News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 13 - Ten Desires

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes

deFco247

• Rage Quitter
  • Creeper clown

Kaito

• Biedna Kapłanka!
  • Cypher

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
Odp: Touhou 13 - Ten Desires
« Reply #363, on August 17th, 2011, 07:35 PM »
Testował ktoś grę w wersji 1.00 C ?
Jakie są zmiany w porównaniu do wersji pierwszej ?

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #365, on August 17th, 2011, 08:17 PM »
Quote from critz on August 16th, 2011, 09:31 PM
a True Administrator to najbardziej dynamiczny i jednocześnie epicki final boss theme od czasów Border of Life (powtarzam się, ale inne słowo mi nie pasuje).
jak Border of life jest dynamiczna to chyba mamy inne pojęcia słowa "dynamizm" :) ale oczywiście, True administrator wpada w ucho...zatem w przypadku TD, wg mnie jakoś muzyki można zobrazowac za pomocą sinusoidy ;) ale EX stage boss theme i tak roxi :)

also, przyłączam się do pytania Sephiego

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #366, on August 17th, 2011, 08:35 PM »
Przynajmniej grając Youmu żadnych zmian nie zauważyłem. Być może patche po prostu fixują wykrzaczanie się gry. Mi się jeszcze nie wykrzaczyła, nawet bez patchy, więc w sumie róznicy nie widze na razie żadnej.

Tilval

• Wróżek
  • Tengufag
« Reply #367, on August 17th, 2011, 08:44 PM »Last edited on August 17th, 2011, 08:49 PM by Tilval
Z tego co na MotKu wyczytałem to "b" poprawia bugi w spell practice (wiem chyba który, ale nie potrafię tego odpowiednio w słowa ubrać. Kończąc stage nie-Reimu, gdy wracało się do wyboru Stage'y, wybraną postacią była właśnie Reimu i odblokowywał się dany stage dla wszystkich postaci) i Extra Stage (survival card już jest ukańczalna). Brak danych o tym czy Yoshika nadal krzaczy gierkę. "C" tylko poprawia jakieś mniejsze błędy w displayu.

edit: Zdobyte info dot. extra. Już nie krzaczy na survivalu.

Sephi

• Często łamię regulamin!
  • Biedna Kapłanka!
« Reply #368, on August 18th, 2011, 07:27 PM »
Pytanie do osób , które przeszły lub chociaż doszły do boss'a na extra .
- Czy extra stage jest też tak łatwy jak reszta gry ?
- Czy spell'e Tanuki wyróżniają się jakoś na tle poprzednich części , czy też prezentują poziom " typowego " extra stage boss'a ?
- Wiem że to są złudne nadzieje , ale nie ma żadnego info o ewentualnym phantasm stage ? ( Mima  ._. )

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #369, on August 18th, 2011, 08:29 PM »
Quote from Sephi on August 18th, 2011, 07:27 PM
Pytanie do osób , które przeszły lub chociaż doszły do boss'a na extra .
- Czy spell'e Tanuki wyróżniają się jakoś na tle poprzednich części , czy też prezentują poziom " typowego " extra stage boss'a ?
- Wiem że to są złudne nadzieje , ale nie ma żadnego info o ewentualnym phantasm stage ? ( Mima  ._. )
ja nie dotarłem jeszcze...ale mogę ci spokojnie powiedzieć (po tym co widziałem w replayach na yt), że z pozycji oglądającego spelle nie są aż tak trudne, i powiedziałbym, że nawet oryginalnie wymyślone (te zwierzęce spirity (?))...i nie wydaje mi się, żeby była jakakolwiek szansa na jakieś phantasm stage (nawet jeżeli miałoby się to inaczej nazywać), no ale niech się wypowiedzą ci, co zagrali... :)

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #370, on August 18th, 2011, 08:32 PM »Last edited on August 18th, 2011, 08:37 PM by critz
Fantasmu ni będzie, byłoby w spell practice albo jakieś video. Są tylko overdrive, czyli specjalne wersje jednej z kart każdej z przeciwniczek poza Kogasą i Nue, aby odblokować trzeba złapać każdą prostszą odmianę danej karty w spell practice (od easy do lunatic lub mniej jeśli nie istnieją na niższych poziomach, jest też jedna na extra). Fajny akcent z jego strony jak ktoś lubi się pomęczyć nad bardzo wymagającym wzorem.
Podobno ZUN twierdził że extra ciężkie, miałem na razie jedno podejście i dosięgłem 4 karty Mamizou, więc jakoś mu nie wierze (w SA musiałem się nieco nagrać by móc powiedzieć to samo, ale nie mam clear to nie wiem jak potem).

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #371, on August 18th, 2011, 10:24 PM »
Mamizou ma fajne transformujące sie kolorowe zwierzątka zamiast danmaku czasami (nie żebym doszedł, widziałem na You Tube, naturalnie)

Rebellion

• Nowomysza
  • I've got 99 problems, But a bitch ain't one
« Reply #372, on August 19th, 2011, 11:02 AM »
Wszyscy mówią iż gre posiadają, moge spytać skąd zassana, nigdzie znaleźć nie moge.

Michał

• Zamrożona Żaba

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #374, on August 19th, 2011, 11:36 AM »
Quote from Rebellion on August 19th, 2011, 11:02 AM
Wszyscy mówią iż gre posiadają, moge spytać skąd zassana, nigdzie znaleźć nie moge.
Radzę czytać wątek uważniej. (aczkolwiek nie wiem, jak z zawirusowaniem tychże plików xD)
plus patche (deFco zamieścił linki gdzieś wcześniej)
http://www16.big.or.jp/~zun/data/soft/th13_ver100b_update.exe <-do wersji 1.00b
http://www16.big.or.jp/~zun/data/soft/th13_ver100c_update.exe <- do wersji 1.00c

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.