News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes
Odp: Touhou na PS4
« Reply #1, on September 1st, 2014, 10:36 AM »Last edited on September 1st, 2014, 10:44 AM by Maluetar
Coś rzeczywiście było nie tak z tymi bardzo niskimi cenami gier na Comikecie xD
Tuhu is kill.

Pokazali tylko fanowskie gry oprócz obrazka wyżej, ale jak rzeczywiście zamierzają przeportować oficjalne gry na PS4 to mam nadzieję, że dadzą kompatybilność z klawiaturą bo na padzie nie idzie grać XD

EDIT: wow, nie dość, że całe /jp/ szaleje to nawet na /v/ są thready.
#grubo

Tribell

• Dragon's Palace Messenger
  • Zamrożona Żaba
  • Addicted From Danmaku
« Reply #2, on September 1st, 2014, 11:27 AM »
Z tego co widzę to na razie są zapowiedziane 3 gry fanowskie. Genius of Sappheiros, Sky Arena oraz Mysterious Gensokyo 3.
Hype czuć w powietrzu, ale najrozsądniej będzie po prostu poczekać na konferencję Sony podczas Tokyo Game Show.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #3, on September 1st, 2014, 12:24 PM »Last edited on September 1st, 2014, 12:33 PM by critz
PS4? Jaki jest punkt, to teraz gry Tołczu będą fotorealistyczne czy jak? Nie lepiej na PS3?

Cóż, dopóki to fangame to wyjebane, nawet powiedziałbym że dobrze. Już miałem iść po sól, ocet, sok cytrynowy, groszówki, słomkę i wybielacz ze strachu że jakieś oficjalne release - nie mam nic przeciwko rozszerzaniu horyzontów czy umiarkowanej komercjalizacji, ale w tym tempie ZUN niedługo wprowadzi dodatkowe playable jako on-disc day1 paid DLC tylko po to, żeby wygrać z Kancerem xD.
(click to show/hide)
Obligatoryjne 12-odcinkowe gównoanime-reklamówka kiedy? xD

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #4, on September 1st, 2014, 12:36 PM »
Well, ZUN ma rodzinę - nie zdziwi mnie jeśli będzie chciał jakieś zyski ze swojego dzieła zdobywać w najbliższym czasie. Troszkę to smutne ale samym piwem nie nakarmi żony i dzieciaka...

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #5, on September 1st, 2014, 12:38 PM »
Makes sense. Zastanawiałem co mu się tak odmieniło podejście do fanowskich materiałów.

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #6, on September 1st, 2014, 01:00 PM »
Wait , WHAT ?!
kiedy zobaczyłem nazwę tematu przez cały czas sądziłem że to fake .
Jednak jak widać życie dalej może mocno zdziwić ^^' .
Żyjemy w naprawdę ciekawych czasach , zobaczymy jak to się dalej rozwinie .

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #8, on September 1st, 2014, 03:55 PM »
Quote from Maluetar on September 1st, 2014, 10:36 AM
Pokazali tylko fanowskie gry oprócz obrazka wyżej, ale jak rzeczywiście zamierzają przeportować oficjalne gry na PS4 to mam nadzieję, że dadzą kompatybilność z klawiaturą bo na padzie nie idzie grać XD
Oby nie było możliwości używania klawiatury. Będę bazowo miał większego skilla w tym od innych. Hue hue hue.

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #9, on September 1st, 2014, 05:11 PM »Last edited on September 1st, 2014, 05:24 PM by Kamruz
Jakby nie można było od razu wysłać linka z przekierowaniem na daną godzinę.
Quote from critz on September 1st, 2014, 12:24 PM
PS4? Jaki jest punkt, to teraz gry Tołczu będą fotorealistyczne czy jak? Nie lepiej na PS3?
Na logikę mordo. PS3 już ludzie mają. PS4 będą kupować. Kiedy więcej ludzi kupi PS4? Jak Touhou wyjdzie na PS3 czy PS4?

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #10, on September 1st, 2014, 05:34 PM »
Quote from Kamruz on September 1st, 2014, 05:11 PM
PS3 już ludzie mają. PS4 będą kupować. Kiedy więcej ludzi kupi PS4? Jak Touhou wyjdzie na PS3 czy PS4?
A kto robi te gry? Sony? że ma im zależeć na tym by sprzedano więcej PS4?

Robią na PS4 tylko dlatego, że jest to najnowsza konsola. Nie robi się gier na poprzednie konsole, bo poprzednie konsole szybciej wyjdą z użytku.
Zawsze tak było, zawsze będzie. Korzystasz z najnowszej technologii kiedy masz do niej dostęp.

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #11, on September 1st, 2014, 05:43 PM »
Nie zmienia to faktu że Sony ma wpływ jakie gry wychodzą na ich konsole tak czy siak.
Twórcy gry robią tak jak napisałeś lecz to wciąż nie neguje moich słów.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #12, on September 1st, 2014, 06:14 PM »Last edited on September 1st, 2014, 06:18 PM by critz
Quote from Kamruz on September 1st, 2014, 05:11 PM
Na logikę mordo. PS3 już ludzie mają. PS4 będą kupować. Kiedy więcej ludzi kupi PS4? Jak Touhou wyjdzie na PS3 czy PS4?
No nie wiem czy porty na PS4 Genius of Sappheiros, Sky Arena czy Fushigi no Gensokyo miałyby choćby jedną osobę przekonać do kupienia Grajstacji 4 czy nawet Vity, skoro dawno mamy je na PC xDDD. Przecież to tylko indyki a nie ekskluzywne killer appy pokroju Uncharted 4 czy inFAMOUS Second Son żeby wydawać dlań grube dolany na nową generację. Właśnie PS3 bardziej pasuje mi do taniutkich indyków, no ale jak chce tak to jego sprawa. Jedno co może przemawiać za to przenośność Vity.

Póki co ludzie robią szum jakby Zun faktycznie sprzedał serię, a to przecież po prostu zielone światło od Zuna, który za sprawą znajomego pozwolił by fangame z serii wychodziły teraz także na konsole (about fucking time too). Ale gdybym kiedykolwiek dożył dnia w którym oficjalna część stałaby się console exclusive, to sam bym pojechał najebać mu oleju do głowy.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #13, on September 1st, 2014, 06:29 PM »
W sumie... W końcu będzie można na konwentach iść do sali konsolowej i grać w toho.
Już wiem gdzie będę spędzał czas w trakcie konwentów.

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #14, on September 1st, 2014, 06:30 PM »
Quote from critz on September 1st, 2014, 06:14 PM
Póki co ludzie robią szum jakby Zun faktycznie sprzedał serię, a to przecież po prostu zielone światło od Zuna, który za sprawą znajomego pozwolił by fangame z serii wychodziły teraz także na konsole (about fucking time too). Ale gdybym kiedykolwiek dożył dnia w którym oficjalna część stałaby się console exclusive, to sam bym pojechał najebać mu oleju do głowy.
Ale to jest najnormalniejsza rzecz na świecie że ludzie w internecie dostają bólu tyłka jak ktoś próbuje zarobić więcej pieniędzy na swoich materiałach.