A co do Raymoo, to zauważyłem iż ZUN zmienił jej nieco charakter - kiedyś była bardziej dziecinna, ale i wesoła - np. flirt z Meirą, jej stosunek do Mimy (dziecinna złość gdy ta jej ubliżała, i radość po pokonaniu jej w PoDD) oraz lol ending z HRtP: Wyżywała się też trochę na Genjim, zwłaszcza jak ten umniejszał jej umiejętności kiedy ta jeszcze nie umiała latać, a co dopiero używać haxów pokroju Fantasy Heaven. W EoSD też to widać po jej komentarzach do siebie: "good medicine tastes bad" do Rumii albo "I'll catch an air-conditioner cold" - plus ten psotny uśmiech na spritach z EoSD. No i oczywiście te przebieranki w LLS, łącznie z majteczkami i białą koszulą w nagrodę za 1cc Hard. Teraz jest nieco bardziej narwana, co widać np. po jej rozmowie z Byakuren, ale nie tak jak fani (w tym też trochę Małysz) ją malują, gdzie zachowuje się jakby miała permamentny okres i myślała tylko o dotacjach, zrzędząc 24h na dobę...
A co do Sanae, to lubię ją właśnie za bycie przeciwieństwem Reimu, gdyż najpierw ZUN przedstawił ją jako poważną Miko, a potem wyskoczył z jej zamiłowaniem do Gundamów. A jej "odrobinę" za duży zapał do ekstrerminacji youkai można tłumaczyć brakiem doświadczenia. Własnie Sanae przypomina mi Reimu ze starych gier.
A co do Sanae, to lubię ją właśnie za bycie przeciwieństwem Reimu, gdyż najpierw ZUN przedstawił ją jako poważną Miko, a potem wyskoczył z jej zamiłowaniem do Gundamów. A jej "odrobinę" za duży zapał do ekstrerminacji youkai można tłumaczyć brakiem doświadczenia. Własnie Sanae przypomina mi Reimu ze starych gier.