News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!

SuperIceKick

• Wróżek Mniejszy
  • Jeden z mieczy Yumeko
Odp: Touhou - Fakty i Mity
« Reply #106, on March 12th, 2012, 05:16 PM »
Quote from Smoku on March 12th, 2012, 04:56 PM
Już to omawialiśmy, przecież youkai są w stanie sie odrodzić. Są nieśmiertelne. (popraw mnie ktoś). Nawet poćwiartowane mogą sie zregenerować.
Czy to czasem nie odnosi się tylko do wróżków? :o

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #107, on March 12th, 2012, 05:29 PM »
ja cały czas sądzę, że jedynie część o tej kości była pod fanów i ich spekulacje, Mystia nie została zjedzona; poza tym nie zapominajcie, że Yuyuko nie brak humoru ;)

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #108, on March 12th, 2012, 05:56 PM »
Smoku: To co powiedział SuperIceKick jest prawdą i Youkai wciąż mogą zginąć.
Ja zawsze to traktowałem w ten sposób jak Sephi powiedział, ale jeżeli rzeczywiście wdrążymy się głębiej i mamy taki dylemat jaki nam Smoku przedstawiłeś można skorzystać z teorii, że wszyscy całą grupą polecieli w 8 osób, ale z drugiej strony w takim razie kwestia poziomu czwartego nie zgadza się za bardzo xD
Ciężko to wszystko wyjaśnić. W LLS przynajmniej Elly mówiła, że chwilę wcześniej dostała wpierdol od Reimu/Marisy w zależności od postaci którą gramy.Po prostu to.

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #109, on March 12th, 2012, 07:19 PM »
Quote from Smoku on March 12th, 2012, 04:49 PM
No, tak, rozumiem, ale nie do końca o to mi chodizło... pokażę przykłąd dzięki któremu lepiej zrozumiesz na czym polega mój dylemat:
IN. Reimu route jest prawdą. Reimu i Yukari pokonały tych wszystkich bossów i ok. Ale takie Youmu i Yuyuko czy są w stanie kojarzyć kto to jest np. Mystia? kim jest Mokou i Keine? Nie wiem.
Załóżmy, że można odeprzeć ten problem o tak- Yuyuko i Youmu słyszały o Keine, Mystii i Mokou. To w miarę znane osobistości, może się o nich mówi/ plotkuje.
Ale czy Yuyuko i Youmu w takim razie są w stanie stwierdzić jakie spellcardy mają te wymienione postacie? wiedza jak te postacie wyglądają? Rozmawiały z nimi?

To taki trywialny problem, ale nie wiem jak go rozstrzygnąć.
Weź pod uwagę , że zawsze w endingu Reimu wszystkie postacie (  w tym boss'owie ) spotykają się u niej na herbacie . Wtedy pozostałe postacie mają okazję z wszystkimi porozmawiać .

Pejhi

• Użyszkodnik
« Reply #110, on March 12th, 2012, 09:35 PM »
Widzę że ładny chaos rozpętałem Mystią^^
Ale teraz mam pytanie co mnie naszło jakieś 15 min temu.
ZUN w którymś ze swoich e-maili potwierdził że Sakuya nosi pady(Wiem że ten fanon jest spowodowany kreską ZUN-a, ale może to było zamierzone^^)?

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #111, on March 12th, 2012, 09:49 PM »
Nope, to akurat dość oczywisty fanon shit spowodowany portretami z bijatyk i ich lepszymi... walorami, które stoją w sprzeczności z wielkościami biustów na ZUNartach, stąd różnica. Generalnie jak coś nawiązuje do seksów / romansu (harem Maryśki, sluty, armpity, mannosuke czy właśnie pady), to są to radosne deliria fanów :V

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #112, on March 12th, 2012, 10:09 PM »
Quote from critz on March 12th, 2012, 09:49 PM
Nope, to akurat dość oczywisty fanon shit spowodowany portretami z bijatyk i ich lepszymi... walorami, które stoją w sprzeczności z wielkościami biustów na ZUNartach, stąd różnica. Generalnie jak coś nawiązuje do seksów / romansu (harem Maryśki, sluty, armpity, mannosuke czy właśnie pady), to są to radosne deliria fanów :V
Właściwie to w bijatykach wszystkie postacie dość znacznie się różnią od ZUN'artów ;) .

Tora

• Rage Quitter
  • Spirala Szczęścia~
« Reply #113, on March 12th, 2012, 10:57 PM »
Quote from Sephi on March 12th, 2012, 07:19 PM
Weź pod uwagę , że zawsze w endingu Reimu wszystkie postacie (  w tym boss'owie ) spotykają się u niej na herbacie . Wtedy pozostałe postacie mają okazję z wszystkimi porozmawiać .
Nie zawsze. Nie pamiętam/nie znam wszystkich, ale np. w EoSD w obu endingach Reimu, sama Remilia odwiedza świątynię. Albo na libacji u Reimu w IN są tylko nieśmiertelni i króliki, bez robali i ptaszysk.
Jedyny ending jaki mi zapadł w pamięci, a gdzie pojawiły się wszystkie postaci to Tenshi route z SWR, gdzie faktycznie cała elopaczka (lub jej większość) urządziła sobie popijawę, a brzoskwinki były zagrychą.

Nie zapominajmy, że mamy do czynienia z grą i tych scenariuszy po prostu połączyć się nie da.
May your eyes be able to see things better, even if just a little.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #115, on March 12th, 2012, 11:40 PM »
Quote from Pejhi on March 12th, 2012, 09:35 PM
ZUN w którymś ze swoich e-maili potwierdził że Sakuya nosi pady
Wypluj to, naprawdę. Jestem tak bardzo pewien, że to nieprawda, że bardziej pewnym być nie mogę.

Sephi

• Biedna Kapłanka!
« Reply #116, on March 13th, 2012, 01:03 AM »
Quote from Smoku on March 12th, 2012, 11:40 PM
Quote from Pejhi on March 12th, 2012, 09:35 PM
ZUN w którymś ze swoich e-maili potwierdził że Sakuya nosi pady
Wypluj to, naprawdę. Jestem tak bardzo pewien, że to nieprawda, że bardziej pewnym być nie mogę.
Pejhi nie stwierdził faktu tylko się zapytał ( na końcu jego wypowiedzi jest pytajnik . )

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #117, on March 18th, 2012, 11:54 PM »
Lektura CiLR ostatniego chapteru zwróciła mi uwagę na to, że księzycowe króliki to rasa głupkowatych pariasów, wykonujących swoją robotę, ale za plecami obgadujących przywództwo (siostry Watatsuki). Naughty, naughty.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #118, on March 18th, 2012, 11:58 PM »
siostry watatsuki to 2 najgorsze zatwierdzone przez zuna trolle niemajace zwiazku z grami evah

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #119, on March 19th, 2012, 02:17 AM »
No, niiby. Yukari jednak jest większym trollem niż one tak generalnie. sama je wykiwała i podpierniczyła bimber.

The easiest way to feel romance in your everyday life is to live in a fantasy world. And that is surprisingly easy to do. Just read a fantasy novel.-ZUN w Afterword to Cage in Lunatic Runagate.
Bardzo ładne słowa, bardzo ciekawe i warto je wziąć do serca.