News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Trojan Green Asteroid

Hotaru

• Zamrożona Żaba
  • U MAD BRO?

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
Odp: Trojan Green Asteroid
« Reply #2, on April 26th, 2012, 08:25 PM »
デザイアドライブ + 夜空のユーフォーロマンス + 感情の摩天楼 ~ Cosmic Mind = zajebista płytka się szykuje, ciekaw jestem też dwóch pierwszych utworów

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #3, on April 26th, 2012, 08:43 PM »
Desire Drive i Hartmanna jak porządnie zremiksuje to do want w chuj. Jak wrzuci nieruszone to wyjebane, chyba że któraś z nowych będzie rozpierdalała system.
Kreska fajna i Maribel omnomnom, ale twarz Renko mi z jakiegoś powodu cholernie nie pasuje.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Michał

• Zamrożona Żaba
« Reply #6, on April 30th, 2012, 11:32 AM »Last edited on April 30th, 2012, 12:14 PM by Michał
Satellite Torifune :
Trojan Asteroid Jungle:
Desire Drive:
The Fairies' Adventurous Tale:
Ame-no-torifune Shrine:
UFO Romance in the Night Sky:
Hartmann's Youkai Girl:
(click to show/hide)
(UNTZ UNTZ UNTZ UNTZ)
Emotional Skyscraper ~ Cosmic Mind:

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #7, on April 30th, 2012, 12:04 PM »Last edited on April 30th, 2012, 12:30 PM by Mayuki
DD: spodziewałem się czegoś lepszego; jednak tu wygrywa oryginał :3
ES~CM: nawet niezłe, zwłaszcza te cymbałki w tle - tutaj na równi z oryginałem jak dla mnie, a nawet ciut lepsze, chociaż lżejsze
ST: Pierwsza część lepsza niż druga, dobre oddanie uczucia unoszenia się w przestrzeni kosmicznej
URitNS: ni ziębi, ni grzeje, od 1:52 lekki momencik, ale nasłuchałem się już zbyt wielu dobrych remixów tej melodii, by mnie to ruszyło
TAJ: takie se; ma ciekawe momenty, ale zbyt krótkie by było niezłe
AnTS: lepsze niż to wyżej

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #8, on April 30th, 2012, 01:28 PM »
Przesłuchałem na razie tylko "Hartmann's Youkai Girl" i musze stwierdzić, że wcale nie ma tam aż tak dużo UMTS UMTS, w sumie to ZUN niewiele na pierwszy rzut ucha w nim zmienił, no, inne tempo, oczywiście, i parę innych zmian też widać, niemniej jednak cieszę się, że słychać w tym utworze wyraźnie moją małą Koishi. ;3

Tora

• Rage Quitter
  • Spirala Szczęścia~
« Reply #9, on April 30th, 2012, 11:34 PM »Last edited on April 30th, 2012, 11:36 PM by Tora
Hartmann's Youkai Girl: Po prostu rozciągnięte w czasie. Zdecydowanie bardziej wolałem oryginał, właśnie za szybkość, która zajebiście oddawała klimat szaleństwa. Gdyby ZUN jakoś miał ochotę kontynuowania historii Koishi i ta się jakoś uspokoiła, zadomowiła, rozwinęła wyraźniejsze stosunki z innymi postaciami to może by mi się spodobało, że ta themka jest symbolem zmian. Ale nie jest, przez co kończy jako słabsza pochodna.

UFO Romance in the Night Sky: takie sobie, znaczącej różnicy nie dostrzegam.

Emotional Skyscraper ~ Cosmic Mind: Jedyna różnica jaką ja dostrzegłem, to wyraźniejsze cymbałki oraz jest ogólnie ciut łagodniejsze, co zauważyłem dopiero przy porównywaniu obu co 20s. Gdyby mi to ktoś puścił bez wcześniejszego przesłuchania poprzedniej wersji, przysiągłbym, że to to samo.

Ame-no-torifune Shrine: o, nowe. Nawet fajne, ale nie na mój gust.

The Fairies' Adventurous Tale: Jeśli chodzi o wróżki i przygody to kawałki z GWF podobały mi się zdecydowanie bardziej. Miały ten lekki, pozytywny i figlarny klimat. To tutaj jest takie meh.

Desire Drive: bardziej wolę pierwowzór.

Trojan Asteroid Jungle: znowu, nie podoba mi się, bo po prostu nie lubię takiej muzyki.

Satellite Torifune: o, to jest fajne. Przyjemny kawałek. Duży plusik za tajemniczość i ładne wmieszane gitary.

Jako całość niezbyt mi się podoba, stare kawałki stały się subtelniejsze i łagodniejsze. Widać ślub ZUNa ma na niego wpływ, jego utwory się "ustatkowały".
May your eyes be able to see things better, even if just a little.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #10, on April 30th, 2012, 11:50 PM »
czyli w sumie dostaliśmy mniej więcej to samo, co było
ogólna ocena: a lil' above boring

Maluetar

• DABURU SPOJRAAAAAAAA
  • Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #11, on May 1st, 2012, 12:47 AM »
BARDZO się zawiodłem na Cosmic Mind na który najbardziej czekałem bo brzmi zbyt podobnie do wersji z UFO, a słuch muzyczny mam bardzo dobry.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #12, on May 1st, 2012, 12:55 AM »
Quote from Maluetar on May 1st, 2012, 12:47 AM
BARDZO się zawiodłem na Cosmic Mind na który najbardziej czekałem bo brzmi zbyt podobnie do wersji z UFO, a słuch muzyczny mam bardzo dobry.
na tej płytce nic nie odstaje (niestety) od oryginału na tyle, by można mówić o powiewie świeżości
Cosmic Mind jest nieco lżejszy i przyjemnie się go słucha (imo), ale nic nowego nie wnosi, tak jak napisałeś, więc jak ktoś czekał na wielkie boom, to się zawiódł...ja może od czasu do czasu sobie posłucham tej wersji...

Hotaru

• Zamrożona Żaba
  • U MAD BRO?
« Reply #13, on May 1st, 2012, 05:24 PM »
Hartmann's Youkai Girl zmutowało z Futatsuiwa from Sado ? xD

awesome

• Zamrożona Żaba
  • To pewnie Jerzy
« Reply #14, on May 1st, 2012, 06:17 PM »
Średnio mi się podoba, spodziewałam się znacznie czegoś więcej.