News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
[Sesje] Offtop
[Sesja 1.4] The Midnight Carnival »

Phor Cillic

• Rage Quitter
  • Głuchy na Wszystko prócz Pieśni
Odp: [Sesje] Offtop
« Reply #30, on April 20th, 2011, 08:44 AM »Last edited on April 20th, 2011, 10:09 PM by Phor Cillic
Mam nadzieję, że nie przesadziłem... xD

(click to show/hide)
Opracowałem 4 "ścieżki", każda posiadająca kilka poziomów, z czego duża część jest niedostępna jeszcze dla mojej postaci. Może po kilku(nastu? dziesięciu?) sesjach będę w stanie wykorzystać cały potencjał mojej postaci i wszystkie karty?

Ścieżka Tempa
Typ: Ofensywny Bezpośredni
Działanie: Użytkownik wystrzeliwuje w kierunku przeciwnika kilka grup 5 niekierowanych pocisków, .
Poziom 1: Znak Klucza "Motyw Otwierający"
Pociski lecą w grupie po pięć, na pół metra przed przeciwnikiem grupa "rozdziela się". Pociski są wystrzeliwane ze zwykłą szybkością. Użytkownik wystrzeliwuje 5 grup pocisków w ciągu 3 sekund.
Poziom 2: Znak Tempa "Narastanie Akcji"
Pociski mają większą szybkość w porównaniu do Poziomu 1. Użytkownik w ciągu 3 sekund wystrzeliwuje 8 grup pocisków
Poziom 3: Znak Tempa "Piú Prestissimo"
Pociski mają znacznie większą szybkość w porównaniu do Poziomu 2. Użytkownik w ciągu 3 sekund wystrzeliwuje 16 grup pocisków.

Ścieżka Skali
Typ: Ofensywny Pośredni
Działanie: Użytkownik "razi" przeciwnika czystym, choć nienaturalnym śpiewem, wywołując u niego ból głowy powodujący osłabienie jego zdolności bojowych.
Poziom 1: Znak Gamy "Durowa Oktawa"
Osłabienie o wartości -15% możliwości trwa ok. 20 sekund. Działa na wszystkie istoty prócz Użytkownika w promieniu 20 metrów.
Poziom 2: Znak Skali "Nadnaturalny Głos"
Osłabienie o wartości -30% możliwości trwa ok. 30 sekund. Działa na wszystkie istoty prócz Użytkownika w promieniu 50 metrów.
Poziom 3: Znak Skali "Załamanie"
Osłabienie o wartości -55% możliwości trwa ok. 30 sekund. Działa na wszystkie istoty prócz Użytkownika w promieniu 100 metrów.
Poziom 4: Dyszkant "Łabędzi Śpiew"
Osłabienie o wartości -70% możliwości trwa ok. 30 sekund. Działa na wszystkie istoty prócz Użytkownika w promieniu 200 metrów.

Ścieżka Dynamiki
<w przepisywaniu>

Ścieżka Pauz
Typ: Defensywny Pośredni
Działanie: Użytkownik w znany tylko sobie sposób wygasza pociski oraz ataki lecące ku niemu.
Poziom 1: Pauza "Chwila Wytchnienia"
Użytkownik otacza się aurą wygaszającą pociski oraz ataki fizyczne w odległości 30 cm od niego. Aura utrzymuje się przez 3 sekundy. W tym czasie Użytkownik sam jest zdolny do ataku.
Poziom 2: Diminuendo "Narastająca Cisza"
Użytkownik otacza się aurą wygaszającą pociski oraz ataki fizyczne w odległości 100 cm od niego. Aura utrzymuje się przez 5 sekund. W tym czasie Użytkownik sam jest zdolny do ataku.
Poziom 3: Dzieło Szaleńca " 4'33" "
Użytkownik otacza pole walki aurą wygaszającą pociski i dźwięk. Aura utrzymuje się przez 4 minuty i 33 sekundy. W tym czasie ŻADNA z istot znajdujących się na polu wali nie może nic wypowiedzieć ani też używać danmaku czy kart zaklęć. Dozwolone są wtedy tylko ataki fizyczne Jeśli karta jest używana z innym zaklęciem (czyt. karty "fuzyjne") - najpierw wykonywana jest karta ofensywna, później dopiero ta karta.

