Jedynie przeszłam Mystic Square.
No i chyba z 4 countinue użyłam.
No i chyba z 4 countinue użyłam.
(Wiem, że offtop dlatego w spoiler wrzuciłem. Nie wiem gdzie indziej na forum mógłbym to umieścić)
Miałem (i mam nadal) szczęście posiadać oryginalnego MSX Spectravideo X'Press SVI-738 Dostępny jest bardzo dobry emulator BlueMSX. Jak ktoś szuka fajnych retro strzelanek to mogę polecić:
ZanacNa zachętę: "The game is known for its intense and fast-paced gameplay, level of difficulty, and music which seems to match the pace of the game. It has been praised for its unique adaptive artificial intelligence, in which the game automatically adjusts the difficulty level according to the player's skill level, rate of fire and the ship's current defensive status/capability." ⇓YouTube:MSX ZANAC Round 0
Knightmare
Na zachętę: "Knightmare was an innovative upward-scrolling shoot 'em up game on the MSX system. The top-view graphics were considered very sophisticated for its time."
Jak grałeś na emulatorze, który spowalniał grę, to nie licz tego jako zaliczenie.
Da się gzieś w konfiguracji włączyć wyświetlanie fpsów lub w jakś inny sposób sprawdzić prędkość gry. Chciałbym z czystym sumieniem móc sobie 1cc pisać ;)