News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
[Sesje] Offtop
[Sesja 1.4] The Midnight Carnival »

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
Players Wanted:
- TH Sky Arena
- Online RPG sessions (via skype)
- TH 12.3

Zhearrimst

• Większy Użyszkodnik
  • ᚦᛖ ᚺᚢᚾᛏᛖᚱ
ᚲᛁᛚᛚ ᛃᛟᚢᚱᛋᛖᛚᚠ

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
Odp: [Sesje] Offtop
« Reply #1742, on January 4th, 2013, 10:44 PM »
"blaszany/cynowy patyk" ? najs

Kosiek

• Zamrożona Żaba
« Reply #1743, on January 5th, 2013, 01:28 PM »
Jak Wam się widzi przeprowadzanie testów przez MG w konfrontacjach gracz vs. gracz? Pytania, sugestie, sprzeciwy?

Devvy

• Guest

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #1745, on January 5th, 2013, 01:39 PM »
Quote from Koinucian on January 5th, 2013, 01:33 PM
Jakich testów?
Chodzi o sytuację podobną do tej w 1.4 - GM wybiera dane parametry gracza, dodaje do nich rzut kością oraz, porównując do tego samego zabiegu przeprowadzonego na drugim graczu, przewiduje efekty działań obu osób.

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Devvy

• Guest

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #1747, on January 5th, 2013, 02:05 PM »
IMO rozwiązanie całkiem w porządku (nie, nie dlatego że akurat wygrałem xd). Można ew. uzupełnić formułę o jakiś modyfikator związany z korzystnymi/niekorzystnymi warunkami jeśli takie akurat wystąpią.
There was a man who had everything
He met a youkai who knows everything
Now she has everything and he knows nothing.

Kosiek

• Zamrożona Żaba
« Reply #1748, on January 5th, 2013, 02:14 PM »
Quote from Losik on January 5th, 2013, 02:05 PM
Można ew. uzupełnić formułę o jakiś modyfikator związany z korzystnymi/niekorzystnymi warunkami jeśli takie akurat wystąpią.
Tak, taki głos też się pojawił i zostanie wzięty pod uwagę wraz z Twoim. Zanim się dokombinuje co i jak, minie trochę czasu, więc mogą zachodzić zmiany w jedną bądź drugą stronę.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
« Reply #1749, on January 5th, 2013, 06:06 PM »Last edited on January 5th, 2013, 06:18 PM by Ignacy Przybylski
Testy są git, pytanie tylko czy to co gracz opisze/wymyśli ma jakikolwiek wpływ na powodzenie w danej konfrontacji liczb. Czyste porównanie statystyk postaci niweluje wkład graczy w planowanie działań. Powiedzmy, że różni gracze atakują daną osobę, szansa każdego z nich oparta jest na statystykach i szczęściu z rzutu kością, jak będzie przedstawiona przewaga uzyskana przez opis któregoś z ataków? Tak czy siak, większość tutaj chyba nie ma w tym doświadczenia, przynajmniej ja nie, więc w sumie dobrze, że test był na głupim żarciku. :v W każdym razie, przedstawię na przykładzie to, co miałem na myśli.

(click to show/hide)

Oddziały tam mają swoje statystyki typu organizacja, siła ataku przeciwko piechocie, przebicie pancerza, morale, pełno różnych cech. Niemniej jednak, jak widać poza rollami na te staty są jeszcze plusy i minusy dorzucane do rezultatu i wynikające z sytuacji, zależnie czy dana strona atakuje czy się broni etc. Oczywiście, trudno zastosować jednolitą skalę w tego typu sesji, niemniej jednak pewnie od tego jest GM by rozstrzygał takie kwestie. :P
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #1750, on January 5th, 2013, 08:45 PM »
Nie gramy o złote kalesony, jak dla mnie testy mogą być, właśnie byłem też ciekaw, jak rozwiążecie te kwestie.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #1751, on January 5th, 2013, 09:02 PM »
Odpisów dzisiaj nie będzie bo gorąco u mnie.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #1752, on January 5th, 2013, 09:02 PM »
Jeśli zepsułem coś w KP, to mogę poprawić, a jeśli jest ok to prosiłbym o ponowne umieszczenie w temacie, bo nie każdy musi pamiętać ten textwall :V.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #1753, on January 5th, 2013, 09:09 PM »
Quote from Ekkusu on January 5th, 2013, 09:02 PM
Odpisów dzisiaj nie będzie bo gorąco u mnie.
cały dzień czekam, ale rozumiem, bo u każdego czasem jest to i owo O:
rozumiem, że jak z naszej strony będą delaye, to głowy nam nie pospadają ? ; )

Kosiek

• Zamrożona Żaba