News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Jak przeżyć na konwencie i nie przeżyć bolesnego zderzenia z realiami...

Archi

• Zamrożona Żaba
  • Chcę zegarek panienki Izayoi ;_; Czasu tak mało...
Odp: Jak przeżyć na konwencie i nie przeżyć bolesnego zderzenia z realiami...
« Reply #45, on September 21st, 2014, 04:48 PM »
Moje wspomnienia dotyczące konwentów wyglądają tak (wypada zaznaczyć że ze względu na nietypowe zainteresowania miałem mało kolegów i w sumie jestem dalej nieco aspołeczny):

No po prostu przygoda życia, poznanie świetnych ludzi (Hi, th.pl) z którymi do dziś spędzam masę czasu.

Potem kiedy już nauczyłem się przebywać wśród ludzi i zacząłem patrząc bardziej krytycznym okiem na polskie realia, odbieranie konwentów zmieniło się na opisane w poście ScooterFox'a. (A no i istotnie, że pomagając Mevowi, zwiedziłem chyba z 50 konwentów w rok, więc mi nieco zpowszedniały)

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #46, on September 21st, 2014, 04:54 PM »
Quote from Archi on September 21st, 2014, 04:48 PM
Moje wspomnienia dotyczące konwentów wyglądają tak (wypada zaznaczyć że ze względu na nietypowe zainteresowania miałem mało kolegów i w sumie jestem dalej nieco aspołeczny):

No po prostu przygoda życia, poznanie świetnych ludzi (Hi, th.pl) z którymi do dziś spędzam masę czasu.

Potem kiedy już nauczyłem się przebywać wśród ludzi i zacząłem patrząc bardziej krytycznym okiem na polskie realia, odbieranie konwentów zmieniło się na opisane w poście ScooterFox'a. (A no i istotnie, że pomagając Mevowi, zwiedziłem chyba z 50 konwentów w rok, więc mi nieco zpowszedniały)
Kiedy zobaczę Perfect Pacifist Q.E.D.?

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #48, on September 21st, 2014, 05:47 PM »Last edited on September 21st, 2014, 05:56 PM by Kamruz
Quote from critz on September 21st, 2014, 05:40 PM
^ Nigdy :V. Pytałem gości na #kusoplay i nie ma w internecie zarejestrowanej udanej próby - może dałoby się cudem jakby można było zaczynać od QED a nie grać 8 minut by tam dojść.
Mieli też ładną polewkę z wymagań do Waifu Challenge xD.
Archi mówił że da rade więc czekam. :V
Co do Extra Stage to dalej twierdze że dobrą opcją by było zamienić z Perfect Pacifist na Pacifist.
Dodatkowe życia nie lecą z kart jeśli je timeoutujesz, a waifu nie jest raniona więc nie przeczy to zasadom achievementu gdy bossy na extra są możliwe do zrobienia. (nie wiem jaki jest poziom trudności po 7. części na extra ale słyszałem że Nue ma przegięty spell równie co Q.E.D.)
Osobiście uważam że wymóg od graczy PP na bossach z 10-11 kartami gdzie poziom trudności jest od Hardu w górę to jakiś żart.

Archi

• Zamrożona Żaba
« Reply #49, on September 21st, 2014, 06:24 PM »Last edited on September 21st, 2014, 07:57 PM by Tribell
Quote from Kamruz on September 21st, 2014, 04:54 PM
Quote from Archi on September 21st, 2014, 04:48 PM

Kiedy zobaczę Perfect Pacifist Q.E.D.?
Kurde zamówiłem już paczkę z koreańczykiem ale SAL się coś spoźnia.
(click to show/hide)

Also walić Nue... ta Kogasa na extra.
Quote from Kamruz on September 21st, 2014, 05:47 PM
Archi mówił że da rade więc czekam. :V
Archi przyznaje, że nie przemyślał stwierdzenia, ale patrząc na wyczyny Tribella, dalej myślę że jest to możliwe (Spell Remilii z ISC - wygląda dla mnie jak "NOPE NOPE NOPE", a Tribell śmiga między pociskami gdzie ja nawet przerw nie widzę) . Pacyfistowanie Ran zajęło mi jakiś rok i dalej udaje mi się ginąć przed pacyfką. This shit is other story, tu nie ma zapamiętywania i sposobu, tylko czysty graze.

