News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
« [Sesje] Offtop
[Sesja 1.4] The Midnight Carnival
[EXSesja 1.4] Limited Oni Works »

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
Odp: [Sesja 1.4] The Midnight Carnival
« Reply #75, on January 6th, 2013, 12:46 AM »
Uokawa
-Miło mi, Uokawa ze Świątyni Myouren - dygnęła lekko. -Chyba najrozsądniejszą opcją, by zobaczyć, co dla nas szykuje pani dworu, jest zaczekać na same igrzyska. Ale to nastąpi za jakiś czas. Życzę panu szczęścia i nie zajmuję dłużej czasu. Miło było poznać, panie Anrin - uśmiechnęła się przyjaźnie do rozmówcy i zaczęła powoli szykować się do wejścia do łaźni, zerkając, czy mężczyzna wychodzi.

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
« Reply #76, on January 6th, 2013, 01:58 AM »Last edited on January 6th, 2013, 02:25 AM by Kosiek
Uokawa

Po małej przygodzie z Anrinem doprowadziłaś się do stanu zdatnego do korzystania z łaźni. Nawet jeśli by chciał popatrzeć gdzie wzrok zazwyczaj nie sięga, miałaś miejsce w którym swobodnie mogłaś zniknąć z ciekawskich oczu i pozbyć zbędnych łachów. Poza tym Twoja gwardia honorowa wróżkowych pokojówek też raczej nie próżnowała w zapewnieniu Ci maksymalnego komfortu bytowania tutaj.
Kwestią nieznaną pozostawał ten osobnik, który nadal okupował łaźnię...

Anrin

Ledwie wyszedłeś z łaźni, już zostałeś zaatakowany przez jedną z eskortujących Cię wróżek. Pozostałe służki, które nie były chwilowo zajęte grały w jakąś grę planszową. Chyba warcaby. Wracając do tej małej istotki, która zwróciła (a przynajmniej starała się zwrócić) Twoją uwagę na siebie:
- Czy dobrze pan wypoczął? - zapytała. Jej dwa długie warkocze jasnobrązowej czupryny poruszały się trochę jak chorągiewki, ciągle niepokojone ruchem skrzydełek.

Raion

Ebisu nadal patrzyła na Ciebie bardzo podejrzliwie. W każdym razie pozycję jaką sobie obrała, było po prostu... Usadzenie się na krześle jak "dobra panienka" z jednego z obrazów jaki za pewne widziała gdzieś w rezydencji.
Ledwie zdążyłeś przymknąć oczy, do pokoju jak huragan wpadła Kamiyo. A wraz z nią jedzenie, które najpierw poczułeś, a dopiero potem zobaczyłeś. Istne dzieło sztuki kulinarnej. Aż szkoda spożywać nie uwieczniwszy tego w jakiś sposób... Blond wróżka do tej pory dotrzymująca Ci towarzystwa nawet nie drgnęła, chociaż bardzo podobał jej się zapach. Jej koleżanka zaś wpatrywała się w Ciebie z wielkim zainteresowaniem małego dziecka.

Kazuma

Akurat gdy Yukino z niedowierzaniem macała się po uszkach, do pokoju wróciła druga wróżka. Rudą czuprynę miała związaną gdzieś w trzech czwartych długości wielką, żółtą kokardą. I niosła Twoją upragnioną herbatę (nie doprecyzowałeś nawet koloru, więc dostałeś czarną w zdobnej filiżance) oraz herbatniki.
"Popsuta" istotka od razu naskoczyła na koleżankę:
- Zamieniłmiuszymiejscamizamieniłmiuszymiejscami! - pisnęła radośnie.
- Faktycznie, wyglądają jakby miały odpaść - skomentowała druga mając sztuczny wyraz przerażenia na twarzy.
Yukino popatrzyła na koleżankę i burknęła (dla bezpieczeństwa przykrywając organy słuchu rączkami):
- Czasami cię nie cierpię Sumika...

