chodzi o to by wypierdalać z fanowską twórczością z tego tematu i chuj. a skąd Ci do łba przyszło "ZUN pozwolił"?
Właśnie taka gruboskórna postawa powoduje że nie do końca da się odczytać twoje dobre intencje.
A skąd mi przyszło... "Zun stworzył świat, stworzył bohaterów... i tak to zostawił. Dał oficjalnie fanom wolną rękę, by sami zapełniali luki w świecie Gensokyo." Na wiki mi się szukać nie chce, ale wierzę w rzetelność Miadzielca.
Ale już mniejsza o to.
@Drewko: to już są niedorzeczności i niekonsekwencje w prowadzeniu systemu czarodziejskich kart. Gra musi być zgodna ze schematem, a sensownie wytłumaczyć talii Hijiri i innych się nie da i mamy zgrzyt. Tak samo Yorihime - skąd na księżycu te zasady skoro prawie nic wspólnego z Gensokyo nie ma?
@Hotaru: są śliczne, fajne, urocze i pełne charyzmy. Oczywiście że pochodzą z Niemiec.
Z innej beczki: Remilia i Flandre to imiona które nie istnieją w żadnym języku europejskim (wg "Słownika Imion" wyd. Ossolineum). Można założyć że imię Remilia to nawiązanie to Rumunii (i Drakuli, nawet jeśli Remi nie pochodzi z jego linii, to tak o sobie gada), a Flandre od Flandrii, krainy geograficznej z okolic Belgii. Czyli te okolice.
Chyba, że ktoś do niej przychodził w odwiedziny i mówił o tym co się dzieje na świecie, np. "Wprowadzono nowy podatek od nieruchomości, zabieramy cię stąd".
Skądś podpieprzyła Shinki jej styl walki (albo Makai na to wpływa jakoś). Nie wiemy czy była jakoś uwięziona czy mogła się po tamtym świecie swobodnie poruszać. Ale jeśli to drugie to powinna sobie była skorzystać z usług turystycznych :F
W związku z "Purity", to można wykluczyć fakt, iż Sakuya jest lub może być Lunarianką. Ewentualnie wykorzystuje swoją zdolność manipulacji czasem. Chociaż tekst Remilii "zamordowałaś mi pokojówkę" mógłby wskazywać na Hourai, ale to tylko głupia spekulacja, a nie fakt. Ahs. Ogólnie Sakkyun jest problematyczną postacią pod względem kanonicznym (jak i cała ekipa SDM).
Kanonicznie to jest niemożliwe do ustalenia, bo ZUNek milczy. Ale cały czas jest gadane że Sakuya to człowiek, a lunarianie podobno mają o wiele dłuższy czas życia. Jeśli minie jeszcze x lat, a Saku się nie zmieni to może być lunarianką. Przydałby się time-skip o parę lat i Reimu z cyckami.