News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
Odp: Touhou 13.5 Hopeless Masquerade
« Reply #405, on May 27th, 2013, 11:27 PM »Last edited on May 28th, 2013, 01:30 AM by critz
Pełne score.dat ze wszystkimi Normal 1cc jak komuś sie nie chce: http://critz.w.interii.pl/score.dat

Kokoro też odblokowana, ale tylko do Story Mode. Ni ma w ogóle żadnych specjali, spell cardów czy last worda, tylko zwykłe fizykale i pociskowe ;_;. Ale za to ostatnia walka u niej nadrabia. Normalnie Concealed the Conclusion all over again.

Mamizou wydaje mi się z deka OP, ale Koishi to już zupełny chaos i nie zdziwie się jeśli to ona jest teraz najbardziej unbalanced ('3'). Also:
(click to show/hide)

Jeden ze spellcardów. A myślałem że kanoniczna oppai Byakuren to szczyt odwagi twórców xD.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #406, on May 27th, 2013, 11:35 PM »
Dzięki za score :3 przydało się, bo strasznie nie chciało mi się tego wszystkiego przechodzić ^^"

Spodziewałem się raczej Koishi jako ostatniego bossa dla Kokoro :< szkoda, że się zawiodłem

Ogólnie nie powiedziałbym, że Koishi jest taka mocno unbalanced. Gra się nią po prostu inaczej niż innymi postaciami ale wcale nie wydaje się być aż taka niezbalansowana. Są na nią sposoby jak na każdego. Nawet mniej więcej ogarnąłem jak nią comba robić (choćby najsłabsze) i po tym spodobała mi się już gra nią.
Akurat balans jest między wszystkimi postaciami, trza tylko ogarnąć którą postacią jak grać. Bo jednak wszystkimi gra się z deka w inny sposób.

Also, po wydaniu tej gry Mamizou wzrosła prawdopodobnie trochę w oczach wszystkich (lub prawie wszystkich). Sporo urozmaicona została.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #407, on May 28th, 2013, 02:33 AM »
Quote from critz on May 27th, 2013, 11:27 PM
Kokoro też odblokowana, ale tylko do Story Mode. Ni ma w ogóle żadnych specjali, spell cardów czy last worda, tylko zwykłe fizykale i pociskowe ;_;. Ale za to ostatnia walka u niej nadrabia. Normalnie Concealed the Conclusion all over again.
Dzięki za score dat, ale dla klimatu... szczerze? To wszystko wygląda strasznie leniwie. Najciekawsze z tego wszystkiego był spellcard ReimuxByakuren. Reszta... naprawdę, to wszystko zyskałoby gdyby do tego wszystkiego dodać conajmniej z 5x więcej pocisków, które nawet gdyby niewiele robiły to przynajmniej robiłyby pozory jakiegoś danmaku. Bo jedyną ścianą jaką tutaj widziałem były te promyczki wokół Kokoro przy przedostatniej/wokół trójkącika w ostatniej. To trochę za mało...
...mam tylko nadzieje, że jak w końcu moja ostatnia wymówka do nieco głębszej niż smarowanie czołem po klawiaturze gry w postaci japońskiej wersji zniknie, to chociaż gameplay mnie zadowoli. Jakiś Fix na, dosłownie, gamebreaking Koishi też by się przydał.

Chris

• Guest

Tilval

• Wróżek
  • Tengufag

Stefanol

• Wróżek
« Reply #410, on May 28th, 2013, 11:21 AM »
Quote from Tilval on May 28th, 2013, 11:14 AM
Gwoli informacji, na stronie tasofro pojawił się patch 1.02.
Bezpośredni link do downloadu
i co podobno naprawia:
- Fixed an issue with Koishis Glowing Pain (sp?) crashing the game.
- Fixed an issue where the game does not advance at K.O.
- Fixed an issue with clear flags not getting saved in story mode.
- Fixed an issue with being unable to cancel when spectating.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #411, on May 28th, 2013, 02:25 PM »
yup, patch działa. Można po nim swobodnie grać Koishi.

Ktoś wie gdzie pisze jak idą prace nad tłumaczeniem na eng?
Znaczy się co jest już przedłumaczone a co jeszcze nie? Czy nikt nie robi takich aktualizacji?
Bo przy tym na wiki co jest do ściągnięcia nie widzę nigdzie czegoś takiego. A i nie ściągam, bo nie wiem na ile zrobione jest

Wercik96

• Wróżek
« Reply #412, on May 29th, 2013, 10:17 PM »
Ktoś ogarniał już Koi? Na niemalże wszystkich przyciskach macha rękoma. ;<
(click to show/hide)

Śmieszkowy spell, zwłaszcza jak się go włączy w tym samym czasie.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #413, on May 29th, 2013, 11:08 PM »Last edited on May 29th, 2013, 11:35 PM by Raion
Pierwsza postać którą postarałem się ogarnąć to Koishi.
Cóż, ustawienie czegokolwiek w deku jest bez sensu bez angielskiego przetłumaczenia.

Ale ogólnie rzecz biorąc gra nią (według tego co pograłem) opiera się na tym, by odpalić 2 skille, po czym trzecim wbić się na przeciwnika i wtedy odpala się całe combo. Mniej więcej tak to chyba wygląda.
Choć nie jest tak z każdym jej skillem, niektóre odpalają się praktycznie natychmiastowo. A jej teleportacja jest wręcz genialna, choć łatwo ją skontrować bo widać kiedy się przeteleportuje.

Ah, i te machanie rękoma to właśnie odpalenie skilla ^^" to, że skill jest aktywny widzisz w prawym (lub lewym) dolnym roku. Świeci się jaki to jest rodzaj skilla odpalony, i każdego rodzaju może być odpalony na raz jeden.

DragonM

• Użyszkodnik
« Reply #414, on May 29th, 2013, 11:56 PM »
Można też zrobić coś w stylu:
(Przy ścianie) AAA>A+Odpalenie skilla tego co Koishi wiruje do góry+dash/wzlot+AAAA+Skill się sam odpali (2247 dmg,limit)
Fajne jest też combosowanie tej bulwy kwiatu czy co to jest.
Także kwestia pokombinowania co, kiedy i jak wcześnie odpalić, i można robić combo.
Quote from Raion on May 29th, 2013, 11:08 PM
Cóż, ustawienie czegokolwiek w deku jest bez sensu bez angielskiego przetłumaczenia.
Znalazłem ostatnio coś takiego:
http://shinkirou.koumakan.jp/wiki/User_talk:Nanu
Wygląda w miarę ok. Korzystałem przy ogarnianiu Byakuren.
「この世界はどこへ向かうの?」

arhus

• Zamrożona Żaba
  • TEWI INBA!

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

arhus

• Zamrożona Żaba
  • TEWI INBA!
« Reply #417, on May 30th, 2013, 04:37 PM »
^ Dziękuję ^^ Co do Koishi, to śmiecham bo u mnie działa normalnie, bez żadnych patchy xD

Phor Cillic

• Rage Quitter
  • Głuchy na Wszystko prócz Pieśni
« Reply #418, on May 30th, 2013, 09:22 PM »
U mnie też nie ma problemu. xD

Jeden powód, z którego jestem zadowolony z gry:

Ogarnianie sterowania trwa, ale chyba innym graczom pojedyncze rundy będę w stanie odcinać już.

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #419, on May 30th, 2013, 09:24 PM »
Parsee też jest. A zauważył ktoś poza mną Yamame w Palace of Earth Spirits i Kosuzu z Forbidden Scrollery w Human Village? xD
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3