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

Tribell

• Dragon's Palace Messenger
  • Zamrożona Żaba
  • Addicted From Danmaku
« Reply #51, on September 21st, 2014, 07:54 PM »Last edited on September 21st, 2014, 07:56 PM by Tribell
Sorry, ale jeśli chodzi o QED, to już jest równe z timeoutem faz ataków Gengetsu z Lotus Land Story. Nie ma rady by się dało wykonać pacifist tego spella w normalnej grze.

Jeśli chodzi o Ran, to co za problem spacyfistować ją na mid-bossie poziomu Phantasm w PCB?

Also, @Archi, ogarnij obrazek, bo zamiast niego straszliwie długaśny post mi się wyświetla, a przewijanie tego nie jest fajne.

Piscilla

• Rage Quitter

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #53, on September 21st, 2014, 07:57 PM »Last edited on September 21st, 2014, 07:59 PM by Kamruz
Quote from Archi on September 21st, 2014, 06:24 PM
Archi przyznaje, że nie przemyślał stwierdzenia, ale patrząc na wyczyny Tribella, dalej myślę że jest to możliwe (Spell Remilii z ISC - wygląda dla mnie jak "NOPE NOPE NOPE", a Tribell śmiga między pociskami gdzie ja nawet przerw nie widzę).

You mean this?
Nie wykluczam że spell jest ciężki ale Q.E.D. do pięt nie dorasta...

Dla mnie wystarczającym dowodem że ten spell jest niemożliwy do PP jest fakt braku jakiegokolwiek zapisku z zaliczeniem go w internecie biorąc pod uwagę jak dużo osób tardzi Flan i kiedy EosD zostało wydane.
Quote from Tribell on September 21st, 2014, 07:54 PM
Sorry, ale jeśli chodzi o QED, to już jest równe z timeoutem faz ataków Gengetsu z Lotus Land Story. Nie ma rady by się dało wykonać pacifist tego spella w normalnej grze.
A to pieczątka.

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy

Sulejman

• Biedna Kapłanka!
  • dat ass
« Reply #55, on September 22nd, 2014, 01:23 AM »
Knwnty s? spk, l nstty swch rzczy trzb plnw?. Mm d?wdczn z klk knwnt?w, gdz zwyczjn smrkcz zprdl?y m pr? rzczy, b by?y fjn. n dszl z wyp?t? prs?, dltg nzywm ch z?dzjm.

Prwd jst tk, ? wystrczy n zstw? ngdy fjnych rzczy n wrzch, nwt jk kt? pw, ? c przyplnj. T chyb d?? czywst. Jk plnjsz swjg stff t nkt c g n pdprdl.
Jk plnjsz swch rzczy t c njwy?j kt? j zdb?dz, l zrb t dmn z wyp?t? prs?.

Archi

• Zamrożona Żaba
« Reply #56, on September 22nd, 2014, 03:07 AM »Last edited on September 22nd, 2014, 03:09 AM by Archi
Quote from Tribell on September 21st, 2014, 07:54 PM

Jeśli chodzi o Ran, to co za problem spacyfistować ją na mid-bossie poziomu Phantasm w PCB?

Also, @Archi, ogarnij obrazek, bo zamiast niego straszliwie długaśny post mi się wyświetla, a przewijanie tego nie jest fajne.
Pacyfistowanie na Phantasmie? Eee too easy modo, jak mam spędzać czas z waifu to sobie choć spelle pooglądam. PS jaki obrazek? Avatar? W sygnaturce nie mam żadnych grafik.

@kamruz nie nie ten, Ten:

Tribell

• Dragon's Palace Messenger
  • Zamrożona Żaba
  • Addicted From Danmaku

Archi

• Zamrożona Żaba

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #59, on September 22nd, 2014, 11:42 AM »Last edited on September 22nd, 2014, 11:54 AM by Kamruz
O cie w chuj.
Still uważam że Q.E.D. jest cięższy.
Tutaj pociski lecą tylko z jednej strony.