Mercurius

Cisza, spokój, woda idealna, żadnego monstrum czyhającego na Twoje zdrowie, życie i cnotę... No może nie licząc jakichś nieproszonych gości, w tej roli inni uczestnicy Igrzysk. Jak jeszcze trochę tu posiedzisz, to pewnie wyrośnie Ci łuska i skrzela...
Players Wanted:
- TH Sky Arena
- Online RPG sessions (via skype)
- TH 12.3

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
« Reply #77, on January 6th, 2013, 02:24 AM »
Merc

Po wyjściu z łaźni wrócił do swojego pokoju i poprosił wróżki o jakieś mięsne danie, zaznaczając by nie było to mięso ludzkie. Wynagrodził starania swoich tymczasowych służących czekoladkami, po czym umył zęby i położył się spać, nie miał ochoty na interakcję ze swoimi rywalami, przynajmniej już nie tego dnia.
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #78, on January 6th, 2013, 02:28 AM »
Raion
Dziękuję bardzo za posiłek. Powiedziałem po czym miałem zamiar zacząć jeść gdy spojrzałem na dwie wróżki. Głupio mi tak trochę jeść tu samemu, ale to jest służba. Czy przy służbie można od tak sobie zacząć jeść olewając ich uczucia? W Chireiden nie ma służby za bardzo, w sumie to zwierzęta tam zwykle pracują ale one są bardzo dobrze traktowane. Jak jest tutaj? Nie wiem w sumie co zrobić. Chociaż one pewnie dostają normalne swoje posiłki więc nie mam co się o nie martwić. Po prostu to zjem. [...] Jak pomyślałem tak zrobiłem, najadłem się do syta. Z grzeczności nie pytałem co to dokładnie za mięso, zjadłbym wszystko co by mi podano.
Możecie zrobić sobie przerwę. Tylko jeszcze Kamiyo... Zaprowadziłabyś mnie do miejsca w którym mógłbym wybrać sobie jakąś książkę? - Powiedziałem jednocześnie skanując jej myśli. Może dowiem się czegoś o jakimś ciekawym miejscu w rezydencji gdy będzie się zastanawiać nad odpowiedzią.

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #79, on January 6th, 2013, 03:07 AM »
Uokawa
Szykując się do wejścia do basenu zauważyła, że mija ją wcześniej spotkany Mercurius. A że najprawdopodobniej w ogóle jej nie zauważył, postanowiła go zignorować. Związawszy w końcu włosy, udała się w stronę parującej łaźni i ostrożnie smużyła stopą taflę wody, by sprawdzić jej temperaturę. Była odpowiednia (choć naokoło pełno było lodu, co wyglądało przynajmniej podejrzanie), więc weszła dalej bez większej krępacji i ułożyła się w oddalonym od wejścia miejscu. Ciekawa była, co dla niej i reszty przygotowała Remilia oraz czy poza srebrnowłosym i Anrinem ktoś jeszcze bierze w igrzyskach udział. Przypomniała sobie też swoje nagłe opuszczenie Świątyni. Nie pożegnała się z Byakuren jak należy, nie dała jej nawet prawa głosu w sprawie tego wyjścia... Kłuło ją to niemiłosiernie. Pozostało jej tylko liczyć na to, że nie sprawi jej tym zbytnio kłopotów i zmartwień.
Spędziwszy jakiś czas na rozmyślaniach w łaźni, stwierdziła, że już chyba jest na tyle późno, by pójść spać. Wyszła z wody, wytarła się dokładnie i ubrała coś, co najbardziej przypominało koszulę nocną z przygotowanych jej przez wróżki rzeczy. Wzięła swój dobytek ze sobą i kazała się zaprowadzić gdziekolwiek, gdzie może spokojnie ułożyć się do odpoczynku.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #80, on January 6th, 2013, 10:10 AM »
Anrin

-Hmm czy ja wiem ... No na pewno się odświeżyłem.- Odpowiedział wróżce, nie czując się specjalnie wypoczęty. - Ale nic straconego, mam cały dzień na odpoczynek. Najlepiej z jakąś dobrą książką. Ktoś wspominał, że mamy jakąś bibliotekę do dyspozycji, mogłybyście mnie tam zaprowadzić? -Spytał wróżki. -O i tak przy okazji, jestem Anrin, a wy? - Skierował pytanie do przydzielonych mu wróżek przyglądając się im dokładnie po raz pierwszy. Bądź co bądź mamy spędzić se sobą resztę dnia, warto by się zapoznać.
There was a man who had everything
He met a youkai who knows everything
Now she has everything and he knows nothing.

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.
« Reply #81, on January 6th, 2013, 12:49 PM »
Z wdzięcznością przyjął herbatę. Niespecjalnie znał się na różnych rodzajach, ale ta akurat nawet mu smakowała. I nawet fajne ciasteczka dostał do tego. No po prostu super.
No i reakcja Yukino naprawdę go rozbawiła.

- A tak właściwie zastanawiam się, bo widziałem tamtą dużą panią ze srebrnymi włosami, że była mocno poraniona. Coś się jej stało? Spadła ze schodów? - skierował pytanie bardziej do nowo przybyłej Sumiki, mając nadzieję, że ta się nie popsuje.

