News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
[Sesje] Offtop
[Sesja 1.4] The Midnight Carnival »

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
Odp: [Sesje] Offtop
« Reply #1770, on January 11th, 2013, 10:33 PM »
Widzę, że w temacie informacyjnym jakoś nie zwraca na siebie uwagi info o kanale na IRC, zatem jeszcze powiem o nim tutaj: #thplrpg. Zapraszam, jak ktoś chce za siebie poturlać, mieć na bieżąco info, albo o coś pomęczyć GMów/GMa.
Players Wanted:
- TH Sky Arena
- Online RPG sessions (via skype)
- TH 12.3

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #1771, on January 11th, 2013, 10:55 PM »
Postaram sie tam w miarę regularnie włazić, tyle z mojej strony.

Devvy

• Guest
« Reply #1772, on January 15th, 2013, 12:24 AM »
Tak dla pewności, bo nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem swoją umiejętność.
Chodzi o to, że dosłownie znikam na chwilę (ile dokładnie to jest do ustalenia, może być nawet kilka sekund jeśli zdolność sama w sobie jest mocno overpowered) ze świata i ląduję w całkowitej pustce, nad którą mam jakąś ograniczoną kontrolą. Ten alternatywny świat jest bardzo niestabilny i w każdej chwili może mnie z niego wyrzucić jeśli przesadzę z jego modyfikacją lub ktoś kto znajdzie się tam razem ze mną zrani mnie. Nie zawsze działa na życzenie. W przypadku zagrożenia np. gdy coś leci w moim kierunku i jestem pewien, że mogę tego nie przeżyć i nie zdołam zrobić uniku to mimowolnie używam tego by nie ucierpieć. Jak ląduję z powrotem w prawdziwym świecie to jestem wyczerpany na tyle, że potrzebuję (dłuższej?) chwili by dojść do siebie. Jeśli używam tego zgodnie z własną wolą to jest jeszcze bardziej niestabilny, przynajmniej na początku dopóki po kilku(nastu) użyciach nie zacznę tego ogarniać.
Jakby była potrzeba to można to wpisać do mojej karty po ewentualnych dokonaniu paru ograniczeń.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #1773, on January 15th, 2013, 12:57 PM »
Były bardziej potencjalnie potężne umiejętności i akceptowałem. Poza tym - świadomy sen - z tego opisu oraz w karcie postaci sądziłem, iż izolujesz umysł swój oraz przeciwnika na określony czas, i lądujesz w swojej krainie Morfeusza. Chyba, że gdzieś to jeszcze opisywałeś. Jak tak, to podaj mi post.
Tak czy owak, generalnie... odpowiednio użyta umiejętność w tej sesji BARDZO sie przyda, nawet z Twoim opisem, bo i tak powinieneś osiągnąć to co sie przyda.

Piscilla

• Rage Quitter
« Reply #1774, on January 17th, 2013, 10:33 PM »
Jako, że mi się okropnie nudziło narysowałam sobie Shijimę... (jakością nie powala, ale jest)
Mogę prosić o dodanie tego do jej wyglądu?

(click to show/hide)

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #1775, on January 18th, 2013, 12:18 AM »
Zrobione

Generalna, bardzo od serca rada do wszystkich graczy. Jeżeli MG pisze, że np. ledwo co uniknęliście zderzenia z pociągiem i podmuch odrzucił was do tyłu, nie dopisujcie, że przy okazji trzepnęliście się o słup. Jest to wykraczanie poza wasze kompetencje, a jeżeli chcecie się dowiedzieć jakiś szczegółów bądź rozwiać wątpliwości, to pytajcie albo w offtopie, albo na PW (Offtop pewniejszy). W innym przypadku takie dopełnianie sobie fabuły boleśnie się skończy, gdyż jestem na tym punkcie pioruńsko przewrażliwiony.

Phor Cillic

• Rage Quitter
  • Głuchy na Wszystko prócz Pieśni
« Reply #1776, on January 18th, 2013, 01:41 AM »
Ekkusu - to GM nie może jak za starych, dobrych czasów pierdzielnąć delikwenta lodówką? ;p

Kosiek

• Zamrożona Żaba
« Reply #1777, on January 18th, 2013, 01:43 AM »
Może. I jak najbardziej to uczyni. Ale jest to pierwszy rzut sesji, więc staramy się tegoż uniknąć i co poniektórych zabrać jeszcze raz do podstawówki na lekcje czytania ze zrozumieniem.
Btw. Ja nie mam nic przeciwko toporom. I celuję w nogi.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #1778, on January 18th, 2013, 10:21 AM »
Quote from Kosiek on January 18th, 2013, 01:43 AM
Btw. Ja nie mam nic przeciwko toporom. I celuję w nogi.
A czy ja coś mam? Chyba jednak wiesz jak to się kończy, gdy za bardzo wczuję się w rolę szalejącego mongoła :<

Kosiek

• Zamrożona Żaba
« Reply #1779, on January 18th, 2013, 10:22 AM »
Quote from Ekkusu on January 18th, 2013, 10:21 AM
A czy ja coś mam? Chyba jednak wiesz jak to się kończy, gdy za bardzo wczuję się w rolę szalejącego mongoła :<
Khornici są zabawniejsi.

Ekkusu

• あやややや~

Zhearrimst

• Większy Użyszkodnik
  • ᚦᛖ ᚺᚢᚾᛏᛖᚱ
ᚲᛁᛚᛚ ᛃᛟᚢᚱᛋᛖᛚᚠ

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #1782, on January 19th, 2013, 12:18 AM »
ha ha ha, tak w ogóle nasza sesja skojarzyła mi się z "Search and Caved"

Kosiek

• Zamrożona Żaba
« Reply #1783, on January 19th, 2013, 12:19 AM »
You're not even close to being this lucky.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #1784, on January 19th, 2013, 12:26 AM »
MOKOU, MOKOU, TASUKETE MOKOU!