News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
« [Sesje] Offtop
[Sesja 1.4] The Midnight Carnival
[EXSesja 1.4] Limited Oni Works »

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
Odp: [Sesja 1.4] The Midnight Carnival
« Reply #210, on January 12th, 2013, 01:26 AM »
Raion

Pierniczę, idę, może ktoś za mną ruszy a może nie. Tak jak planowałem idę w prawo, może ktoś mnie dogoni... Współpraca była dobrym pomysłem, ale jak widzę tylko ja kieruję się tu logicznymi wyborami. Choć Mercurius muszę przyznać iż jest kimś kto potrafi sobie radzić. Reszta jest zbyt towarzyska.

Tak czy inaczej... Idę... W lewej ręce trzymam świetlika, staram się przeczytać jego myśli. Może choć trochę będzie wiedział co mnie spotka dalej. Także służy mi on jako pochodnia.

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
« Reply #211, on January 12th, 2013, 03:30 PM »
Uokawa

Cofnięcie się spowodowało jedynie tyle, że zaczął zmieniać kolor z ostrego pomarańczu na żółty, aż w końcu zaczął zielenieć. Gdy wracałaś do grupy, przebiegł odwrotny proces zmiany barw.

Raion
(click to show/hide)
Roll PER: k100+60, Total 109 / 160
Postąpiłeś kilka kroków, aż tu nagle złowrogie "klik" odezwało Ci się pod stopą... Chyba coś umknęło Twojej uwadze... I było to bardzo złe coś...
Przewodnik którego złapałeś (a jest w stanie poruszać się przy Tobie sam, bez najmniejszych problemów) zmienił kolor na krwistoczerwony i zaczął pulsować.
(click to show/hide)
Roll ZR: K100+60, Total 142 / 160
Instynktownie skoczyłeś do przodu ale po plecach i tak dostałeś. Drutem kolczastym. Chyba... Piecze jak diabli, a cieknie też sporo, ale najgorszego udało Ci się jakimś cudem uniknąć. Jesteś do przodu o kilka podłużnych ran na plecach.

Grupa (w tym Uokawa)

No to widzieliście jak Satori zaczął od Was się oddalać bez słowa. Przeszedł kilka kroków, płytka na jaką nastąpił, leciutko opadła uaktywniając mechanizm, który uwolnił ukryte w ścianie stalowe linki, a te naturalnie chlasnęły youkai po grzbiecie. Miał o tyle szczęścia, że trafiły go same końcówki. Inaczej mogłoby to się skończyć wyrwaniem kawałków mięsa...
No i w tym momencie Wasze wszyscy przewodnicy stali się mniej pomarańczowi a bardziej czerwoni. Ale nic się nie działo... Jeszcze.
Players Wanted:
- TH Sky Arena
- Online RPG sessions (via skype)
- TH 12.3

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
« Reply #212, on January 12th, 2013, 04:03 PM »Last edited on January 12th, 2013, 04:14 PM by Ignacy Przybylski
Merc

Nie jestem zwolennikiem wycofywania się, ale najwidoczniej nasz wszystkowiedzący zawodnik uruchomił tu jakiś system pułapek, a sądząc po kolorach przewodników tam było jeszcze bezpiecznie. Być może trzeba przeczekać to, co zostało uruchomione, w bezpiecznym miejscu i kontynuować marsz uważając na wszelkie elementy aktywujące mechanizm...
- Zmieniły kolor na czerwony, chyba odpalił jakąś sekwencję, musimy stanąć w bezpieczniejszym miejscu. - Powiedział człowiek przemieszczając się w pobliskie miejsce, które według przewodnika rogatej youkai nadal nie stanowiło zagrożenia. - Trzeba znaleźć sposób na przejście tego korytarza bez uaktywniania czegokolwiek. Być może przydałoby się więcej światła.
ВОРУЙ УБИВАЙ | PERFECT FREEZE

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #213, on January 12th, 2013, 04:11 PM »
Uokawa
Bacznie obserwowała kolory, jakie przybierał jej przewodnik. Cóż, jedyne, co wskazywał, to odległość od niebezpiecznego miejsca - im bliżej do czerwieni, tym gorzej dla właściciela świecidełka. Trzeba będzie tu stąpać ostrożnie, zwłaszcza że Raionowi się oberwało.
Chyba że...
-Słuchajcie, rozdzielmy się wszyscy na chwilę w obrębie tego korytarza. Tu nie ma raczej żadnych pułapek, więc można się rozstawić w miarę równomiernie. Możliwe, że przewodnicy poza odległością od niebezpieczeństwa reagują też na to, czy idziemy grupą czy nie.

Losowa sygnatura tak bardzo losowa.

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.
« Reply #214, on January 12th, 2013, 04:15 PM »
Kazuma

Na aktywację pułapki zareagował skuleniem się i wycofaniem się wgłąb korytarza, którym przyszli.
- Może jakbyś zamroził korytarz, to by przyciski się zacięły i można by było przejść? - zaproponował. - Albo możemy spróbować przelecieć, nie widzę żadnych gargulców... problemem byłyby tylko linki, które mogą być gdzieś w powietrzu zawieszone.

Kiedy już powiedział, co miał zamiar, ustawił się tak, jak poprosiła dziewczyna.
- Emm... wstaniesz sam, czy cię wyciągnąć? - spytał trójokiego.

