News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Codzienna Burza Mózgów Touhou (specjal: ULUBIONA POSTAĆ W POFV)

Nashi

• Rage Quitter
Odp: Codzienna Burza Mózgów Touhou (teraz: ULUBIONA POSTAĆ W BIJATYKACH)
« Reply #720, on May 22nd, 2012, 01:13 AM »
Sakuya
przyzwyczaiłam się już do niej, najwygodniej się mi nią gra, podoba mi się jej sprite (jedna z alternatywnych wersji kolorystycznych jest bardzo fajna :3), można pokombinować z kombosami, noże posłać prawie wszędzie, spelle ogarnięte (chociaż 3/4 jak dla mnie są kijowe)

lubię sobie czasami też pograć Suiką - bo jest wygodnie i trochę śmiesznie nią grać, ataki mocne a sprite niczego sobie (nuklearna Suika najlepsza)

Iluvmaids

• Nowomysza
Odp: Codzienna Burza Mózgów Touhou (teraz: ULUBIONA POSTAĆ W BIJATYKACH)
« Reply #721, on May 22nd, 2012, 10:22 PM »
Quote from critz on May 20th, 2012, 08:25 PM
Sam wygląd natomiast nieciekawy, ale to już wina postaci i jej babcinych włosów, warkoczy i monotonnej kolorystyki.
Quote from Ignacy Przybylski on May 21st, 2012, 01:07 AM
Imo Sakuya wygląda ok, monotonność jej kolorystyki wynika raczej z tego, że jako ktoś kto ogarnia m&a widziałeś tysiąc pięćset sto dziewięćset meido, Sakuya jest tak mainstreamowa, że aż nudna, ale jest git.
How shallow minded... Panna Sakuya to nie jest zwykła meido, to perfekcyjna i elegancka Übermeido, meido ponad wszytkie meido, niekoronowana królowa meido! Zresztą meido nigdy dość.
A co do tematu, to panna Sakuya właśnie jest moją ulubioną postacią z SWR i Hisoutensoku. Zabójcza na dystans, zabójcza w zwarciu, no i ma niezłe teksty - mój ulubiony to ten po pokonaniu Suwako. Dodawać więcyj chyba nie muszę.
Co do reszty postaci, to trudno mi cokolwiek powiedzieć. Niby coś grałem Komachi, Yukari, Remilią i Patchouli, ale to za mało by je jakoś specjalnie polubić. Zresztą gdzie im tam panny Izayoi.
Dorba, tyle ode mnie.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
Odp: Codzienna Burza Mózgów Touhou (teraz: NAJLEPSZA / NAJGORSZA FRYZURA)
« Reply #722, on May 24th, 2012, 02:47 AM »
Hey diddle diddle, the cat and the fiddle, the cow jumped over the moon. The little dog laughed to see such sport, and the dish ran away with the spoon.

46. NAJLEPSZA / NAJGORSZA FRYZURA

Był już temat o śmiesznych czapkach, więc teraz czas na krytyke czupiradeł ulubionych loli. Jako że dana loli jest całością, to nie ma problemu oceniać po wrażeniu ogólnym, nie musi być w izolacji (jeśli ktoś np. uważa że fryzura Suwako robi zajebiste wrażenie z Pyontą na głowie, to ma do tego prawo, bo fryz jej pasuje i dopełnia ogólnemu dobremu wrażeniu). No i oczywiście trzeba zaakceptować fakt że kolor fryzury też się liczy do dobrego wrażenia, i że to animeland - niebieskie, pomarańczowe czy siwokoperkowe włosy znacznie bardziej pasują, niż mogłyby w rzeczywistym świecie :V.

Jako pierwsza nagrodę główną dostaje Seiga "Nyan Nyan" Kaku. Pierwszą rzeczą, która uderzyła mnie w sekundzie w której ją (i reszta świata) zobaczyłem był ten fryz. Kolor IDEALNIE pasuje jej pod ubrania, ale te chińskie pętle dodają jej oryginalności, przez co całość wraz z patykiem tworzą wrażenie jednocześnie fryzury dystyngowanej i moe fryzury jednocześnie. Awww.
Następna, która normalnie miałaby tutaj pierwsze miejsce od ręki jest Utsuho "Okuu" Reiuji. Mam słabość do gęstych i w chuj długich włosów, oraz to jest jedna z kondygnacji, w których brunet faktycznie mi się podoba, ale Okuu to coś więcej. Włosy do pasa + końcówki w nieładzie + przechodzenie od czerni do mrocznej czerwieni = epicki płomień.
Kolejne odznaczenie dostanie się Tenshi Hinanawi, za także długie włosy w wyjątkowo mi się podobającym i przyjemnym błekicie, z ładną grzywką i współgrającymi kolorami. Aby sprawiedliwości stało się zadość, muszę jeszcze dodać Sanae Kochiyę za miks warkoczu, długich i nieco pofalowanych włosów w ładnym zielonym i tych żabio-wężowych spinek, Patchouli Knowledge za te 2 śliczne, fioletowe warkocze z kokardami i także długie z tyłu, Reisen Udongein Inabę za to co Tenshi tylko w fiolecie, Kurumi za śliczne słomkowe włosy do chuj wie jak nisko, Wriggle Nightbug za bardzo ładny kolor, prosty ale pasujący do jej głowy kształt i podkreślenie jej dziecinności oraz może Kaguyę Houraisan za jej wzorowy hime cut.

Nad złymi nie chce mi się nawet myśleć i nie mam raczej prawdziwie nielubianych, może tylko to co niedawno walnąłem o Sakuyi wystarczy :V.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Hotaru

• Zamrożona Żaba
  • U MAD BRO?

JCD

• Zamrożona Żaba

Suzushii

• Wróżek
  • also jebać kuce i pedały

remiria

• Użyszkodnik
  • Suika Bomba!

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...

Oficjalny Wrigglefag

Piscilla

• Rage Quitter

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
Odp: Codzienna Burza Mózgów Touhou (teraz: NAJLEPSZA / NAJGORSZA FRYZURA)
« Reply #734, on May 24th, 2012, 06:28 PM »Last edited on May 24th, 2012, 06:30 PM by critz
5. Sanae
Paczcie na tego człeka. Obaczcie jak się pomylił z postawieniem listy na głowie (Aczkolwiek co do fryzury Miko jako najgorszej nie mam zastrzeżeń, toto jest... oryginalne, ale nie musi się podobać xD)
Nah...
Fryzura Youmu z TD > ten fryz "od miski" co miała go na głowie wcześniej xD
http://fuuka.warosu.org/jp/thread/8698549 :V
Ale faktycznie, modyfikacja fryzu TD Youmu i Sanae to genialny pomysł :3.