News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes

Tilval

• Wróżek
  • Tengufag
Odp: Danmaku challenges thread (PCB Stage 5)
« Reply #166, on May 18th, 2012, 02:53 PM »
Nie będę oszukiwał, że nie próbowałem, a skoro próbowałem to też zamieszczę. Ktoś na dnie musi być. :D

(click to show/hide)

I kij, że 100M, skoro Ignacy ma odrobinę więcej Cherry.
(click to show/hide)

Nie sądzę, abym miał kiedy to poprawić.

Stefanol

• Wróżek

Seina

• Wróżek
  • Delikwent szatan

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #169, on May 18th, 2012, 04:05 PM »
nie mogę się skupić, cały czas tracę to jedno lub dwa życia ;\ zawsze na innym spellu, a czasem nawet tracę życie w tak głupi sposób, że aż szkoda mi siebie
(click to show/hide)

przynajmniej zbieranie mi całkiem dobrze idzie

Tora

• Rage Quitter
  • Spirala Szczęścia~
« Reply #170, on May 18th, 2012, 05:31 PM »Last edited on May 18th, 2012, 05:38 PM by Tora
(click to show/hide)
O dziwoto, za moim pierwszym podejściem, zaraz po poczytaniu o co Malu tym razem chodzi, miałem dość podobny wynik. Potem tylko gorzej i gorzej, i dopiero po kilkudziesięciu próbach zmieniłem 6kę w 8kę. Karma czy co.

Ale wyzwania fajna rzecz, w końcu odkryłem do czego służy ten licznik w dolnym lewym rogu, a na którego nigdy uwagi nie zwracałem :P
Quote from "Pan Ignacy"
Youmu idzie mi gorzej niż jakikolwiek inny 5ty boss.
Czy ja wiem, dość przyjemna w rozwalaniu. Ciary to mnie przechodzą na myśl o Orin i Shou xD
May your eyes be able to see things better, even if just a little.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
« Reply #171, on May 18th, 2012, 06:07 PM »
Quote from Tora on May 18th, 2012, 05:31 PM
Ciary to mnie przechodzą na myśl o Orin i Shou xD
No niby mają bardziej skomplikowane spelle, zwłaszcza to zapierniczanie przy x-owym laserze Shou, ale na Youmu w ogóle nie umiem sie skupić, w ogóle w PCB. :P W sumie, ten challenge trochę mi przypomina pierwszy, całe to nonfocusowanie.
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #172, on May 18th, 2012, 08:25 PM »Last edited on May 18th, 2012, 09:52 PM by Maluetar
Moim głównym celem przez te wyzwania było zachęcenie chociaż paru ludzi do grania i właśnie do przynajmniej małego ogarnięcia po co w niektórych grach w lewym dolnym rogu są jakieś dziwne systemy i jak działają.
Niektórzy wiedzą bo poczytali gdzieś, albo byli na moich panelach na konwentach, ale na pewno nie wszyscy xD

Tora

• Rage Quitter
  • Spirala Szczęścia~
« Reply #173, on May 18th, 2012, 09:29 PM »Last edited on May 18th, 2012, 09:36 PM by Tora
Quote from Ignacy Przybylski on May 18th, 2012, 06:07 PM
No niby mają bardziej skomplikowane spelle, zwłaszcza to zapierniczanie przy x-owym laserze Shou, ale na Youmu w ogóle nie umiem sie skupić, w ogóle w PCB. :P W sumie, ten challenge trochę mi przypomina pierwszy, całe to nonfocusowanie.
Najgorsze są non-sepllcardowe serie laserów, mnie strasznie dezorientują i jeśli przejdę rundę bez skucia to cieszę się jak głupi xD Zapierniczanie przy wielkim zielonym X wygląda przy tym znośnie. Natomiast przy Youmu realne zagrożenie dla mnie mija wraz z pierwszym spellcardem w ostatecznym starciu :P I jeszcze ma te ułatwiające unikanie chwilowe zwolnienie.
A Orin to Orin xD Mój pierwszy toho-koszmar.

Malu, zacna idea. Dawaj dalej.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
« Reply #174, on May 18th, 2012, 10:48 PM »
Quote from Tora on May 18th, 2012, 09:29 PM
Najgorsze są non-sepllcardowe serie laserów, mnie strasznie dezorientują i jeśli przejdę rundę bez skucia to cieszę się jak głupi xD Zapierniczanie przy wielkim zielonym X wygląda przy tym znośnie
Właśnie te nonspelle mi dobrze idą, tylko ten X mnie wkurwiał, ale ja robiłem tylko normal, nie jakieś hardy. :P

Heh, próbuję cały czas na unfocus i tylko więcej się wbijam w pociski, czasu niestety miałem dość mało. Cóż, może w następnej rundzie nadrobię. ^^

Stefanol

• Wróżek

xravenx

• Większy Użyszkodnik
« Reply #176, on May 18th, 2012, 11:10 PM »
Ja tym razem muszę sobie odpuścić. Wczoraj zrobiłem kilka przymiarek, ale żadnych screenów. Dziś mnie przez cały dzień głowa napiernicza i nie jestem w stanie grać ;_;

Stefanol

• Wróżek

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #178, on May 18th, 2012, 11:30 PM »Last edited on May 18th, 2012, 11:33 PM by Maluetar
Koniec rundy czwartej!
Gratuluję wytrwałości ludziom którzy próbowali swoich sił w tej rundzie i oczywiście Stefanolowi za zdobycie największego wyniku. Szkoda, że Sakuyą B nie miałem odblokowanego na lunaticu Stage 5 bo nią można naprawdę nieźle nabić CherryMAX.

Tabela wyników:
1. Stefanol                  491620
2. Maluetar                 481750
3. Critz                        470930

4. Tora                         448660
5. Ignacy Przybylski     392730
6. Tilval                        392490
7. Raion                       381200
8. Seina                       361200

Już niedługo kolejna runda.

Stefanol

• Wróżek
« Reply #179, on May 18th, 2012, 11:42 PM »
Dopiero pod koniec tej rundy ogarnąłem, jak należy przechodzić by nabić jak najwięcej CherryMAX. Mój zwycięski wynik to mój pierwszy kontakt z tą planszą na lunatic (dzięki Critz za score.dat xD), przerwałem również przypadkiem klawiszem "x" 2 bordery, czego nie powinienem w żadnym wypadku robić, ale już nie było czasu robić poprawnego runu.

W tej rundzie nie należało oszczędzać na bombach i życiach, a wręcz przeciwnie, co widać na moim screenie xD. Jedynie trzeba było oszczędzać na przerywaniu borderów (pomaga czyszczenie ekranu z danmaku bombieniem przed samym borderem).