Karty "fuzyjne" (?)
Zaklęcie w nich zapisane składa się zwykle z kilku kart
Falset "Piewca Trenów"
Znak Skali "Załamanie" + Znak Tempa "Narastanie Akcji"
W zamierzeniu ulubiona technika Phora.

Coda "Wyjałowienie Dźwięku - Prawdziwa Natura Nocnego Wróbla"
Dzieło Wariata " 4'33" " + Czysta Improwizacja "Niezmącony Głos Nocnego Nieba - Harmonia Tysiąca Serc"
<Czysta Improwizacja znajduje się w przepisywanych jeszcze kartach Ścieżki Dynamiki.>

Poziomy Mocy i wymagania do używania poszczególnych kart zależą od MG.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #31, on April 20th, 2011, 08:48 AM »
Nie no, spoko, acz wspomniałem, że mają być w stylu UNL'owym... chyba, że tak to ma właśnie być, bo też jest ok, chce się tylko upewnić czy masz tego świadomość.

Phor Cillic

• Rage Quitter
  • Głuchy na Wszystko prócz Pieśni
« Reply #32, on April 20th, 2011, 09:24 AM »Last edited on April 20th, 2011, 09:46 AM by Phor Cillic
Hmmmm... Kurczę, żeby podpasować to na styl UNLowy, przydadzą się jeszcze drobne modyfikacje (na szczęście tylko odnośnie częstotliwości)

EDIT:
Dopisałem trzecią "ścieżkę" oraz zaktualizowałem pozostałe, by pasowały mniej więcej do warunków UNL.

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...
« Reply #33, on April 20th, 2011, 09:28 AM »
Bym sb z wm pgr? l tm gdz jst zbyt d? s?b p prst cz?st n grnm rb? s? prblmy xD

Oficjalny Wrigglefag

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #34, on April 20th, 2011, 05:57 PM »
Skoro Kreton ma urlop, to znaczy, ze ja jestem ostatni? Sorry, ze tak długo, ale strona zaczęła mi działać dopiero teraz ;p

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #35, on April 20th, 2011, 05:59 PM »
Troche za wolno sie sesja toczy...
Odpisywać szybciej :P

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #36, on April 20th, 2011, 06:03 PM »
Quote from HERUBIM on April 20th, 2011, 05:59 PM
Troche za wolno sie sesja toczy...
Odpisywać szybciej :P
Odpisałbym już rano, ale, jak mówiłem strona mi nie działała ;<

Zlew

• Wróżek
  • c(^.^c)
« Reply #37, on April 20th, 2011, 08:20 PM »
D??czy?bym s?, l:
Qt frm kks
Styl psrsk d lft
atencja nakurwiam salto :3

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.

Zlew

• Wróżek
  • c(^.^c)
« Reply #39, on April 20th, 2011, 08:46 PM »
tk j? wyjbn pnw? kks t skrwl.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!
« Reply #41, on April 20th, 2011, 10:16 PM »Last edited on April 20th, 2011, 11:09 PM by HERUBIM
warn za obrażanie userów.
Jak widziałem historię postaci i inne pochodne to wygląło jakby dziecko neo grając w tibię to pisało

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #42, on April 21st, 2011, 03:36 PM »
Pytanko: na ile znam Ignussa? Tj. tylko z widzenia, czy też coś o sobie wiemy?

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #43, on April 21st, 2011, 03:58 PM »
Tak z widzenia. Jakoś bliższych relacji w waszych historiach nie spostrzegłem

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
« Reply #44, on April 21st, 2011, 04:44 PM »
Quote from Ekkusu
Nie radzę uciekać... oj nie... ale może jeszcze ujdziecie z życiem. Wystarczy tylko, że zaraz mi powiecie gdzie jest... mój Grimoire...
To się Grimuar nazywa...