Dużo jest postaci opierających się na takich czy innych supportach/eventach, gdzie jakaś postać opierająca się na spellach i ich kombinacjach? Wydaje mi się, że można za takie uznać tylko Patchy, Flan i Remi.
Yyy... wut xD? Czytam to któryś raz z kolei i dalej nie łapie co chciałeś powiedzieć, ale postaci opierających cały styl gry wokół supportów jest sporo - począwszy od Youmu która podpina kilka supportów (miecze) pod lidera by być mocniejsza, Alice która robi to masowo, postacie z negatywnymi supportami typu Reimu/Reisen/Komachi/Nue, Kogasa która ma jednorazowe supporty do unikania i ich recycling, Shou która ma różnorakie typy supportów i po prostu dostaje bonusy za ich liczebność, Meiling ma wachlarz wzmacniających supportów (który na dodatek może podpiąć pod pojedyńczy spell naraz na level4 for massive damage) i support pod uber-uniki na low HP, czy Ran której spelle dostają power-upa po podpięciu Shikigami pod nie.
Nie jestem też pewien co masz na myśli przez "opieranie się na spellach i ich kombinacjach" - ale jeśli chodzi o kombinacje spelli, to przychodzą mi do głowy Mokou która w locie wkłada i wykłada spelle do i z Discard Pile za tony bonusów, Mamizou która w locie zamienia spelle między Aktywnymi a Rezerwą za tony bonusów
not really póki co ale to już wina Hinafudy xD, czy Patchouli, która dostaje synchroniczny buff na każdy walczący spell od innych aktywnych w tym samym momencie spelli.
Generalnie, decki typu rush/aggro
najmniej opierają się na supportach - taka Marisa, Flandre, Cirno, Remilia czy Utsuho mają raczej wyjebane na supporty i najchętniej by utłukły wroga mocnymi spellami *zanim* ten rozłoży swoją strategię obronną i zacznie być coraz bardziej wkurzający - co najwyżej wesprą się eventem by nie tracić tempa albo szybko dobić wroga póki jeszcze mogą. Postaci obronne, lubujące się w
kontroli walki (Reimu/Reisen/Komachi/Nue/Kogasa/Eirin) mają generalnie największy fetysz na tony supportów (ewentualnie superbufferzy - Alice i Meiling). Ale po jednym czy dwóch to każdy styl walki może wykorzystać.
Robienie postaci takiej samej mechaniki, jak ma inna, nie wchodzi w grę. Może być co najwyżej podobna.
Weeelp, ot po prostu miałem takie pobożne życzenie żeby Ichirin miała jakąś całkiem nową, ciekawą mechanikę, która zapadałaby w pamięć bardziej niż ona sama xD. Ale owszem, technicznie jest bardzo możliwe że będzie miała identyczny do Youmu gimmick z podpięciem paru kluczowych supportów pod lidera - po prostu będzie on skutkował nieco innym kształtem/typem buffów niż ma Youmu. Na tej samej zasadzie, na której Ayą i Chen gra się inaczej, mimo że obie sprowadzają się do whoringu Unfocused Movement.