News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 13 - Ten Desires

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
Odp: Touhou 13 - Ten Desires
« Reply #345, on August 16th, 2011, 04:58 PM »
Poza tym Mononobe no Futo to oczywisty transfer Shingyoku z Highly Responsive to Prayers xD

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...
« Reply #348, on August 16th, 2011, 06:47 PM »
Qt frm HRBM

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #349, on August 16th, 2011, 09:12 PM »
Zastanawiam się czy podobnie jak w EoSD i PCB boss 5 stage zostanie grywalną postacią w kolejnej części Touhou .
Jest to o tyle prawdopodobne że ZUN jako nowe grywalne postacie daje przede wszystkim ludzi ( jak to było z Sakuyą , Youmu i Sanae ) a z tego co wiadomo Futo też jest człowiekiem , więc może będzie nową grywalną postacią w Touhou 14 ( np. na miejsce Sanae ? :P )

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #351, on August 16th, 2011, 09:31 PM »Last edited on August 16th, 2011, 09:40 PM by critz
np. na miejsce Sanae ? :P
Not a chance. Jeśli nie zrobi jej fanom (ze mną włącznie) specjalnie na złość, to wnioskując z jej roli raczej zostanie jako trzecia główna postać :3. Co nie oznacza, że nie będzie więcej grywalnych postaci czy powrotów, chociaż nie wiem, czy shikaisen to aby na pewno człowiek dla ZUNa. Chociaż jeśli wg. IN Youmu jest człowiekiem, to pewnie tak :>.

W każdym razie, muszę jeszcze pograć (czytaj przejść 1cc Normal...) żeby określić się co do danmaku, ale muzyka wybitnie ZUNowi wyszła. Od S4 każdy stage theme wpada mi w ucho jak torpeda (zupełnie jak w MoF), z s6 na czele - ZUN wreszcie sięgnął po bassy, które do złowrogiej melodii tworzą wejście na final bossa epickością równe nawet Grave of Being z MoFa, a True Administrator to najbardziej dynamiczny i jednocześnie epicki final boss theme od czasów Border of Life (powtarzam się, ale inne słowo mi nie pasuje).

EDIT: Ogarnąłem backstory i muszę przyznać że tym razem ZUN się postarał przy tworzeniu nieco poważniejszej i głębszej historii niż np. SA i chwała mu za to. Może bywalcy MotK mają rację i na 14 dostaniemy Phantasmagoria of Holy War, bo na to się zanosi :V. Albo może bijatyka - Seiga kontrolująca Yoshikę jak lalkę a la Carl / Relius z BlazBlue czy zwierzątka z danmaku Mamizou = do want.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
« Reply #352, on August 16th, 2011, 09:51 PM »
Quote from critz on August 16th, 2011, 09:31 PM
a True Administrator to najbardziej dynamiczny i jednocześnie epicki final boss theme od czasów Border of Life (powtarzam się, ale inne słowo mi nie pasuje).
chyba pominąłeś kilka części...

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...
« Reply #353, on August 16th, 2011, 10:46 PM »
Tr dmnstrtr jst ?wtny...
N przsdzjmy jdnk ? jst njlpszym twrm d czs?w Brdr f Lf b pm?dzy t? s? znjdj spr pckch kw?k?w. (Chc?by c? S kt?r m M njlpsz? prw? mzyczn?)

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #354, on August 16th, 2011, 11:10 PM »
'True Administrator' właśnie najmniej ze wszystkich motywów mi się spodobał... jakoś tak średnio wpada w ucho, jak na motyw final bossa. Jest niezły, ale jakoś za mało w nim magii. Już wolałem motywy 4. i 5. bossa.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #355, on August 17th, 2011, 01:02 AM »Last edited on August 17th, 2011, 01:46 AM by critz
chyba pominąłeś kilka części...
OK, oddaję honor tematom Suiki, Shikieiki, Kaguyi i Kanako, ale mi chodziło o najlepszy final boss theme od BoL, nie tylko zajebisty. Ale cały soundtrack do TD ma szansę zrównać się z tym z MoF :3. Zresztą walka z Miko jest na tyle boska (7 kart to póki co rekord na finałowej walce, a patterny wymagające i przemyślane jednocześnie), że raczej żadny theme by nie zepsuł, a już na pewno nie TA. Ale S6 theme... kurwa, nie mogę przestać słuchać. Dat bass. Nie zapomne live streama jak tysiące luda zaciskało poślady wspólnie okrzykując "Mima! Mima!" :V.

Ogólnie gra extra, takie ulepszone UFO z dodatkami z IN i odświeżającymi pomysłami na patterny. Tylko czemu tak kuhva derpię (no 1tsetse normal lul)? Może to przez bogate tła, albo na przykład ruchome w S4, albo przez nakurwianie po duszki gdy nie powinieniem połączone z powyższymi dwoma. Zawalam patterny, które ktoś o moim stopniu wtajemniczenia powinien przechodzić z palcem w dupie...Tak, to musi być to...

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
« Reply #356, on August 17th, 2011, 01:49 AM »
Według mnie gra graficznie i gameplayowo jest zajebista, ale muzycznie i nowopostaciowo posysa

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #357, on August 17th, 2011, 01:01 PM »
Quote from HERUBIM on August 17th, 2011, 01:49 AM
Według mnie gra graficznie i gameplayowo jest zajebista, ale muzycznie i nowopostaciowo posysa
mniej więcej się zgodzę, aczkolwiek ja mam często tak, że na początku mało co mi się podoba jeśli idzie o gry, muzykę (nie tylko z gier), dlatego ja nie wygłaszam zbyt dosadnych opinii...poczekam aż się bardziej oswoję z grą ;)

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...
« Reply #358, on August 17th, 2011, 02:42 PM »
Qt frm HRBM

deFco247

• Rage Quitter
  • Creeper clown