np. na miejsce Sanae ? :P
Not a chance. Jeśli nie zrobi jej fanom (ze mną włącznie) specjalnie na złość, to wnioskując z jej roli raczej zostanie jako trzecia główna postać :3. Co nie oznacza, że nie będzie więcej grywalnych postaci czy powrotów, chociaż nie wiem, czy shikaisen to aby na pewno człowiek dla ZUNa. Chociaż jeśli wg. IN Youmu jest człowiekiem, to pewnie tak :>.
W każdym razie, muszę jeszcze pograć (czytaj przejść 1cc Normal...) żeby określić się co do danmaku, ale muzyka wybitnie ZUNowi wyszła. Od S4 każdy stage theme wpada mi w ucho jak torpeda (zupełnie jak w MoF), z s6 na czele - ZUN wreszcie sięgnął po bassy, które do złowrogiej melodii tworzą wejście na final bossa epickością równe nawet Grave of Being z MoFa, a True Administrator to najbardziej dynamiczny i jednocześnie epicki final boss theme od czasów Border of Life (powtarzam się, ale inne słowo mi nie pasuje).
EDIT: Ogarnąłem backstory i muszę przyznać że tym razem ZUN się postarał przy tworzeniu nieco poważniejszej i głębszej historii niż np. SA i chwała mu za to. Może bywalcy MotK mają rację i na 14 dostaniemy Phantasmagoria of Holy War, bo na to się zanosi :V. Albo może bijatyka - Seiga kontrolująca Yoshikę jak lalkę a la Carl / Relius z BlazBlue czy zwierzątka z danmaku Mamizou =
do want.