Ignacy Przybylski

• Lodowy Wróżek
  • Biedna Kapłanka!
  • Beloved Tomboyish Cryomancer
« Reply #215, on January 12th, 2013, 04:22 PM »
Merc

- Zamrozić korytarz... W sumie to mi nasuwa myśl, że oprócz linek i kafelków możemy mieć do czynienia i z innymi wyzwalaczami takimi jak magia aktywowana przez dźwięk lub ciepło. Jest wiele możliwości.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #216, on January 12th, 2013, 04:37 PM »
Anrin

Teraz nie ma wątpliwości, że tu są pułapki. Jednak zakładając, że to one zrobiły taką rzeź to gdzie są zwłoki? Przeleciało młodzieńcowi przez myśl.
Z obserwacji kolorów przewodników wywnioskował chyba to co każdy, reagują zmianą barwy na zagrożenie. Nie sądził by ich wzajemne położenie miało tu coś do rzeczy (w końcu Raion najbardziej oddalił się od wszystkich, a jego przewodnik nie zzieleniał). Niemniej ustawił się zgodnie z sugestią. Następnie podzielił się swoją opinią.
- Pułapki mogą reagować w zasadzie na wszystko co da się wykryć, a używanie mocy wykryć bardzo łatwo nawet bez gargulców. Poza tym istnieje szansa, że jesteśmy u wejścia do wielkiego labiryntu, w takim przypadku może być nam trudno używać mocy do przejścia całego. Chyba lepiej iść normalnie, ale niezwykle ostrożnie i zwracać szczególną uwagę na zmiany kolorów przewodników.
There was a man who had everything
He met a youkai who knows everything
Now she has everything and he knows nothing.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #217, on January 12th, 2013, 05:10 PM »
Kazuma

- Można i tak, ale wtedy kto pójdzie przodem? Ktoś zna się na unikaniu pułapek?
On sam niespecjalnie. W lesie raczej się na nie nie natykał. Wprawdzie sam czasem zakładał, ale to była zabawa, coś zupełnie innego niż tu. No i będzie problem, jeżeli przewodnicy będą czerwoni przez cały czas, bo uznają, że wszędzie jest niebezpiecznie.

fretka

• Meguka Fretuka
  • あやややや~
« Reply #218, on January 12th, 2013, 05:18 PM »
Uokawa
-Myślę, że można tak jak satori chwycić przewodnika w rękę i ostrożnie wodzić nim nad kafelkami. Tam, gdzie jego barwa będzie się zmieniać na czerwień, lepiej będzie nie stąpać. Ale Kazuma poruszył dobrą kwestię - kto ma zmysły na tyle wyostrzone, by móc iść przodem i ewentualnie unikać pułapek?

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #219, on January 12th, 2013, 05:46 PM »
Anrin

W odpowiedzi wzruszył lekko ramionami, po czym rzekł:
-Chyba nikt z nas nie ma jakichś nadnaturalnych zdolności wykrywanie pułapek, więc zasadniczo pierwszy może iść ktokolwiek... Jeśli nikt nie ma ochoty mogę to być ja.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #220, on January 12th, 2013, 06:34 PM »
Raion

O ja pier**** Krzyknąłem w momencie otrzymania uderzenia drutem po plecach. Nie było mi lekko, ale byłem dość twardy więc jakoś to wytrzymam. To tylko kolce, jednak muszę chyba bardziej uważać. Zacząłem stać w miejscu, wypuściłem z ręki przewodnika i pozwoliłem mu latać. Starałem się przeczytać jego myśli by wiedzieć dokładnie o co mu chodzi, przypomina mi on trochę wróżkę lub świetlika więc może da się poznać jego myśli.
Tak czy inaczej wypuściłem go, i stałem w miejscu obserwując czy coś jeszcze muszę zrobić lub przed czymś się bronić. W razie czego wyjąłem pałkę do ochrony.
Reszta grupy za mną stała i chyba czekała aż rozbroję swoim ciałem wszystkie pułapki. Do czego pewnie niedługo dojdzie, ponieważ tracę cierpliwość.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #221, on January 12th, 2013, 07:53 PM »
Kazuma

Trójoki nic nie odpowiedział na jego propozycję pomocy, wiec wzruszył ramionami i olał go.

Losik

• Zamrożona Żaba
  • Ordinary User
« Reply #222, on January 12th, 2013, 09:54 PM »
Anrin

Cisza po jego słowach przedłużała się, więc spytał dla upewnienia.
- To jak, ktoś ma ochotę przyjąć tę niezbyt zaszczytną funkcję i iść pierwszy? A jeśli nie ma takiej osoby, to kto jest gotów iść za mną? - Spytał oczekując reakcji wszystkich, w końcu chyba nikt nie chciał spędzić w ciasnym i ciemnym korytarzu reszty swych dni.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #223, on January 12th, 2013, 10:31 PM »
Kazuma

- Jeśli chcesz iść pierwszy, to mogę iść za tobą. Ale pierwszy nie pójdę - powiedział chłopak. Nie czuł się na tyle pewnie, żeby wziąć na siebie prowadzenie grupy takim korytarzem. Znając jego szczęście aktywowałby większość przycisków.

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
« Reply #224, on January 13th, 2013, 12:27 AM »
Wszyscy

Otaczała Was złowieszcza cisza. Plamy krwi na ścianach i podłodze wyglądały złowieszczo w świetle rzucanym przez zwiastujących niebezpieczeństwo przewodników. Nagle, od strony w którą poszedł Raion coś zaczęło rytmicznie dudnić... Jakby przemieszczało się z dużą prędkością. I było niemałe.
Wszyscy przewodnicy jak jeden mąż zaczęli lśnić ostrą czerwienią. Niektórzy zaczęli nawet szczebiotać tymi swoimi wysokimi głosikami:
- Niebezpieczeństwo! Niebezpieczeństwo! - piszczały jakby od tego zależało ich życie.

Raion

Czytanie myśli przewodnika było dla Ciebie równie fascynujące, co przeglądanie się w lustrze.

« [Sesje] Offtop
[EXSesja 1.4] Limited Oni Works »