(Teraz jest z nami prawdziwa Suwako, czy widmo? Zakładałem, że Critz może przywołać jej widmo i część jej mocy, tak jak Sanae robi to w Hisoutensoku nawet przeciw samej Suwako. W SSiB Reimu nawet mówiła, że bogowie Shinto mogą w nieskończoność rozdzielać dusze, ale Kanako i Suwako mają fizyczne ciała i mogą rodzielić duszę, podczas gdy ich prawdziwe ciało pozostaje na miejscu. Pakty i użyczanie mocy w zamian za dar/przysługę to mój wymysł.)
-"Teraz to po co tu przyszliśmy. Lady Moriya powiedziałą, że nie muszę was dalej ścigać, ale zepsuliście mi dzień i nie odejdę bez wyjaśnień...Co do cięzkiej cholery podkusiło was do kradzieży akurat w świętym przybytku!? Macie chociaż blade pojęcie o tym, co by się stało, gdybyśmy pomarli z głodu i świątynia zostałaby zamknięta? Nie byłoby więcej błogosławieństwa deszczów i żyznej ziemii, a więc i dobrych zbiorów. Całej Górze Youkai i okolicy pewnie by się oberwało...A wy byście chcieli popatrzeć sobie na błyskotki jak ta sroka, czy jak? Zwłaszcza tanuki...wasza rasa podobno przynosi szczęście, wiec co do cholery?...Zrobiliście to z konieczności, czy tak dla jaj?"