News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 13 - Ten Desires

Ekkusu

• あやややや~
Odp: Touhou 13 - Ten Desires
« Reply #255, on August 13th, 2011, 01:03 PM »
Well... moją przygodę z pełną wersją TD zacząłem oczywiście od Reimu na normal - duży zasięg, niezgorszy dmg, tylko trzeba ją popychać by się gdzieś sama z siebie ruszyła. Miód.

Pierwszy stage - Bez większych zmian - raz przypadkiem straciłem życie na pierwszym spellu bo się zagapiłem, ale po restarcie wszystko poszło gładko. Nic więcej do dodania

Drugi Stage - Dwa spelle przy których nie trzeba się ruszać - bez zmian.

Trzeci stage - Wydawało mi się, że jest nieco nieco trudniejszy ogółem, chociaż ostatni spell poszedł o wiele lepiej, może dlatego, że miałem już lekką wprawę w łapaniu duszków. Ciągle mój ulubiony. Cztery życia na pokładzie... ZUN'ie, why so jewish?

Czwarty -  Pierwsze straty żyć i bomb, ale ogólnie nie było aż tak źle, chociaż w pamięć mi nie zapadł bo nie mogę powiedzieć nic konkretnego... o, mam. Eteryczna siostra Nazrin. I bananowe pociski... chyba.

Piąty - Nowe pociski, weee... chociaż same patterny non-spelli przywodzą mi na myśl Kogasę na ostrej diecie. Dwa razy straciłem życie w durny sposób, ale ostatni spell elegencki, chociaż nie aż tak trudny... ale na pewno byłby łatwiejszy gdyby nie ten meatshield.

Last - Niby też nie trudny, ale nie przeszedłem. Jak się pomylę to mi strzelcie, ale kasza manna w polewie którą nam tutaj serwują mnie irytują. Śliczne złote koło po którym ma ię pół sekundy na ogarnięcie patternu bo jak nie to w pysk. No i ta cudna kratka z nożyków... aż się IN'owa łezka w oku kręci...

Ogółem - gra niezła, łatwa na tym poziomie trudności, trochę randomowa, głównym wyzwaniem jest tutaj odpowiednie użycie Mega-uber-hiper-piper mode z "c" by zebrać jak najwięcej bomb i żyć, co nie jest tak frustrujące jak w UFO którego za nic w świecie nie przejdę z tego powodu, ale dość skutecznie może powstrzymywać przed przejściem gry za pierwszym podejściem. Stawiałbym ją mniej więcej na równi z IN'em pod tym względem, chociaż tamten miał pięć razy lepszy klimat. Over.

Scooter Fox

• Malkontent/maruda
  • Wróżek
« Reply #256, on August 13th, 2011, 01:13 PM »
Dałem radę 1cc Normal za pierwszym podejściem, więc gra jest łatwiejsza od UFO i SA, przynajmniej na Normalu. ;)
Trzeci czar od końca szóstego bossa = Eternal Meek Sakui = awesome.

Idę wałkować Extra.

pawel

• Nowomysza+
"Maybe that Kyouko is a spy?'
"BUDDISTS SAPPIN' MAH TAO!"

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #258, on August 13th, 2011, 01:48 PM »
Bo nie ma to jak wiewiórka, by uzupełnić Gensokyowe zoo.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!

Roxiee

• Rage Quitter
  • Lullaby of the Forgotten Hell
« Reply #260, on August 13th, 2011, 02:26 PM »
Tak w to gram i... To ma tak cholernie szaman kingowy klimat, że ja nie mogę lD

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian

Roxiee

• Rage Quitter
  • Lullaby of the Forgotten Hell

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...

Oficjalny Wrigglefag

TlenekMarisy

• Nowomysza
« Reply #265, on August 13th, 2011, 03:33 PM »
Ściągnąłem i gram Reimu na normalu... najdalej dochodzę do czwartego poziomu. Na razie. Da się wyczuć, że łatwiejsza od poprzednich części.

Kaito

• Biedna Kapłanka!
  • Cypher
« Reply #266, on August 13th, 2011, 03:36 PM »
Meh, postacie ogólnie zjadliwe, najbardziej przypadła mi Toyosatomimi, nawet ciekawy design.
Najbardziej zawidołem się na Ex bossie. Szczerze, nie pasuje mi Tanuki na ex bossa, jest za mało badass. Mogłaby się zamienić z Yoshiką :D

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
« Reply #267, on August 13th, 2011, 03:39 PM »
Quote from Kaito on August 13th, 2011, 03:36 PM
Meh, postacie ogólnie zjadliwe, najbardziej przypadła mi Toyosatomimi, nawet ciekawy design.
Najbardziej zawidołem się na Ex bossie. Szczerze, nie pasuje mi Tanuki na ex bossa, jest za mało badass. Mogłaby się zamienić z Mimą :D
Tak, zgadzam się w 100%

Kaito

• Biedna Kapłanka!
  • Cypher
« Reply #268, on August 13th, 2011, 03:46 PM »
Tak, to już poza tematem, Mima jest badass, wiem.
Wogóle liczyłem ze bedą jakies stare postacie poza Yuyu (well, Nue is fine too), nie koniecznie 98.

Scooter Fox

• Malkontent/maruda
  • Wróżek
« Reply #269, on August 13th, 2011, 03:55 PM »Last edited on August 13th, 2011, 06:04 PM by Scooter Fox
No hej, gra mi się zawiesza po przejściu przedostatniego czaru Extra bossa, za każdym razem. ZUN, ty k... kolego, napraw chociaż jedną ze swoich zbugowanych gier, co?
EDIT: OK, to najwyraźniej wina tego, kto pakował wrzuconą tu wcześniej wersję, ZUN nie miał z tym nic wspólnego.