News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
Odp: ZUNart
« Reply #60, on November 27th, 2012, 12:20 PM »
Quote from HERUBIM on November 27th, 2012, 08:46 AM
Quote from Baobab on November 27th, 2012, 07:10 AM
Youmu z TD :P
try harder :P

jezu, isc na beerparty i najebac sie z Zunem w touhou-polish style *_*
Jeśli Matherikus będzie jeszcze kiedyś planował wyjazd do Japonii trzeba zasugerować mu , żeby wybrał się w tym terminie ;) .
( Swoją drogą ta postać to już chyba maskotka tego festiwalu ?  W zeszłym roku także była na grafice promującej te wydarzenie )

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #61, on November 27th, 2012, 12:59 PM »
juz widze jak matherikus tam idzie.
"Zara"

Hotaru

• Zamrożona Żaba
  • U MAD BRO?
« Reply #62, on November 27th, 2012, 02:00 PM »Last edited on November 27th, 2012, 02:13 PM by Hotaru
(click to show/hide)
(click to show/hide)
Fandom lepiej Sephi?

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #63, on November 27th, 2012, 02:05 PM »
Quote from Hotaru on November 27th, 2012, 02:00 PM
(click to show/hide)
To na pewno jest rysunek ZUN'a a nie rysunek artysty wzorującego się na jego stylu ? ( jest ich mnóstwo na Pixiv , mają własny tag )
Jeśli to jego rysunek , w takim razie utwierdza mnie w przekonaniu że rzeczywiście ZUN w ostatnim czasie dokonał postępu w rysowaniu ^^ .

Hotaru

• Zamrożona Żaba
  • U MAD BRO?
« Reply #64, on November 27th, 2012, 02:11 PM »Last edited on November 27th, 2012, 02:13 PM by Hotaru
Właśnie zapomniałam dopisać że to fandomowy rysunek :<
EDIT: Zrobione

Roxiee

• Rage Quitter
  • Lullaby of the Forgotten Hell
« Reply #65, on November 27th, 2012, 06:57 PM »
Od razu widać, że to nie zunowskie, autor się starał, ale nadal są bardzo widoczne różnice.
Chociażby linie są zbyt regularne i 'ładne', a kolorowanie na włosach razem z odbijającym się światłem to już w ogóle wyższy lvl.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #66, on November 27th, 2012, 07:10 PM »
Niby tak, ale też z drugiej strony nie odmawiajmy ZUNowi progresu. Jeszcze trochę czasu i gdy taki art pojawi się w necie, moim zdaniem będzie więcej wątpliwości (z czego będzie można się cieszyć).

Roxiee

• Rage Quitter
« Reply #67, on November 27th, 2012, 08:34 PM »
On i tak w TD zmienił styl kolorowania na prostszy, więc ten art wyżej to się by kwalifikował i tak bardziej pod starsze prace. Chyba, że stwierdzi, że jednak to nie to i znów wróci do tego trochę bardziej skomplikowanego.

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #68, on November 27th, 2012, 08:42 PM »
Quote from Roxiee on November 27th, 2012, 08:34 PM
On i tak w TD zmienił styl kolorowania na prostszy, więc ten art wyżej to się by kwalifikował i tak bardziej pod starsze prace. Chyba, że stwierdzi, że jednak to nie to i znów wróci do tego trochę bardziej skomplikowanego.

Jak dla mnie w tym arcie reklamującym festiwal piwa widać poprawę w kolorowaniu ( w TD był jeden art postaci pokolorowany inaczej - był to art Tojiko    )widać prawdopodobnie ZUN zaczyna się rozwijać tym kierunku

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #69, on November 27th, 2012, 08:43 PM »
no TD pod wieloma względami jest inne, ale np. już w UFO arty wypadają zdecydowanie na plus w porównaniu choćby z EoSD.

EDIT: Sephi - właśnie, Tojiko jest miłym dla oka wyjątkiem, ale jednak pokazuje, że ZUN nie stoi w miejscu, przynajmniej dla mnie.

Roxiee

• Rage Quitter
« Reply #70, on November 27th, 2012, 08:48 PM »
Ta Tojiko różni się dla mnie tylko tym, że ma ciekawą teksturę walniętą na kiecę, jeśli się nie mylę. Ale to prawda, że wygląda lepiej.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #71, on November 27th, 2012, 08:51 PM »
I właśnie o to chodzi. To jest już jakiś punkt zaczepienia. No i perspektywa ujęcia dłoni jest trochę lepsza niż perspektywa ujęcia lewej ręki Byakuren w UFO na przykład a to też już postęp.

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #72, on November 27th, 2012, 09:15 PM »
Quote from Roxiee on November 27th, 2012, 08:48 PM
Ta Tojiko różni się dla mnie tylko tym, że ma ciekawą teksturę walniętą na kiecę, jeśli się nie mylę. Ale to prawda, że wygląda lepiej.
Oprócz tego dodał bym inny sposób kolorowania skóry , lepsze dobranie kolorów czy zróżnicowane cieniowanie włosów

Jak dla mnie między artem Tojiko a Futo jest spora różnica .

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #73, on November 27th, 2012, 09:25 PM »
No i przede wszystkim, ZUNarty stają się coraz bardziej aktywne, ale to już chyba było mówione kiedyś.
Chociaż jeśli chodzi o Futo, to narysowanie jej w jakiejś statycznej pozycji byłoby takie...nie-taoistyczne : D

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #74, on November 27th, 2012, 09:57 PM »
Quote from Sephi on November 27th, 2012, 09:15 PM
Jak dla mnie między artem Tojiko a Futo jest spora różnica .
Że Futo jest ładniejsza? It's given. ;3