Chyba jest Gensokyo mod do Civilization V, apropo spisków, intryg i polityki.
Sesje mnie się podobajo. Jest świetny kanon, dobrze zawiązany plot oraz charaktery postaci są naprawdę... Jak zobaczyłem interakcje Astrophela z Marisą, albo tą kappą... Serena była fajna. Zauważyłem jednak, iż biorąc pod uwagę poziom sesji - nie byłaby sobie w stanie poradzić z rzucanymi w nią problemami. Głównie dlatego zmieniłem postac na Sebastiana, który jako łowca miał sporą wiedzę na temat świata nadnaturalnego - był idealną postacią do udziału w jakiejkolwiek sesji. Przygotowałem mu całkiem spory background, żeby nadać jego postaci trochę głębi. Przyznam się, że czyniąc go w części człowiekiem liczyłem na jakiś romans. W sumie jako nieumarły i tak nie ma takich problemów, jak Momonga-sama.
Zmiana rasy postaci mną trochę wstrząsneła. Przespałem się z tym i w sumie stwierdziłem, że to nie taki zły pomysł. W postaci upchnąłem mieszankę inspiracji z Dark Souls, Bloodborne, World of Darkness oraz odrobinkę Type Moon. Zmianę ostatecznie uznałem za plus. Zamierzałem pchnąć postać w tę czy inną stronę - albo sprawić, żeby była bardziej ludzka, albo bardziej youkai-like. Wypadło na to drugie. Będę z tym grał. Mam tylko nadzieję, że Sebastian znajdzie sposób na powrót do życia, albo przekroczy bariery ludzkiego rozumowania - tak jak planował od samego początku.