Dziale, wskrzeszam Cię.
Thread na rozmowy o touhou pc-98. Może ktoś tam zachęci się, zdobędzie emulator i zagra. Zauważyłem, ze są tacy, którzy naprawdę bardzo lubią pc-98 a nawet wolą od touhou na windows. Co jest w nim takiego magicznego, czego windows nie oddaje?
Seria windows jest terroryzowana przez fandom więc jedyna ucieczka to PC-98.
A tak poważnie to głównie muzyka i jeżeli ktoś jest retro fagiem to grafika i gameplay jak najbardzie też.
Mi osobiście bardzo się podoba całokształt (muzyka szczególnie, gameplay, grafika) + postacie które są świetne a o których nikt nie rozmawia nigdzie bo chociaż o niektórych mało jest wiadomo, ale sam pomysł na taką postać a nie inną, z takim ubrankiem a nie innym, z taką funkcją/mocami a nie innymi naprawde jest fajne.
I tego właśnie nie rozumiem, że ludzie albo pograją chwilę, albo w ogóle bo "grafika" lub inne śmieszne argumenty.
Od dłuższego czasu planuję na stronę zrobić recenzje i poradniki do Touhou 1-5 oraz jak odpowiednio skonfigurować emulatory by wszystko działało jak powinno, ale niestety brak czasu lub inne sprawy uniemożliwiają mi dokończenie tego =(
Tak czy inaczej podoba mi się, że ktoś w końcu zainteresował się tym działem.
Także więc Raion: Widzę, że ktoś ma ochotę pograć, ale ma problemu z emulatorem więc postaram się jak najszybciej przygotować tutorial do emulatorów. I do Anexa i do T-98.