Dobra ogarniam już tę grę. Chodź w sumie to nie chodziło mi o te efekty w trakcie walki a o nagrodę w postaci "Sphere" zamiast pieniędzy xD Nie mam pojęcia do czego to.
Gdy walczysz masz na licie "item" tam możesz wybrać kulę jaka będzie następna. Możesz to zrobić tylko jeśli w kolejce niczego nie ma na następną turę.
Kedama. ;P
No i jak ty robisz te łączone ataki? Jakoś nie mogłem znaleźć tego do ustawienia. (ja się cieszyłem jak miałem 3k obrażeń a tu widzę 42k wyciągasz xD)
Ogólnie wygląda to tak, że jak już trochę pograsz i sporo kupisz u Rinnosuke, to odblokowuje Ci się spellcard pack 4, stamtąd mają szansę wypaść Union Spellcardy. Niektóre postacie mają ich więcej niż jeden, Cirno ma tylko
Annihilation "Medlore" - union spell z Mokou bijący tak prawie po 300% na każdy dystans (na 10tym levelu). Jeśli chodzi o łączenie spelli postaci, to jak jesteś w menu gdzie masz do wyboru spanie, szafkę etc. to wybierz records i tam znowu poszukaj przycisku records. Masz tam listę postaci, nie wiem kiedy dokładnie te opcje się odblokowują (może są dostępne od początku, ale nie wiem), ale po prawej na dole powinieneś mieć takie serce i przy nim change jeśli masz przynajmniej milion share love (miłości=xp jaką możesz rozdać figurkom wedle uznania, dostajesz trochę za każdą walkę). Tam możesz za jeden milion love kupić jeden waifu point, a za trzy takie możesz wybrać sobie waifu, klikając na portret dziewczynki na tej liście w zakładce records. Terminu waifu jednak nie ma co brać bardzo na poważnie, bo to w grze po prostu udostępnienie ważnych bonusów i opcji do reform, można dać ten status wielu postaciom. Jak już ustawisz to sobie na Satori, idź do swojej szafki i wybierz ją, po czym kliknij na reform. Druga opcja od lewej to spellcard combine. Dzięki tej opcji możesz łączyć zestaw spelli jednej postaci z inną, działa to na zasadzie losowania i jedna próba kosztuje jeden "waifu point". Ja Cirno złączyłem z Yuuką, dzięki czemu mam jej self-casted support spell "Heartbeat of a Sadist" dodający +41% hit rata i +41% dmg następnemu atakowi. Ponadto mam jej Ultimate Spark i mogę zamiast Yuuki odpalać go jako Cirno. Nie mogę jednak odpalić tego jako Mima czy Marisa jeśli w teamie nie ma Yuuki. Po prostu jeśli odpalam ten spell z połączenia z Yuuką jako Cirno to gra szuka Mimy i Marisy, dzięki czemu możesz korzystać z union spellcardów jako postać która wzięła dany spell od innej dziewczyny.