News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
« [Sesje] Offtop
[Sesja 1.4] The Midnight Carnival
[EXSesja 1.4] Limited Oni Works »

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
Odp: [Sesja 1.4] The Midnight Carnival
« Reply #90, on January 6th, 2013, 10:54 PM »
Raion
Nie denerwuj się, nie denerwuj się, nie denerwuj się - Powtarzałem samemu sobie mimo to, że nadal się uśmiechałem. Każdemu zdarza się coś przeoczyć, ja nie usłyszałem jego imienia wcześniej. Rozumiem, że niektórzy są chamscy jeśli chodzi o nieznajomych ale ja starałem się nawiązać jakiś kontakt. Może powinienem mu przywalić tak aby przestał mnie ignorować? Chociaż nie jestem u siebie w domu więc nie mogę tego raczej zrobić. Przyszedłem tu po książki, więc może powinienem po prostu olać tego kogoś? Cóż może przynajmniej pomoże mi w poszukiwaniach czegoś ciekawego.
Zacząłem sam rozglądać się za jakimś książkami, ale cały czas moje oko wpatrywało się w osobnika imieniem Anrin. Skanując jego myśli mogłem poszukiwać książek w dwóch miejscach na raz, ponad to mogłem go podenerwować ciągłym "gapieniem się" trzeciego oka w jego kierunku.

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
« Reply #91, on January 7th, 2013, 03:11 PM »Last edited on January 7th, 2013, 03:20 PM by Kosiek
Anrin
To dziwne złe oko ciągle się na Ciebie gapiło. I miałeś takie śmieszne uczucie, jakby mózg Cię swędział. Bardzo irytujące wrażenie.

Anrin & Raion

Z książek znaleźliście tu wszystko. Od klasyków epok starożytnych, poprzez dzieła średniowiecza i kolejnych epok, po jakieś nowinki z malowniczo obdartym dziadem śmietnikowym uzbrojonym w linkę hamulcową na okładce.

Kazuma

- Hmmm... - Sumika mruknęła, gdy ze złośliwą satysfakcją patrzyła jak Yukino walczy ze skarpetką. - Czasami, jak mamy wolne gramy w karty, albo planszówki, albo wymyślamy coś innego... Ale nie wiem jak szefowa by patrzyła jakbyśmy Ciebie wzięły do takich zabaw...
Pomału na zewnątrz zaczęło się ściemniać

Raion

Oho... Zaczyna się wkurzać. Chyba nie jest tak głupi jaki Ci się wydawał. I ta myśl: "książki o magii i youkai napisane przez ludzi, którzy w to nie wierzą dla ludzi, którzy w to nie wierzą"... Nadal dość mocno pobrzmiewała w umyśle Twojej ofiary.

Uokawa

Nic Ci się nie śniło. Do rana. Ale jeszcze rana nie ma, więc śpisz.

(click to show/hide)
Pomału trza kończyć tę szaradkę i zaczynać zabawę. Od teraz każda osoba idąca spać/medytować/bimbać by przeczekać zostaje wyeliminowana z odpisów do rozpoczęcia Igrzysk.
Players Wanted:
- TH Sky Arena
- Online RPG sessions (via skype)
- TH 12.3

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.
« Reply #92, on January 7th, 2013, 03:47 PM »
Kazuma

- Nie wiem dlaczego miałoby to być coś złego - powiedział. - W końcu waszym zadaniem jest dawać mi to, czego potrzebuję, a ja potrzebuję czegoś do roboty.
- To może przygotujcie jakąś planszówkę, a ja za ten czas skoczę się opłukać do łaźni, co? - zaproponował. Nie widzi sensu w długim siedzeniu w ciepłej wodzie. Nie samemu. Więc załatwi to szybko, potem pogra z wróżkami do późna i pójdzie spać.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #93, on January 7th, 2013, 07:05 PM »
Anrin

Nieprzyjemne uczucie w głowie Anrina coraz bardziej się nasilało. Po jakimś czasie przeczucie, że ma z tym coś wspólnego wciąż obserwujące go oko urosło w nim niemal do granicy pewności.
Pewnie ma jakąś zdolność do mieszania ludziom w głowach ... Hipnoza? Telepatia? Zastanawiał się coraz mniej będąc w stanie skupić się na książkach.
Ahhh mam tego dość! Miałem wypocząć, a z każdą koleją spotkaną osobą czuje się coraz gorzej. Zirytowany w końcu chwycił jakiś kryminał (drugi typ książek, które w miarę lubił, o ile historia była dość ciekawa) i bez chwili zwłoki, nie odzywając się ani słowem opuścił bibliotekę, udając się w stronę swojego pokoju.
There was a man who had everything
He met a youkai who knows everything
Now she has everything and he knows nothing.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #94, on January 7th, 2013, 08:35 PM »
Raion

