News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

gorgiasz

• Wróżek
  • Firestarter-chan
Odp: Touhou 13.5 Hopeless Masquerade
« Reply #375, on May 26th, 2013, 11:45 AM »
Quote from Raion on May 26th, 2013, 11:25 AM
w jaki sposób atakować grając Koishi?
Ona te ataki randomowo sama rzuca? Czy castuje je przez 5 sekund?
Ja nie wiem jak nią zaatakować T_T ona atakuje sama nawet jeżeli tylko chodzę.
To zależy. Niektóre ataki na pewno odpalają się same po czasie, ale część też uruchamia się w odpowiedniej odległości od przeciwnika.

Wercik96

• Wróżek

Piscilla

• Rage Quitter

Roxiee

• Rage Quitter
  • Lullaby of the Forgotten Hell

arhus

• Zamrożona Żaba
  • TEWI INBA!

gorgiasz

• Wróżek
  • Firestarter-chan

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #381, on May 26th, 2013, 03:40 PM »
Już mówiłem wcześniej - grę należy uruchomić przez applocale na japońskim, bo inaczej się wyłączy przy Kokoro. Also, jej backstory, charakter, motyw muzyczny...Właśnie wepchała się na podium moich ulubionych postaci razem z Parsee, a potem jest długo długo nic xD
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

Roxiee

• Rage Quitter
  • Lullaby of the Forgotten Hell
« Reply #382, on May 26th, 2013, 03:44 PM »
Ja się zastanawiam, czy przypadkiem nie wskoczy u mnie na pierwsze miejsce... Coraz bardziej podoba mi się ten pomysł na postać i ten dizajn.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #383, on May 26th, 2013, 04:38 PM »
Cóż pograłem i zobaczyłem tę całą Kokoro.
Jej wyraz twarzy, maski i włosy mi się spodobały. Ale ta sukienka mnie odrzuca, może chociaż na fanartach będzie lepsza. (bo bez sukienki xD)
Theme na wysokim poziomie, ale ogólnie 13.5 jest świetne pod tym względem.
Ogólnie postać się podoba, może nawet bardziej się spodoba jak wszystko z nią przetłumaczone będę mieć. Ale na ten moment, jest "całkiem fajna", nic poza tym.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #384, on May 26th, 2013, 04:41 PM »
Quote from Raion on May 26th, 2013, 04:38 PM
Cóż pograłem i zobaczyłem tę całą Kokoro.
Jej wyraz twarzy, maski i włosy mi się spodobały. Ale ta sukienka mnie odrzuca, może chociaż na fanartach będzie lepsza. (bo bez sukienki xD)
Theme na wysokim poziomie, ale ogólnie 13.5 jest świetne pod tym względem.
Ogólnie postać się podoba, może nawet bardziej się spodoba jak wszystko z nią przetłumaczone będę mieć. Ale na ten moment, jest "całkiem fajna", nic poza tym.
TO. Jakby chociaż kiecka i włosy miały inny kolor, to może bym się nią bardziej zainteresował.
Ofc themka jest niezła, pachnie nowością (ZUN trochę podrasował instrumentalium, to widać zarówno po 13.5, jak i po 14), ale tyłka nie urywa, brakuje wyraźnego pierdolnięcia, przynajmniej wg mnie ^^

awesome

• Zamrożona Żaba
  • To pewnie Jerzy
« Reply #385, on May 26th, 2013, 04:48 PM »
Mam bardzo pozytywne odczucia. Myślałam, że będzie o wiele gorzej.
Niesamowicie podoba mi się płynność ruchów postaci, themki też są całkiem całkiem. Kokoro jest wyjątkowo udana, zarówno pod względem designu jak i historii.

(click to show/hide)

HNNNNGHHHH

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!

gorgiasz

• Wróżek
  • Firestarter-chan
« Reply #387, on May 26th, 2013, 05:29 PM »Last edited on May 26th, 2013, 05:33 PM by gorgiasz
Quote from Raion on May 26th, 2013, 05:02 PM
Also, tylko ja zauważyłem, że Miko w trakcie niektórych ataków robi "WRYYYYYYY"?
To, i generalnie całkiem sporo cech Głównego Antagonisty. Ten obrót na początku, śmiech podzielony na fazy jak wygra, poza tym większość jej ataków ma pozy "I'm not even using 10% of my power".

Za to idle Byakuren, wtf. Od kiedy Tołcze to mainstreamowa bijatyka.

Co do Koishi jeszcze, jej mechanika nie jest aż tak przekombinowana jak mogłoby się wydawać. Chwila obserwacji i można załapać, które ataki kiedy się odpalają, a w dodatku wskaźnik obok paska many przypomina, co mamy przygotowane. Nie wiem jeszcze jak to się ma do budowania combo, ale na pewno ataki dystansowe nie wcinają się w melee. Co więcej, Koishi jest zbudowana głównie do powodowania śmierci przez cukrzycę, bo dlaczego inaczej atakowałaby kichnięciem i miała obronę podobną do kucnięcia Remi z Soku.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #388, on May 26th, 2013, 05:35 PM »
^Ogólnie to Koishi nie wygląda na taką co by walczyła. Ona sobie staje w dziwnych pozycjach, uśmiechnięta biega na w pół niewidzialna. Wygląda na taką co by tylko latała w te i w tamte, i czerpała przyjemność z oglądania swoich kwiatków. Ogólnie dziwna, ale fajna.
Jednak nie ogarnę gry nią do póki:
1. nie będzie gry po angielsku
2. nie będzie się crashować gra po kilku kwiatkach

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes