News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 13 - Ten Desires

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
Odp: Touhou 13 - Ten Desires
« Reply #450, on September 11th, 2011, 09:06 PM »
Quote from Mayuki on September 11th, 2011, 09:01 PM
Sephi, przeglądnij z raz czy dwa tłumaczenia na wikii i potem będziesz już mniej więcej pamiętać co gdzie pisze :D przynajmniej ja tak zrobiłem w miejscach gdzie nie byłem pewien co do znaczenia :)
To nie to samo , efekt był by podobny do grania w japońską wersję i próbą zrozumienia treści :
-  w obu przypadkach nie oddaje to pełnego obrazu gry .

Geminorum

• Wróżek Mniejszy
  • Protylda~
« Reply #451, on September 11th, 2011, 09:15 PM »
To i ja trochę rozumiem, ale niestety nie jestem w stanie pojąć całego znaczenia tekstu. Tak czy siak w sumie nie ma problemu, teraz po prostu przechodzę grę, a potem jak wyjdzie tłumaczenie zrozumiem, co zrobiłam xD Z profili postaci, które czytałam, już trochę wiadomo.

Takie pytanie: czy dobrze mi się wydaje, że mimo iż z przerwami, to focus Youmu jest najsilniejszy? Lecę nią i czuję czystą moc o.o

Random Saint here.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #452, on September 11th, 2011, 09:17 PM »
Quote from Geminorum on September 11th, 2011, 09:15 PM
Takie pytanie: czy dobrze mi się wydaje, że mimo iż z przerwami, to focus Youmu jest najsilniejszy? Lecę nią i czuję czystą moc o.o
Si. Podczas focusu nie strzela, za to cios, który zadaje, jak dostatecznie długo posiedzisz na focusie, rozkurwia kosmosy (trochę). Srsly - tak, jest uber mocny.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #454, on September 11th, 2011, 09:21 PM »
Quote from PookyFan on September 11th, 2011, 09:17 PM
Quote from Geminorum on September 11th, 2011, 09:15 PM
Si. Podczas focusu nie strzela, za to cios, który zadaje, jak dostatecznie długo posiedzisz na focusie, rozkurwia kosmosy (trochę). Srsly - tak, jest uber mocny.
Herubin może być dumny z jego małej Youmu ^^ .
Swoją drogą jej bomba chyba też należy do najlepszych w grze ( czas jej trwania . )

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #455, on September 11th, 2011, 09:22 PM »
Sephi, imo lepsze są krótkie bomby, bo na last spellu final bossa, also na kartach extra bossa, im dłuższa bomba, tym krótszy czas zadawania dmgu przeciwnikowi. Dlatego siła bomby Youmu koksi, ale jej długość, well, jest trochę zbyt długa.

Geminorum

• Wróżek Mniejszy
  • Protylda~
« Reply #456, on September 11th, 2011, 09:24 PM »
Hah, widać coś mam, że lubię grać Youmu. W IN to był mój ulubiony team, jak już wszystkie ogarnęłam.

Siłę oceniłam po pierwszym midbossie - po prostu Youmu robi rozpiernicz po całości ;'D

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #457, on September 11th, 2011, 09:28 PM »
Quote from Geminorum on September 11th, 2011, 09:24 PM
Siłę oceniłam po pierwszym midbossie - po prostu Youmu robi rozpiernicz po całości ;'D
Ano robi, chociaż jej slash totalnie nie przydaje się w kilku konkretnych przypadkach. Za to pomaga wówczas jej kurtyna Myonów. xD

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #458, on September 11th, 2011, 09:37 PM »
ja jakoś nie przekonałem się do Yohmu, wolę Sanae :) jakoś...najnaturalniej mi się nią gra...cokolwiek to znaczy :D

Geminorum

• Wróżek Mniejszy
  • Protylda~
« Reply #459, on September 11th, 2011, 09:40 PM »
Sanae też jest świetna. W sumie taka bardziej klasyczna, jakby nie patrzeć. Jest u mnie na drugim miejscu, bo na focusa Marisy nie mogę patrzeć (i słuchać), a Reimu... Ot, takie tam bleble :F Bez rewelacji jak dla mnie.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #460, on September 11th, 2011, 09:43 PM »
lubie bombkę Sanae; jakoś ten jej motyw z gwiazdą pięcioramienną polubiłem odkąd pierwszy raz złapałem Gray Esotericę w MoFie ^^ no i zasięgowe ma pociski...

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #461, on September 11th, 2011, 10:07 PM »
Tak się zastanwiam , czy mid-boss pierwszego stage nie jest pierwszym w historii Touhou ( od czasu PC-98 ) mid-boss'em nie będącym małą dziewczynką ?
Jeśli tak , to czy mogło by oznaczać w przyszłości powrót takich boss'ów Sariel czy Evil Sigma Eye ? :P

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #462, on September 11th, 2011, 10:24 PM »
nie sądzę, by były jakieś powroty ^^ po prostu Zun nie miał pomysłu na nową postać w Hakugyokurou, która mogłaby być mid-bossem; Yuyuko też nie mogłaby nim być bo nie pasowałoby to do fabuły

Geminorum

• Wróżek Mniejszy
  • Protylda~
« Reply #463, on September 11th, 2011, 10:29 PM »
Też mi się wydaje, że nie było pomysłu. Bo jeżeli Yuyuko, to przed nią powinna być Youmu, ale Youmu jest playable, więc nie wchodzi w grę. W sumie nawet dobrze, że midboss nie jest jakąś konkretną postacią - na czuja nie wypadłby najlepiej.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #464, on September 11th, 2011, 11:36 PM »
Youki po prostu jest za mocny na midbossa pierwszego stage ;P