Wiedząc, że Anrin chce opuścić pomieszczenie gdy tylko wziął książkę, ja podbiegłem do niego krzycząc: Hej czekaj czekaj czekaj. Gdy się do niego już zbliżyłem, dodałem: Tak właśnie tę książkę chcę, tę co trzymasz w ręku. Czegoś takiego szukałem, lubię kryminały. Moje trzecie oko widzi wszystko bardzo wyraźnie, więc dokładnie widziałem co bierzesz.
Powiedziałem to z trzech powodów. Po pierwsze, chciałem go zdenerwować zabierając jemu jego książkę. Po drugie, kryminał to na prawdę coś czego szukałem. Po trzecie, powiedziałem iż moje oko służy tylko do patrzenia, w ogóle nie wiem jak mu przyszło do głowy, że robi coś jeszcze, ale to powinno rozwiać jego wątpliwości, że tylko i wyłącznie się mym trzecim okiem patrzy.
Następnie aby trochę Anrin uspokoić i przestać denerwować dodałem jeszcze: Jeżeli oddasz mi książkę i napijesz się ze mną herbaty, możesz być pewny, że się tobie to opłaci.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #95, on January 7th, 2013, 08:54 PM »
Anrin

Po tym jak został zatrzymany Anrin westchnął. Ostatecznie i tak nigdy nie zależało mi na tej konkretnej. Niech sobie ją bierze jeśli chce. Stwierdził w myślach i beznamiętnym ruchem oddał książkę Raionowi.
- Dlaczego ma mi się to opłacać? - Spytał równie pozbawionym emocji tonem. Szczerze wątpił, by mógł cokolwiek uzyskać, więc perspektywa takiej herbatki nie wydawała mu się zbyt kusząca.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #96, on January 7th, 2013, 09:17 PM »
Raion
Przyjąłem książkę, i zacząłem mówić: Co byś powiedział o współpracy w trakcie tego turnieju? Nie wiemy co nas tam spotka. Jeśli będziemy współpracować możemy zapewnić sobie zwycięstwo a wygraną można się podzielić. Jednak chciałem się napić herbaty by przedyskutować przy tym szczegóły. Nie zależy mi mocno na pieniądzach, a zależy na samej wygranej. Skończyłem swoją wypowiedź i czekałem na odpowiedź Anrin. Pomoc w turnieju się przyda, we 2 osoby jest wygrać dużo łatwiej niż samemu. Może to być trochę wbrew regulaminowi, ale jeszcze go nie znamy, bo nie wiemy co dokładnie nas spotka aczkolwiek jeśli to turniej to będzie rywalizacja.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #97, on January 7th, 2013, 09:52 PM »
Anrin

Propozycja szczerze zaskoczyła Anrina. Odwrócił się do Raiona i raz jeszcze zmierzył go spojrzeniem. Sprawia wrażenie silnego, kogoś kogo lepiej nie mieć za wroga... Z drugiej strony, zdecydowanie nie budzi zaufania. W jego zachowaniu i słowach jest coś podejrzanego, choć może mam tylko takie wrażenie przez to oko, które cały czas mnie obserwuje ... Cóż nic nie zaszkodzi wysłuchać szczegółów i wtedy rozważyć ofertę.
- W porządku, możemy się napić i porozmawiać. - Odpowiedział podejmując decyzję.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #98, on January 7th, 2013, 10:01 PM »
Raion

Choć więc za mną, do mojego pokoju. Tam porozmawiamy. Za mną. Powiedziałem, po czym udałem się do mojego pokoju. Powiedziałem również wróżce która przyprowadziła mnie do biblioteki, by przyniosła tam herbatę.
Gdy docieramy na miejsce (chyba, że jednak napiszesz, że za mną nie idziesz) siadam przy stoliku przy herbacie i pytam: Chcesz coś konkretnego wiedzieć, czy po prostu mam mówić?

