W rozumieniu Foucus i Unfocus nie ma nic problematycznego.
Najwyraźniej jest. Kwestię "Gorgiasz, a focus na co jest?" słyszałem już zdecydowanie za wiele razy. Weźcie też obydwaj pod uwagę, że nie wszyscy gracze RSO to jednocześnie gracze Touhou, więc wyjaśnienie "No to tak jak w spellcardzie x" niekoniecznie rozwiązuje problem. Chyba zrobię opis słowny, a pod tym jakieś uproszczone graficzne przedstawienie. Jak już powstanie coś w tym kierunku to wrzucę tu do Waszej oceny.
Gdzie jak gdzie, ale u niej Laser Dodging i All-Out Attack to nie taki zły pomysł :V.
Obczaiłem też dopiero, że jej scena blokuje wrogie Penetration, co trochę rozwiązuje motyw "Cała Moja Talia Opiera się na Protection". Laser Dodging ciekawy pomysł, szczególnie że o ile dobrze pamiętam, zanegowana zdolność i tak liczy się jakby wciąż była (tylko nie działa). Natomiast mam wątpliwości co do All-Out Attack - Ran ze względu na swoje przeciętne HV może mieć kłopoty z dowolną unikową talią, ale mamy na to
Austerity Sign "Eighty Million Holy Boards",
Shikigami "Dakini's Heavenly Possession" (na czystej Ran to chyba w ogóle eliminuje problemy z trafianiem) plus wspomniane już
Maiden's Illusionary Funeral, które gdyby nie koszt 5 many (Anemiczna wiedźma pozdrawia) byłoby naprawdę jedną z lepszych scen. Gdyby tylko Ran mogła używać "
Mystery Spot"...
Ciekawe, kolejna talia, której nie poświęca się dużo uwagi, a moim zdaniem ma naprawdę duży potencjał i sporo możliwych kombinacji. Na następny konwent związany z RSO przyprowadzę brata, który zakochał się w tej talii od pierwszego wejrzenia i zobaczymy, jak mu pójdzie.