News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
« [Sesje] Offtop
[Sesja 1.4] The Midnight Carnival
[EXSesja 1.4] Limited Oni Works »

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
Odp: [Sesja 1.4] The Midnight Carnival
« Reply #330, on January 16th, 2013, 07:15 PM »Last edited on January 16th, 2013, 07:31 PM by fretka
Uokawa
Przyjrzała się korytarzowi na lewo. Gargulce całkowicie zanegowały zdolność używania magii w tamtym korytarzu.
-Jak dla mnie ścieżka na lewo jest najprostszą do przejścia. Trzeba będzie tylko uważać przy stawianiu nóg - rzuciła i czekała na reakcję grupy. Strzepnęła okruchy z głowy z nieukrywanym niepokojem.

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.
« Reply #331, on January 16th, 2013, 07:45 PM »
Kazuma

- Pada śnieg, pada śnieg... - mruknął strzepując z głowy to, co mu tam naleciało.
- Na pewno dasz tam radę sama? Poza tym gargulce chyba tylko nie pozwalają latać, nie? Jakbyśmy zrobili mostek może, albo coś...

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #332, on January 16th, 2013, 07:50 PM »
Anrin

Jakże subtelnie. Pomyślał Anrin na widok środkowego korytarza. Swoją drogą ten labirynt w ogóle ma koniec? Ciekawe czy po prawej stronie od wejścia było drugie tyle pułapek. No przynajmniej mamy wybór.
-Też chętnie wybrałbym lewą ścieżkę. Zwłaszcza że to coś chyba będzie miało spore problemy z jej przejściem.
There was a man who had everything
He met a youkai who knows everything
Now she has everything and he knows nothing.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
« Reply #333, on January 16th, 2013, 08:02 PM »Last edited on January 16th, 2013, 08:24 PM by Ignacy Przybylski
Merc

Co racja to racja, za tym korytarzem powinniśmy mieć już chyba spokój z tym cholerstwem.
- Można spróbować wskoczyć na koniec jednej sztaby asekurując się liną, poczekać na zbliżenie się do sąsiedniej i przeskoczyć w podobny sposób. Martwią mnie jednak te gargulce, być może wcale nie trzeba używać magii, by zareagowały. Gdyby tak, na przykład, zwracać czymś ich uwagę... Być może można by też wykorzystać te wnęki, w których siedzą, do łatwiejszego pokonania tej przepaści.
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #334, on January 16th, 2013, 08:26 PM »
Anrin

Jak zwykle planował poczekać, aż jego poprzednik skończy bezpiecznie pierwszy ruch zanim sam się za to zabierze. Po pierwsze nie chciał w razie czego pakować się w to samo niebezpieczeństwo, a po drugie choć liny wyglądały na grube wolał nie testować czy wytrzymają naraz ciężar wielkiej sztaby i kilku osób.

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #335, on January 16th, 2013, 08:30 PM »
Uokawa
-Mogę narysować liny i wtedy powiążemy się parami. Jeśli jedna osoba spadnie, druga może spróbować wciągnąć ją z powrotem. A co do gargulców... - tu wyciągnęła kartki i narysowała szybko tyle kruków, ile potrafiła, jeszcze ich nie ożywiając. -One mogą się nimi zająć jakby co.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #336, on January 16th, 2013, 08:42 PM »
Kazuma

- To co, możesz zrobić na tyle dużą linę, żeby sięgała na drugą stronę? Mogłabyś przejść, a jakby co to bym cię wciągnął. A potem ja bym przechodził. Jestem cięższy, ale tamci mogliby ci pomóc mnie wciągnąć, jeśli przejdą. Albo zawsze możesz mnie odciąć...

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #337, on January 16th, 2013, 08:50 PM »
Uokawa
Narysowała migiem dwie jak najdłuższe liny i je ożywiła. Jedną obwiązała się porządnie wokół pasa, drugą wręczała Mercuriusowi.
-Obwiążesz się z Anrinem i przejdziecie razem tak, jak ja teraz z Kazumą, dobra? - powiedziała i dała wolny koniec swojej liny Kazumie. -Mów, kiedy mam skakać.
Rysunki kruków rozłożyła na ziemi. Ożywi je w razie czego.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #338, on January 16th, 2013, 08:57 PM »
Kazuma

Obwiązał linę w dosyć mocno wokół swojej prawej ręki, po czym chwycił ją oburącz. Kij na razie odłożył.
- Gotowy. Już możesz spadać... znaczy skakać.

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #339, on January 16th, 2013, 09:10 PM »
Uokawa
-Dzięki za wiarę - uśmiechnęła się ironicznie i skoczyła, wybijając się z nieuszkodzonej nogi.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #340, on January 16th, 2013, 09:20 PM »
Merc

Obwiązywanie się? Wcale mi się to nie podoba, jeszcze te gargulce...
- Też chcesz się w to bawić? - Zapytał Anrina podnosząc linę na wysokość ramion. - Szczerze mówiąc, ja niezbyt.
Tym razem to jemu przyszło obserwować innych pokonujących pułapkę przed nim.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #341, on January 16th, 2013, 09:27 PM »Last edited on January 16th, 2013, 09:30 PM by Losik
Anrin

- Szczerze mówiąc to też nie jestem pewny. Ostatnim razem gargulce zaatakowały drabinę stworzoną dzięki magii. Myślę że na line mogą zareagować w ten sam sposób, a to na pewno nam życia nie ułatwi. -Wyraził swoje wątpliwości.

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
« Reply #342, on January 16th, 2013, 10:48 PM »
Merc&Anrin

Z Waszej perspektywy macie bardzo dobry obraz sytuacji, a ta nie należy do najciekawszych...

Uokawa&Kazuma

Skoczyłaś... I w tym samym momencie wybił się jeden z gargulców, rozkładając szeroko łapy...
(click to show/hide)
Gargoyle (A): roll ZR - k100+70,  Total 119 / 170
Vs.
Uokawa (D): roll ZR - k100+140,  Total 153 / 240
Ale chybił swoją szarżą. Wylądował znacznie niżej na przeciwległej ścianie, wpijając pazury w kamień. Rozpoczął wspinaczkę wyżej. Nie mniej częściowo cel osiągnął - nie doleciałaś do belki, tylko smętnie zawisłaś na linie. A inne Gargulce patrzyły.... I nie było to miłe spojrzenie.
Players Wanted:
- TH Sky Arena
- Online RPG sessions (via skype)
- TH 12.3

Ignuss

• あやややや~
« Reply #343, on January 16th, 2013, 11:00 PM »
Kazuma

Szarpnęło go nieco do przodu, ale zaparł się jak mógł.
- Żyjesz? - zawołał.
Wziął kilka głębszych wdechów i zaczął ją wciągać na górę. Lina była trochę długa, więc trochę to może zająć...
Ale chyba lina jest cała, skoro czuje ciężar dziewczyny. Tyle dobrze.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #344, on January 16th, 2013, 11:17 PM »
Merc

Gdybym teraz pomógł im kopniakiem, to zostałby tylko ten koleś... Nie, pozbywanie się rywali w tym miejscu raczej nie będzie dobrym pomysłem. Że też nadal o tym myślę. No cóż, youkai nie youkai, jest przydatna.
Podszedł do Kazumy i spróbował im pomóc.

« [Sesje] Offtop
[EXSesja 1.4] Limited Oni Works »