Arisu

• Rage Quitter
  • (」・ω・)」うー! (/・ω・)/にゃー!

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #109, on August 1st, 2014, 06:43 PM »Last edited on August 1st, 2014, 07:28 PM by Mayuki
A moim zdaniem limit punktowy był ok, bo wprowadzał ciekawą możliwość (i cel) w postaci wbicia najwyższego graze przy najmniejszej ilości punktów powyżej 9mln.
Przez to challenge nie było zbyt łatwe, dokładnie wg założenia.
No ale jak sobie chcecie.

Quote from critz on August 1st, 2014, 05:34 PM
ale już jebnięcie się o pocisk na 3 sekundy przed końcem czasu dyskwalifikuje wynik, nieważne jak byłby wysoki).
I o to tu chodzi. Greed is risky.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #110, on August 1st, 2014, 09:52 PM »Last edited on August 1st, 2014, 10:04 PM by critz
Quote from Mayuki on August 1st, 2014, 06:43 PM
A moim zdaniem limit punktowy był ok, bo wprowadzał ciekawą możliwość (i cel) w postaci wbicia najwyższego graze przy najmniejszej ilości punktów powyżej 9mln.
Welp, sam limit czasowy mógł jeszcze być, jeno trochę większy żeby nie było wymogu stania prawie pod spódnicą Nue by w ogóle zdążyć. Zresztą nadal możesz to robić, tylko wciśnij pauzę na replayu w momencie przechodzenia licznika przez 9mln i zapisuj sobie :V. A co do złapania, well, fair enough.

Arisu

• Rage Quitter
  • (」・ω・)」うー! (/・ω・)/にゃー!

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #112, on August 1st, 2014, 10:36 PM »
Critz, Ty mnie nie rozumiesz. Nie mówiłem nic o limicie czasowym. Napisałem tylko, że umiejętność wyczucia (i posiadania trochę szczęścia, racja) sposobu zdobycia dużego współczynnika graze przy jednoczesnym załapaniu się na >9mln bonus jest...dość sporym wyzwaniem, a o to tu chyba chodzi.

A złapanie tego spella tak, by złapać więcej niż 9mln bonusu nie jest znowu takie trudne.

Tribell

• Zamrożona Żaba
  • Addicted From Danmaku
« Reply #113, on August 1st, 2014, 11:12 PM »
Miałem na myśli wyważenie tego wyzwania, lecz w tym konkretnym wypadku 9 milionów było zbyt ostrym limitem. Biorąc pod uwagę, że w tej karcie nie ma żadnych safespotów, a same pociski są zwodnicze nie chcę zbytnio uzależniać wyniku od RNG, a bardziej od skilla.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
There was a man who had everything
He met a youkai who knows everything
Now she has everything and he knows nothing.

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa

Michał

• Zamrożona Żaba

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User

Michał

• Zamrożona Żaba

Tribell