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #99, on January 7th, 2013, 10:13 PM »
Anrin

Ruszył za Raionem do jego pokoju. Przykazał Akane i Chizuru żeby poczekały na niego przed drzwiami. Wchodząc upewnił się przy okazji, że drzwi nie są zamknięte na żaden zamek. Nie spodziewał się w prawdzie zostać zaatakowanym, ale po różnorakich doświadczeniach tego dnia wolał być szczególnie czujnym. Po wejściu usiadł przy stoliku naprzeciw Raiona.
- Mów. Jeśli będę miał jakieś pytania to potem je zadam. - Odpowiedział krótko.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #100, on January 7th, 2013, 10:27 PM »
Raion

Poprosiłem wróżek o wyjście z pokoju na kilka minut. Następnie zacząłem mówić bez owijania w bawełnę: A więc sprawa wygląda tak. W trakcie turnieju, jeśli tylko nadarzy się taka okazja ja będę pomagać tobie a ty będziesz pomagać dla mnie. Nie wiemy co dokładnie będziemy tam robić, lecz warto jest mieć sprzymierzeńca. Spróbujemy razem dojść do samego końca, gdy jednak będzie trzeba wyłonić zwycięzcę, to ja nim zostanę a ty będziesz na miejscu drugim. Tobie za to, przekażę 75% nagrody. Ja już jestem bogaty więc pieniędzy za bardzo nie potrzebuję ale nie chcę zostać z niczym. Szczegóły co kto może dla drugiego zrobić poznamy w trakcie konkurencji które nas czekają, tak czy inaczej razem będzie raźniej.
W skrócie, razem pracujemy, ja staję na podium a ty zgarniasz nagrodę. Jeśli się oczywiście uda nam dojść do końca.
Chwila przerwy na łyk herbaty... Jakieś pytania lub sugestie? Skończyłem mówić i zacząłem pić jak, i słuchać.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #101, on January 7th, 2013, 10:41 PM »
Anrin

Anrin dokładnie przysłuchiwał się propozycji sącząc herbatę. A to ciekawe. Najwyraźniej chce mnie kupić. Rozważał przy tym.
-Mam w sumie tylko jedno pytanie. - Podjął dając sobie jeszcze chwile czasu do namysłu, przy okazji chcąc zaspokoić ciekawość.
-Jak słyszę nie zależy Ci zbytnio na nagrodzie, dlaczego więc tak bardzo chcesz wygranej?

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #102, on January 7th, 2013, 11:10 PM »
Raion

Po prostu hmm moja znajoma powiedziała mi, że mam wygrać a przynajmniej tak zrozumiałem to co od niej usłyszałem. Tak czy inaczej, skoro ona chce abym wygrał, to ja muszę wygrać. Rozumiesz?
Powiedziałem krótko.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #103, on January 7th, 2013, 11:28 PM »
Anrin

Hmm... Znajoma więc to tak. "Od wieków imperia upadały przez kobiety." To zdanie jakoś samo nasunęło się Anrinowi na myśl, ale oczywiście nie wypowiedział go na głos.
-Zdaje się, że rozumiem.- Zaczął, po czym dopił herbatę i wstał z krzesła. - I podjąłem już decyzję. Nie mam nic przeciwko pomaganiu sobie nawzajem jeśli nadarzy się sytuacja, w której taka pomoc przyniosłaby nam obu pożytek. Niestety jednak ja również nie przybyłem tu tylko dla pieniędzy, więc jeśli będziemy musieli stanąć na przeciwko siebie to bądź gotów... - Tu przerwał i nieco teatralnym gestem ukłonił się jak do pojedynku uśmiechając się przy tym. -Albowiem mam zamiar wygrać te zawody niezależnie od tego kto stanie mi na drodze. Jeśli nie masz nic do dodania to będę już wychodził. Dziękuję za herbatę. - Podszedł do drzwi przy których zatrzymał się sprawdzając, czy tym razem zostanie zatrzymany. Jeśli nie wraz z wróżkami uda się do swojego pokoju.
Ciekawe czy potrafią grać w karty. Pomyślał znajdując chyba wreszcie opcję rozrywki przy której naprawdę wypocznie.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #104, on January 7th, 2013, 11:33 PM »
Raion

W takim razie współpracujemy, jeśli będzie możliwość wygranej przez 2 osoby, dzielimy się 50 na 50. Jeśli nie to stajemy na przeciw sobie. Podoba mi się. Do zobaczenia. Skończyłem mówić i zacząłem dopijać herbatę. Pora w końcu odpocząć, służące także będą mogły... Położyłem się więc spać.

« [Sesje] Offtop
[EXSesja 1.4] Limited Oni Works »