Ale to oni. Nie powinna o sobie mówić, że nie miała żadnej mocy. Takie zdanie w ogóle nie pasuje do oni.
Odp: Touhou 14; przypuszczenia i spekulacje.
« Reply #330, on August 14th, 2013, 12:34 AM »
Amanojaku, or Amanjaku (天邪鬼, "heavenly evil spirit") is a demon-like creature in Japanese folklore. It is usually depicted as a kind of small oni, and is thought to be able to provoke a person's darkest desires and thus instigate him into perpetrating wicked deeds.
już widzę reakcję fandomu, a zwłaszcza rysowników : D
Icame.png
PS to prawda, ja z Małyszem czytaliśmy siebie te omake wszystkie i np. Raiko taka sprytna
w ogóle...niech ktoś powie ZUNowi co po polsku znaczy BĘBEN, i że Polacy widzą więcej w powiązaniach starszej "siostry" Tsukumo z Raiko xD
[2]Quote from Piscilla on August 14th, 2013, 01:28 AM a Benben wędruje w górę listy, ładny design
muzyk instrumentalista nie może obojętnie przejść obok dziewczynki instrumentu, jeszcze nutki i pauzy i w ogóle tworzenie muzyki samej z siebie takie aww(click to show/hide) obok Prismrivierek owszem, wręcz ich nie lubię, ale cii xD
No ok ok, 幻想浄瑠璃 daje radę (jak już wspomniałem, te szarpnięcia strunami w tle ^^).
Chociaż マジカルストーム z efektami burzy + te błyski na ekranie daje imho ciut lepszy efekt.
No i mnie bardziej podobają się sety z 5 i 6 stage O:
Ale tak naprawdę, jeśli wierzyć omake.txt, to jest z niej niezła sucz. Lubi to, co ludzie nienawidzą, zawsze myśli co innego niż inni. Czerpie z tego radość.
No i wydobywa na światło dzienne najczarniejsze ludzkie (i nie tylko) pragnienia.