News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
Odp: Ulubione Postacie v.2
« Reply #210, on September 5th, 2013, 05:41 PM »
Co do tieru... ważne, że lubisz postać i granie nią sprawia ci przyjemność, a nie fakt, że jest minimalnie lepsza od drugiej :P

Siara

• Momiji's Henchman
  • Rage Quitter
  • so lonely~~
« Reply #211, on September 14th, 2013, 09:00 PM »Last edited on September 15th, 2013, 09:24 PM by Siara
Dawno się tutaj nie wypowiadałem w sumie a moja lista z biegiem czasu lekko się zmieniła
ok no to zaczynamy:

Momiji - wierna, posłuszna, zawsze wykonuje rozkazy + fanon który na siłę robi z niej grzecznego psiaka no i lubi szachy, co prawda nie europejskie ale co mi tam :<
sukuna - OMG CHWALMY PANA BOGA ZUNA, spełniły się moje ciche modły i w końcu mam swoją minigirl w touhou po za tym dziecinna etc etc sam cud miód orzeszki

Tylko dwie? mało? w sumie resztę postaci lubię... tak samo, favy zmieniają się bardzo często dlatego oprócz charakteru etc paczę również na dizajn dziewczynek.

Pussy in a pussy's pussy in a room of pussy plushy

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
« Reply #212, on September 14th, 2013, 09:58 PM »
Quote from Siara
posłuszna
I see what you did there...

Sulejman

• Biedna Kapłanka!
  • dat ass

Oli-chan

• Ayatard
« Reply #214, on September 19th, 2013, 09:30 AM »
A ja nie lubię Seiji,bo nie chcę jej smucić lubieniem.

MevCore

• Użyszkodnik
  • Tl;dr? Again... T_T
« Reply #215, on September 25th, 2013, 02:08 AM »
Quote from gorgiasz on September 5th, 2013, 09:11 AM
Quote from Aya Shameimaru on September 5th, 2013, 08:59 AM
Co do anime - Bakemonogatari - Gahara-chan najlepsza tsundere, handluj z tym.
Hitagi to metatsundere, nie liczy się.
So much true in it... Tsundere to są Taiga z Tora Dory, Saya z HOTD i kilka innych barwnych postaci... już nawet Shinobu jest bardziej klasyczną tsundere niż Hitagi...a czytałem większość dostępnych anglojęzycznych książek, Kretone :D

Wracając do tematu - wszystkie okoliczne miejscowości wiedzą, że u mnie to wygląda tak:
1) Suika Ibuki
......
......
.....
długo długo nic....
...
....
....
Wciąż jeszcze nic ...
...
...
2) ogólnie pojęty SDM - W kolejności Patchy, Koa, Remi+Sakuya, Meiling, Rumia, Flan
3) podziemie - Yuugi, Satori-chan, Moriya Shrine - Suwako "Gaia-sama"
4) Maribeal Hearn (+ Renko Usami), Yukari Yakumo
5) Króliki : Reisen Inaba + Tewi-chan, Kaguya, [ale Eirin już nie bardzo]
6) Marisa + Reimu
7) reszta podziemia w postaci Koishi (okazjonalnie ;P), Ori-rin,

i masa innych postaci, choć kolejność może kiedy indziej...

PUNKTY 2-5 są mocno zamienne. Może kiedyś dokładny blok.

Od niedawna jeszcze Kokoro + Seiji'a, bo to rozkoszniutkie małe oni jest ;)

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #216, on September 25th, 2013, 08:17 AM »
Mev, polecam tohosorta, pomaga niezdecydowanym ujednolicić listę favów. Sam mam dość dynamiczne top 10 i za każdym razem, jak robię kolejnego sorta, wychodzi on trochę inaczej. ;D

MevCore

• Użyszkodnik
  • Tl;dr? Again... T_T
« Reply #217, on September 25th, 2013, 02:35 PM »
Ale ja szczerze mówiąc nieszczególnie chcę sortować. Łatwiej byłoby mi wymienić postaci których nie lubię albo za nimi nie przepadam, ale mam też wiele postaci które lubię tak samo. Dlatego mam z tym niemały zgryz. Z drugiej strony ja często postrzegam bohaterki jako pary albo grupki z których wyławiam swoje faworytki :P

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
« Reply #218, on September 25th, 2013, 05:25 PM »
Quote from MevCore
Z drugiej strony ja często postrzegam bohaterki jako pary albo grupki z których wyławiam swoje faworytki :P
Caution, OTP fag detected. Cytując Fluffy Kittens and Rainbows: "Go home and die."

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
« Reply #219, on September 25th, 2013, 05:28 PM »
Oj, lista to rzecz bardzo ruchoma (poza top 5), dlatego też nie przywiązuję większej wagi do wszelkich sortów, RSów itepe. Ważne jest, że Patchy od zawsze była numer 1 i to się nie zmieni P:

Devvy

• Guest
« Reply #220, on October 2nd, 2013, 02:12 AM »
Trochę czasu minęło, obecnie jedynymi naprawdę ulubionymi moimi dziewczynkami są Alicja, Marisa, Sakuya i Moko, przy czym Marisa już mi zbrzydła jako waifu, a do Alicji straciłem fanatyczne podejście.
Patche, Keine i Reimu są jakoś po środku, a do znienawidzonych trafiło wszystko co z nazwy lub wyglądu nie jest ludzkie.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #221, on October 2nd, 2013, 02:51 AM »
Koinu skoro znienawidzone masz to co nie jest ludzkie, radzę wyrzucić Moko która według jej mitologicznej historii zabiła dziesiątki ludzi "bo tak" i na swoje życzenie stała się nieśmiertelna (przez co w sumie człowiekiem tak bardzo nie jest), oraz Keine która jest w połowie nie człowiekiem. Poza tym Alice i Patchy także nie są ludźmi a stały się youkai dzięki magii.
Więc trochę nie rozumiem twoich typów postaci skoro uważasz, że do znienawidzonych trafia to co z nazwy nie jest ludzkie, kiedy kilka ulubionych twoich postaci przestało być ludźmi dawno temu.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #222, on October 2nd, 2013, 12:20 PM »
To mnie czasami właśnie dobija w uniwersum th. Poparasz się trochę magią, trochę więcej i już cię odczłowieczają.
To już trochę zahacza o rasizm...a raczej gatunkizm.

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #223, on October 2nd, 2013, 12:58 PM »
Nie pamiętam, żeby Moko wspominała coś o masowych morderstwach ze swojej strony w Cage in Lunatic Runagate. Wiem tylko, że zepchnęła Iwakasę ze zbocza, by mu ukraść eliksir Hourai - poza tym nic moim zdaniem.

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Waryate

• Wróżek
  • ~
« Reply #224, on October 2nd, 2013, 05:03 PM »
Rasizm, gatunkizm, jak to uroczo brzmi <3
Obecnie dość płynne granice w ulubioności postaci zaczęły się krystalizować, także Gdzieś Obok Remi pojawia się właśnie Mokou. Długo zastanawiałem się nad tą decyzją, ale tak właśnie będzie najlepiej.
Quote from Mayuki on October 2nd, 2013, 12:20 PM
Poparasz się trochę magią, trochę więcej i już cię odczłowieczają.
Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że każdy kto nie podąża ślepo za modą i nie jest takim biernym botem kontrolowanym przez masowe kultury też człowiekiem nie jest. Zależy od punktu widzenia.
Quote from Koinucian on October 2nd, 2013, 02:12 AM
do znienawidzonych trafiło wszystko co z nazwy lub wyglądu nie jest ludzkie.
To zakrawa o gatunkizm *śmiech*