News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 13 - Ten Desires

Scooter Fox

• Malkontent/maruda
  • Wróżek
Odp: Touhou 13 - Ten Desires
« Reply #120, on April 19th, 2011, 09:46 PM »
Twierdzić możesz, ale racji nie masz, różnicy dwóch poziomów trudności to tu na pewno nie ma. :)
A i system zdobywania żyć wcale nie jest skąpy tak na moje oko, wygląda na to, że i tak będzie tego więcej niż w EoSD, wystarczy spamiętać, gdzie opłaca się używać C, no i gra wynagradza brak głupich śmierci. Po prostu zostaliście rozpieszczeni przez UFO, gdzie max żyć osiągało się przed Murasą i potem można było już tylko bomby albo punkty zbierać.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #121, on April 19th, 2011, 09:47 PM »Last edited on April 19th, 2011, 09:57 PM by critz
No bomb Lunatic TD prostsze niż SA Easy? Okay, jak uważasz, ale weź poprawkę na to, że to tylko jak narazie 3 stage a nie 6 i to od S4 zwykle się zaczyna jazda. A, i zarzuć może jakieś repki, bo nie wiem co robię źle, gdyż za nic nie mogę dojść do sytuacji, gdzie mógłbym sensownie mieć 1cc Lunatic w TD. (A poza tym to zacinanie się klawisza bomb u mnie reperuje restart gry, ale nie wiem jak u Ciebie).
Po prostu zostaliście rozpieszczeni przez UFO, gdzie max żyć osiągało się przed Murasą i potem można było już tylko bomby albo punkty zbierać.
Rozpieszczeni przez UFO. Does. Not. Compute.
Jeszcze nie mam tam 1cc Normal w jedynej z gier na Windows, pomimo tego iż zazwyczaj mam max żyć koło Ichirin. Stage 5 i 6 są tak posrane. Dla porównania EoSD-MoF mógłbym bez problemu mieć 1cc Hard (już mam PCB, pozostałe bardzo blisko, tylko muszę mieć czas i motywację).

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Mataha

• Większy Użyszkodnik

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #123, on April 20th, 2011, 03:17 AM »
Ciekawe czy doczekamy się tłumaczenia chociażby samych dialogów do premiery pełnej gry ;) .

usagiaddict

• Zamrożona Żaba
>sugerując, że te forum nie schodziło na psy wcześniej

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #125, on April 20th, 2011, 10:25 PM »
Tak sobie jeszcze raz ogarnąłem demo i musze stwierdzić, że ta loli-zombie wybitnie mi nie podchodzi coś, w przeciwieństwie do bossa 2. stageu. Nah, słabą mam pamięć do małych dziewczynek w śmiesznych czapeczkach, jak one się nazywały...? ;<
Anyway, kto jeszcze sądzi, że motyw muzyczny 2. stageu jest megaepiczny, palec pod budkę.

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa

Mataha

• Większy Użyszkodnik

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...

Oficjalny Wrigglefag

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #130, on April 21st, 2011, 01:53 PM »
Po dłuższym zastanowieniu ... wykluczyłbym Mimę jednak. Bardziej zaś obstawiałbym na nową postać, którą Yuyuko/Hijiri znają z przeszłości i najpewniej niezbyt lubiły. Yoshika w jednym z dialogów napomyka "It is all so that that person shall not be trampled upon by the temple's inhabitants again".... co wskazywałoby na to, ze główna zła miała jakiś zatarg z Byakuren/Myouren (może nawet spowodowała uwięzienie Byakuren w Makai)
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

Michał

• Zamrożona Żaba
« Reply #131, on April 21st, 2011, 05:37 PM »
As his/her resurrection drew near, his/her grin grew deeper - and vowed for his/her vengeance.
Mima raczej nie miała na nikim się zemścić o ile się oczywiście nie mylę...
Ale pewnie będzie to samo co ze Shinki i Touhou 12, bo tutaj też wskazywało, że miała wrócić, a tu Byakuren zamiast jej.
Chyba, że:
a)Któryś boss będzie potrafił przywołać duchy i je ożywiać, ale z Mimą to by było trudne, bo to prawdopodobnie inny rodzaj ducha, którego wskrzesić się nie da.
b)Można ją wskrzesić, ponieważ wcześniej umarła i stała się złym duchem z powodu kilku ciężkich grzeszków. Patrz: grafika z Touhou 1 z zakrwawionym nożem w ręku.
c)ZUN nagle zrobi Plot Twista i Mima się pojawi jako EX-Boss :V

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #132, on April 21st, 2011, 06:02 PM »
Quote from Michał on April 21st, 2011, 05:37 PM
As his/her resurrection drew near, his/her grin grew deeper - and vowed for his/her vengeance.
Mima raczej nie miała na nikim się zemścić o ile się oczywiście nie mylę...
Although she claims during Story of Eastern Wonderland to want revenge against the entire human race it's not known what Mima's motivations for that are.
Co stanowi mniej-więcej podstawę do takich rozważań.

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #133, on April 23rd, 2011, 04:04 AM »
Co do nowych postaci w TD , zostały całkiem entuzjastycznie przyjęte przez fandom ; ciekaw tylko jestem jak będzie z resztą ( oby ZUN nie wpadł na coś szalonego ^^' ) .

Sulejman

• Biedna Kapłanka!
  • dat ass
« Reply #134, on May 9th, 2011, 01:09 PM »
HRBM rb fftp. ?mch?m

Tn Dsrs nstty n rz rzczrwj. nw ll w prz?dk, l pgr?m j? m s? wrc? n chc nwt. bnln dnmk.