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
« Reply #82, on January 6th, 2013, 04:58 PM »Last edited on January 6th, 2013, 08:12 PM by Kosiek
Mercurius

W ramach posiłku dostałeś polędwicę jagnięcą. Wynagrodzenie w postaci czekoladek zaserwowało Ci typowe widowisko radości wróżek. Jedna nawet podskoczyła na swoich skrzydełkach i cmoknęła Cię w policzek.
Walnąłeś się do ciepłego i miękkiego łóżka. Sen dopadł Cię momentalnie. I było w nim mokro.
Szalałeś jako piracki kapitan po siedmiu morzach, rabowałeś, paliłeś i brałeś to co Ci się podobało, grałeś na nosie flotom ich królewskich mości. Ogólnie dobrze bawiłeś się cudzym kosztem. Tylko co do ciężkiej cholery robiły w tle wszędzie gdzie płynąłeś płonące do tej pory ruiny zamku w Makai?

Raion

Jedzenie nie smakowało jak wyglądało. Smakowało znacznie lepiej. Gdy zwróciłeś się ze swoją prośbą do Kamiyo, Ebisu lekko się przygarbiła, a jej buźka wykrzywiła się w grymasie niezadowolenia.
- Jasne! - odparła na Twoją prośbę wróżka, którą pogoniłeś po jedzenie. - Chodź za mną!
I pomknęła w stronę biblioteki.
A tam spotkałeś pewnego jegomościa...

Uokawa

Zostałaś doprowadzona do pokoju przeznaczonego Tobie. Wielkie łoże, okno które swoim rozmiarem bardziej przypomina drzwi do świątyni niż prosty, oszklony otwór w ścianie, miękki gruby dywan i stonowane ciemne barwy ścian oraz ciężkich zasłon towrzyły ze sobą miłą dla oka, relaksującą kompozycję.
Łóżko było miękkie i sprężyste... Tak fajnie podrygnęłaś o góry, gdy na nim usiadłaś. Nie to co futony w świątyni. Poduchy niemalże dorównywały Tobie rozmiarem. A jakie były fajnie mięciutkie! Do tego ciężka pierzyna z chaftowaną poszwą. Czuć było, że pomieszczenie było niedawno wietrzone.

Anrin

- Nazywam się... - zaczęła wróżka z warkoczami, ale czarnowłosa koleżanka o zaskakująco chłodnym wyrazie twarzy wpadła jej w słowo.
- Brzydulka. A ja jestem Akane - przedstawiła się ta druga.
- Nieprawda! - zbulwersowała się Twoja poprzednia rozmówczyni. - Mam na imię Chizuru! I nie przezywaj mnie!
- Przecież cię nie przezwałam - chłodno odparła druga wróżka.
- Właśnie, że tak!
- Musiałaś się przesłyszeć.
- Doskonale wiem co słyszałam! - Chizuru już była gotowa do bitki.
- Proszę za mną, do biblioteki tędy - Akane czmychnęła za Ciebie, tak byś oddzielał ją od koleżanki.
Całą drogę się nie odzywały.
Na miejscu natrafiłeś na pewnego osobnika z nadprogramowym okiem...

Kazuma

Yukino już otwierała usta (o bogowie, ile można) by Ci odpowiedzieć, ale jako że tym razem na miejscu już była jej koleżanka, tak więc biedna gadatliwa wróżka została zakneblowana białą skarpetką. Sądząc po tym, jak wyglądała, Sumika wykazała się litością i użyła czystej. Korzystając z niedyspozycji werbalnej koleżanki odpowiedziała:
- To niespodzianka. Tak mówiła Pani Remilia i tego będziemy się trzymać.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #83, on January 6th, 2013, 05:38 PM »
Anrin

Anrina szczerze rozbawiło zachowanie wróżek, ale nie dawał tego po sobie poznać i nic już nie mówiąc dał się poprowadzić do biblioteki. Na miejscu spotkał naprawdę wysokiego osobnika z przypiętym trzecim okiem.
Nie wygląda to na rekwizyt, więc to pewnie jakiś youkai. Ocenił obserwując trzeci oko mężczyzny. W sumie to chyba czytałem o takich w Wiosce Ludzi ... Co to trzecie oko dawało? ... Widzenie w czterech wymiarach? ... Nie to chyba z jakiejś gry...  Swoją drogą na widok tego oka przechodzą mnie dreszcze. Ono w ogóle mruga? ... No nic, nieważne... Nie przyszedłem tu podziwiać innych uczestników. Zwłaszcza że i tak nie wygląda żeby któryś wiedział coś więcej o Igrzyskach. Po tych przemyśleniach odwrócił się od nieznajomego i zaczął wertować półki w poszukiwaniu jakiejś ciekawej książki.

