News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 06-09 General

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes
Odp: Touhou 06-09 General
« Reply #15, on September 18th, 2011, 01:49 PM »
Przy zwykłych portretach postaci Alphes też pomagał/pomagała ZUNowi.
Wszystkie endingi są zrobione w 100% przez alphesa.

/thread

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #17, on September 18th, 2011, 05:56 PM »
Drewko, brzydkie, bo ZUN w tej częśći stosował paskudną kreskę. Co prawda nie widać tego aż tak mocno przy niektórych bossach (np. Mokou i Wriggle wyszły ładne, zadowolony?), ale patrząc chociażby na Youmu można łatwo pomylić ją z psem. Reszta playable charów jest jeszcze gorsza.

Geminorum

• Wróżek Mniejszy
  • Protylda~
« Reply #18, on September 18th, 2011, 06:08 PM »
Jeżeli rysunki z EoSD są całkowicie jego autorstwa, to patrząc na IN, a w szczególności na MoF, ZUN cofnął się w rozwoju.

(samo IN lubię, ale jak o nim myślę, to widzę postaci z dwoma kropkami na środku twarzy zamiast nosa)

Random Saint here.

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...
« Reply #19, on September 18th, 2011, 07:45 PM »
jstm dzwny...
Dl mn SD j?l chdz rty pstc t jdn wlk LL. Nstty Mlng wygl?dj?c jk ksztnk Trll fc Sky n s? p?kn...

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...
« Reply #21, on September 18th, 2011, 07:53 PM »
Srry l twrz Sky z SD jst n...ZN zrb? jj tm krzywd?. g?ln t j? lb? xD

Towarzysz Lenek

• Wróżek
  • Imperishable Cat
« Reply #22, on September 18th, 2011, 08:07 PM »
Pierdzielicie farmazonty. Wszystkie arty od ZUNa wyglądają paskudnie. Ratują go tylko charaktery postaci i ich motywy muzyczne.
Dilujcie z tym. Sam, jak wy to ładnie określacie, "tardzę" Yuyuko ale zdaję sobie sprawę że prócz fajnego pomysłu na kieckę w IN narysowana jest tragicznie. Co innego - fanart.

В бой, защитники Монолита! В бой! Отомстим за падших братьев наших!

deFco247

• Rage Quitter
  • Creeper clown
« Reply #23, on September 18th, 2011, 08:13 PM »
Quote from Towarzysz Lenek
Wszystkie arty od ZUNa wyglądają paskudnie.
[...]
Co innego - fanart.
Od tego momentu wszyscy określani mianem oldfagów będą Cię hejcić.
ZUN jak wiadomo jest człowiekiem orkiestrą, więc raczej nie można nod niego wymagać szokującej jakości w każdej dziedzinie (w tym przypadku rysowaniu). Aczkolwiek gusta są różne...
Jednak muszę przyznać, że arty postaci w częściach od szóstej do dziewiątej wyszły mu słabiej niż w innych częściach, szczególnie w porównaniu do okresu PC-98.

Towarzysz Lenek

• Wróżek
  • Imperishable Cat
« Reply #24, on September 18th, 2011, 08:49 PM »
Quote from deFco247 on September 18th, 2011, 08:13 PM
Jednak muszę przyznać, że arty postaci w częściach od szóstej do dziewiątej wyszły mu słabiej niż w innych częściach, szczególnie w porównaniu do okresu PC-98.
Halt! Hammerzeit!
No, tu muszę przyznać rację, w częściacj na PC-98 postacie wyglądały... no, takie jakieś okrąglejsze były i wogóle fajniejsze z wyglądu.
Dla mnie jednak ZUN, o ile jest świetnym kompozytorem i programistą, to jako rysownik pozostanie kiepski. Ma to samo, co ja, fajne pomysły, ale wykonanie paskudne. Zawsze łapka pójdzie nie tak, jak trzeba.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #25, on September 18th, 2011, 08:55 PM »
Towarzyszu, nie znacie się i tyla. Kreska ZUNa najlepsza kreska. Wyłączając ofc IN oraz arty playable charów z 10-12. Nie powiesz mi, że ZUN nie umie rysować, patrząc na arty z PCB chociażby.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #26, on September 18th, 2011, 08:56 PM »
a dla mnie nie ma gorszych rysunków od tych z SA (np. Marisa...)

no i + dla Drewka za wytknięcie Kaguyi

Towarzysz Lenek

• Wróżek
  • Imperishable Cat
« Reply #27, on September 18th, 2011, 09:00 PM »
Quote from PookyFan on September 18th, 2011, 08:55 PM
Towarzyszu, nie znacie się i tyla. Kreska ZUNa najlepsza kreska. Wyłączając ofc IN oraz arty playable charów z 10-12. Nie powiesz mi, że ZUN nie umie rysować, patrząc na arty z PCB chociażby.
W PCB arty były najbardziej strawne. W IN podobały mi się pomysły (Eirin, Udonge) - gorzej z wykonaniem.
Quote from Mayuki on September 18th, 2011, 08:56 PM
a dla mnie nie ma gorszych rysunków od tych z SA (np. Marisa...)
W SA akurat Marisa wyglądała dość strawnie, może granat jej bardziej pasuje, najlepiej jednak dla mnie wyglądała w T4 i w PCB.

Geminorum

• Wróżek Mniejszy
  • Protylda~
« Reply #28, on September 19th, 2011, 01:18 AM »
Mniejsza o reszte. Jako, ze jestem rysunkowym pedantem, po prostu troche irytuje mnie fakt, ze skoro juz ZUN umie narysowac ludka z normalnymi proporcjami i ma czas na kolorowanie/wycieniowanie, blahblah, to czemu nie umie znalezc 5 minut na przyjrzenie sie, jak wyglada but i odrysowanie go chocby. Wiekszosc postaci jest pokrzywdzona wlasnie takimi drobnostkami - w to tez wliczaja sie niedociagniecia czystko techniczne nie zwiazane z anatomia.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #29, on September 19th, 2011, 01:20 AM »
Jak dla mnie ich buty dają radę. Poa tymi skarpetkowatymi łapciami Sanae, które wyglądają, jakby miała na nogach osiem par skarpetek.