Hiroari, Faith, Sky Ruin, AM, Hartmann, Capital City... Co tu się dzieje ._.
Complete Darkness (SoEW Mima). Tak bardzo meh jak na final bossa.
Dim. Dream (PoDD Marisa). Przybija, monotonny, najgorszy theme Maryśki jak długo bym nie słuchał.
Decisive Magic Battle! ~ Fight It Out! (PoDD 7 runda).Jeden moment fajny, reszta wybitnie mi nie pasuje i przybija. Dodatkowo wchodzi za jeden z genialnych themow z PoDD na 7 rundzie.
Doll Story ~ Doll of Misery (MS Yumeko). Dziwna w chuj i melancholia, wybaczcie ale nigdy mi sie nie podobał.
The Young Descendant of Tepes (EoSD S6). Przez sporą część 2 nuty, reszta ma za mało substancji by być fajna.
Oriental Dark Flight (PoFV Marisa) Początek troche jak theme Youmu, ale znacznie mniej dramatyczny, główny motyw za monotonny i bez charakteru.
Gensokyo, Past and Present ~ Flower Land (PoFV Yuuka). Z całym szacunkiem, ale nudna kakofonia. Gdzie kurwa Inanimate Dream albo Sleeping Terror z tematów Yuuki, ja się pytam ;_;?
Green-Eyed Jealousy (SA Parsee). Tak bardzo chce być jebitnie melancholijny i w konsekwencji klimatem odrzuca.
Interdimensional Voyage of a Ghostly Passenger Ship (UFO S4) i
Captain Murasa. Hit or miss. Rytmu nie mają absolutnie fajnego, klimat nie mój.
Emotional Skyscraper ~ Cosmic Mind (UFO Byakuren). Najmniej ciekawy z final boss theme. Przez większość czasu mało dramatyczne i monotonne, poza wiadomo którym momentem.
Old Distant Hermit (TD Seiga). Chaos wszędzie.
Futatsuiwa From Sado (TD Mamizou). Nuuda i zero epickości. Wkurwia rytmem.
Bell of Avici ~ Infinite Nightmare (DS czwarty theme). Monotonny, wkurwiająco mało rytmu no i trzeba się nasłuchać od chuja i ciut ciut.
Remixy:
Adventure of the Lovestruck Tomboy (PoFV Cirno). Poza oryginałem nieciekawy rytm, w techno traci czar.
Bloom Nobly, Cherry Blossoms of Sumizome ~ Border of Life (IaMP Yuyuko). Najgorszy troll w serii. Oto jak spierdolić boski theme - sprowadzić do nastu sekund.
Night Falls ~ Evening Star (SWR Yukari). Kolejny troll. 99% magii z wersji IamP wyparowało. Ten akordeon ._.
Lunatic Eyes ~ Invisible Full Moon (SWR Reisen).Jakby nie ten temat a mierna podróbka.
Beloved Tomboyish Girl (UNL Cirno). Poza oryginałem nieciekawy rytm [2]. Przez jazz tym bardziej trudny do poważnego traktowania jako dobry.