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.
« Reply #84, on January 6th, 2013, 06:36 PM »
Kazuma

Łyknął znów herbaty. Była całkiem niezła. Nie pamiętał, kiedy ostatni raz pił coś ciepłego.
- Niespodzianka, co? Ogólnie lubię niespodzianki... ale wygląda na to, że ta będzie dosyć straszna...
Spojrzał niepewnie w kierunku swojego kostura. Czy na pewno coś takiego wystarczy? Jeśli to coś wielkiego i z ostrymi kłami? Zostanie mu strzelać pociskami i trzymać dystans. No, w każdym razie trochę czasu do tego zostało.

- Powiedz, macie tu jakieś ciekawe zajęcia? Coś do porobienia, zanim te całe igrzyska się zaczną? - spytał Sumikę. - Słyszałem że jest biblioteka... ale niespecjalnie lubię czytać książki.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #85, on January 6th, 2013, 08:44 PM »
Raion
Przyglądałem się osobnikowi przede mną przez chwilę i słuchałem jego myśli. Gdy się ode mnie odwrócił, ja położyłem swoją prawą rękę na jego lewym ramieniu.
Hej, widziałem, że mnie widziałeś. Nie ładnie tak kogoś ignorować. Raion jestem, a ty? - Powiedziałem do tego kogoś cały czas się uśmiechając i próbując odwrócić jego twarz w moim kierunku. - Jesteśmy w bibliotece, mógłbyś polecić mi jakąś książkę, którą uważasz za najlepszą? Skończyłem mówić oczekując odpowiedzi bądź myśli. Skoro ten ktoś także jest w bibliotece to powinien dużo czytać.

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #86, on January 6th, 2013, 09:04 PM »
Uokawa
Gdy tylko rzuciła się na łóżko, utonęła w pościeli i w mig zasnęła.

(click to show/hide)
kreatywne odpisy są kreatywne \o/

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #87, on January 6th, 2013, 09:24 PM »
Anrin

Czując dotyk na ramieniu Anrin odwrócił się niemal natychmiast. Musiał przy tym znacznie podnieść głowę, zanim twarz Raiona całkowicie znalazła się w zasięgu jego wzroku. Nie planował zaczynać więcej rozmów, ale skoro już został zagadany.
-Jestem Anrin...- Odpowiedział tylko, pomijając kwestię ignorowania. Zresztą gdyby naprawdę był o to zły to chyba by się do mnie nie uśmiechał. Do tego pyta o książki ... Z tym może być problem, w końcu pomijając moją księgę zaklęć i Kronikę Gensokyo nie przeczytałem w zasadzie nic przez te parę miesięcy odkąd tu przybyłem. A wcześniej? Może i sporo, ale głównie fantastykę i co mam mu powiedzieć? Że czytałem książki o magii i youkai napisane przez ludzi, którzy w to nie wierzą dla ludzi, którzy w to nie wierzą? Swoja drogą czy w Gensokyo w ogóle są tego typu książki?
-... Jeszcze nie wypatrzyłem w tutejszych zbiorach nic godnego uwagi. - Dokończył po chwili wymijająco.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #88, on January 6th, 2013, 09:42 PM »
Raion
Nic godnego uwagi w tych zbiorach. A miałem cię za kogoś kto sporo czyta. W takim razie pomóż znaleźć mi coś interesującego. Interesuję się jakimikolwiek książkami z tego miejsca, gdyż chciałem porównać tutejszą literaturę do tej pisanej w moich stronach. Powiedziałem po czym zacząłem się rozglądać po książkach i dodałem jeszcze. Czy ty także jesteś tutaj na ten turniej o którym nic nie wiadomo? Wiesz może coś o nim? I czy możesz mi się w końcu przedstawić?

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #89, on January 6th, 2013, 10:42 PM »
Anrin

Komuś tutaj chyba przydałoby się trzecie ucho. Pomyślał Anrin marszcząc brwi.
-Jak już mówiłem, jestem Anrin.- Starał się mówić głośno i wyraźnie kładąc wyraźny nacisk na słowa "Jak już mówiłem". 
-I tak, przybyłem tu na turniej, o którym jak sam zauważyłeś nic mi nie wiadomo, a przynajmniej nic ponad kilka ogólników opisanych w liście z zaproszeniem. - Gdy skończył mówić ponownie odwrócił się w kierunku półek z książkami usiłując znaleźć wśród nich cokolwiek godnego uwagi.

« [Sesje] Offtop
[EXSesja 1.4] Limited Oni Works »