News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
Odp: Touhou 13.5 Hopeless Masquerade
« Reply #61, on October 8th, 2012, 08:41 AM »
Quote from Maluetar on October 8th, 2012, 12:36 AM
Quote from Mayuki on October 7th, 2012, 11:35 PM
Wiecie...czymś konkretnym te wojny religijne wypadałoby zakończyć. Zwłaszcza, że pojawiła się nowa frakcja, która nijak nie powinna przejść bez echa. No i mamy efekt tego echa, czyli bijatykę, która po dłuższym zastanowieniu jest lepszym rozwiązaniem do zakończenia takiego a nie innego większego wątku fabularnego, jakim są wojny religijne niż miałby to być shooter.
Symposium of Post Misticism.
no spoko, czytałem niektóre artykuły, więc nie wiem, co mi radzisz; rozwiń zatem

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #62, on October 8th, 2012, 09:42 AM »
Quote from Mayuki on October 8th, 2012, 08:41 AM
no spoko, czytałem niektóre artykuły, więc nie wiem, co mi radzisz; rozwiń zatem
Myślę, że chodiz mu o to jak ta kwestia religijna w SoPM jest w zasadzie tematem przewodnim. nie chodzi o artykuły, które notabene nawiązują do czegoś daleko przed odrodzeniem Miko, ale o te wszystkie tematy przed samymi artykułami, gdzie rozmawiają głównie Miko, Byakuren i Kanako. Tam dzieje się sporo dialogu między tymi trzema kościołami.

Ale w zasadzie to zgadzam się, że ten element zasługuje na zakończenie "z wybuchem". Touhou style- Walka. Mamm nadzieję, ze bijatyka to koniec walki kościelnej (przynajmniej jako przewodniego motywu) i ZUN zajmie się wtedy czymś innym.

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #63, on October 8th, 2012, 05:03 PM »
Quote from Smoku on October 8th, 2012, 09:42 AM
Myślę, że chodiz mu o to jak ta kwestia religijna w SoPM jest w zasadzie tematem przewodnim. nie chodzi o artykuły, które notabene nawiązują do czegoś daleko przed odrodzeniem Miko, ale o te wszystkie tematy przed samymi artykułami, gdzie rozmawiają głównie Miko, Byakuren i Kanako. Tam dzieje się sporo dialogu między tymi trzema kościołami.
Tak, dokładnie o to chodzi. Miko, Kanako i Byakuren omawiają wiele wydarzeń, problemów i przyszłości Gensokyo oraz świata zewnętrznego. Polecam.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #64, on October 8th, 2012, 05:11 PM »
Debata polityczna religijna, huh ? Sięgnę na pewno. No ale tak jak mówiłem, debata swoje, ale dobra naparzanka religijna się przyda na koniec :)
(click to show/hide)
Chociaż zachodzę w głowę, co Zun może wymyślić dalej...

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #65, on October 8th, 2012, 06:35 PM »
Quote from Ekkusu on October 7th, 2012, 11:31 PM
Nic z tym nie zrobimy, trzeba brać co dają, a jak nie pasuje to dalej męczyć Mystic Square...

(click to show/hide)
MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...
]Az mi sie lza pojawila, ekkusu hugnalbym cie.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #66, on October 8th, 2012, 11:54 PM »Last edited on October 9th, 2012, 12:33 AM by critz
^ Jednak jakieś skryte pragnienia :p? Będę pierwszym, który to powie: this time, she's coming back!

Małe obserwacje:
-Time meter, lolol. Po raz pierwszy w serii, może upodobnić do innych bijatyk.
-Wszystkie 3 screeny mogą pochodzić z jednej rundy, gdyż ilość wygranych rund się nie zmienia. Jednak zmieniający się stan pasków HP (raz Marisa ma więcej, raz Reimu) każe podejrzewać, że będzie jakaś mechanika odzyskiwania HP.
-Marisa siedząca na miotle bez ruchu na 2 screenie. Jakiś tryb latania w miejscu?
-Pasek energii (heat gauge) Marisy jest krótszy od Reimu. Może oznaczać różną zależną od danej postaci możliwość atakowania specjalami/pociskami, albo balans typu siła vs ilość.
-Heat gauge Reimu jest lekko czerwony po użyciu pocisków i w znacznej większości po użyciu Ascension Kick. Ponieważ kop w IaMP nie zżerał paska (robiły to speciale pociskowe, nie fizyczne), zapewne użyła wcześniej pocisków, albo teraz wszystko ssie pasek. W każdym razie zapewne to bardziej bullet mana gauge aniżeli spellcard gauge.
-Procenty pod paskiem życia mogą być połączone z obrywaniem bądź wygrywaniem, gdyż po 1 screenie się nie zmieniły (Marisa zablokowała), i mogą być mechaniką pod comebacki. Np bonus ofensywny albo obronny po dostaniu wpieprz. Albo, co bardziej prawdopodobne idąc po stanach paska wiary wraz z upływającym czasem i ruchami HP, mechanika wzmacniająca siłę wygrywającemu.
-Te same procenty mają kolor przeważającej części paska wiary (niebieski to "yes" i dodaje bonus, czerwony "no" i tworzy bonus ujemny, szary to "don't care").
-Ruch kąta pod którym widać świątynię. Yay 3D!

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #68, on October 9th, 2012, 07:48 AM »
Na Panią Mimę ale bluźnicie!
Mistrzyni nie wroci bo pralka to świętość.
Przynajmniej nie przy tych zrakowaciałych nowych postaciach.
(click to show/hide)
Teraz może Panienką tylko zepsuć

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #69, on October 9th, 2012, 11:08 AM »
Quote from HERUBIM on October 9th, 2012, 07:48 AM
Na Panią Mimę ale bluźnicie!
Mistrzyni nie wroci bo pralka to świętość.
(click to show/hide)
Teraz może Panienką tylko zepsuć
Osobiście wolę np. EoSD od pralki. Tak czy siak, ja bym lubił motyw z ulubioną postacią powracającą i spuszczającą łomot tym nielubianym postaciom. Przynajmniej w końcu byłby jakiś ciekawy element fabularny, religijna draka to nudy na pudy.

NaanoDesuu

• Nowomysza
« Reply #70, on October 9th, 2012, 12:17 PM »
Słyszałem plotki o tym jakoby było w tej grze więcej ataków fizycznych oraz całkowicie zmieniony system walki, podobno będzie to coś bardziej pod danmaku chociaż w to to akurat wątpie. Jednakże mam nadzieję że będzie to jedna z lepszych bijatyk jakie wyjdą z Touhou.
Słyszałem też że dadzą tam więcej postaci niż w 12.3!

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #72, on October 9th, 2012, 12:59 PM »
Quote from NaanoDesuu on October 9th, 2012, 12:17 PM
Słyszałem plotki o tym jakoby było w tej grze więcej ataków fizycznych oraz całkowicie zmieniony system walki, podobno będzie to coś bardziej pod danmaku chociaż w to to akurat wątpie. Jednakże mam nadzieję że będzie to jedna z lepszych bijatyk jakie wyjdą z Touhou.
Słyszałem też że dadzą tam więcej postaci niż w 12.3!
Pics or didn't happen. "mówią" to za mało na dowód.
Quote from HERUBIM on October 9th, 2012, 07:48 AM
Nie mam pojęcia co Cię w nich tak gryzie, really.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes